marți, 22 iulie 2008

Mesajul 562,
Catre Guvern
Agentia de Dezvoltare ar trebui sa devina placa turnanta a proiectelor de dezvoltare durabila , avand in vedere ca autoritatile locale nu sunt pregatite sa rezolve problema dezvoltarii durabile si ca multe dintre lucrari au o mare repetabilitate.
Va refer la lucrarile de asigurare a surselor de apa potabila de adancime sau chiar de suprafata, de realizare a statiilor de tratare a apei , precum si de tratare a apelor uzate, pentru ferme de credtere a vacilor ,a porcilor, a melcilor, a viermilor de matase, microhidrocentrale, instalatii eoliene de mica capacitate, panouri foto-voltaice .
Cand investitorul care vine sa solicite fonduri la Agentie nu va mai fi trimis sa vina cu proiectul? Aentia ar trebui sa ii ofere si proiecte tip, proiecte refolosibile adaptabole conditiilor din amlasament.
www.orizontluminos.blogspot.com
-

luni, 21 iulie 2008

Mesajul 556
In atentia PNL si PD-L,
Apreciem actul presedintelui Basescu de a retrimite parlamentului proiectul de lege intiat de , cine credeti? De fostul denator dan Voiculescu, sustinut insa de parlamentarii Partidului Conservator (al d-lui Voiculescu) si de PSD, ambele partide beneficiare ale acestui proiect de lege. Beneficiare prin faptul ca numerosi membrii de seama ai acestor partide, sunt beneficiari ai Legii nr. 112., printre care si Ion Iliescu
Aproband Legea nr. 112, Iliescu a creat un TALCIOC AL APARTAMENTELOR FURATE, a scos la vanzare la preturi derizorii, cum se practica pentru obiectele furate, a tentat pe cei ce umbla dupa chilipiruri si i-a pacalit cum se intampla mai totdeauna.
Iliescu , guvernarea PSD se face vinovata de res credinta ,iar cumparatorii, chiriasii, sunt vinovati de credulitate ca toti pacalitii ce umbla dupa chilipiruri.
P rezolvare corecta de piata ,ar fi ca Iliescu si guvernarea PSD sa fie blamati pentru ceeace au facut, iar chiriasii-umparatori sa fie despagubiti prin reactualizarea sumelor platite la data cumpararii cu conditia sa invete ca bunurile oferite la preturi de chilipir sunt bunuri furate si nu trebuie cumparate ,pentru a nu fi culpabili de „FAVORIZAREA INCULPATULUI”
Rugam ca adversarii acestei MANARII , cu ocazia reluarii desbaterii in parlament , cerem ca aceste sa fie publice, la vot deschis si cu aducerea la cunostinta publica a parlamentarilor care sustin legea., astfel ca pe viitor sa evitam realegerea celor care isi fac legi in interes propriu sau de grup. Cerem sprijinul PNL si PD-L in aceasta problema.
www.orizontluminos.blogspot.com
Mesajul 557,
In atentia autoritatilor locale
In perioadele de canicula se practica acordarea de apa zisa rece ( de fapt calda) catre populatie . GRESIT !
In tarile calde ale Orientului Apropiat, in situatii similare, se bea ceai, adica apa calda , ceeace reduce diferenta dintre temperatura exterioara si cea interioara, nu sa o mareasca.Reducerea gradientului reduce senzatia de cald insuportabil
Este nevoie de informare si receptivitate pentru trai mai bine, nu neaparat de resurse financiare si studii laborioasa.
www.orizontluminos.blogspot.com.
Mesajul 558,
In atentia hidrotehnicienilor, fie ei guvernanti sau nu
Sa renuntam sa mai prezentam verile calde, caniculare, ca fiind situatii de calamitate,
In tarile mediteraniene si ale orientului apropiat, sezonul cald cu temperaturi de peste 40 de grade este o situatie acceptata cu toate consecintele ei bune sau catastrofale.
Avand in vedere evolutia schimbarilor climatice, este necesar sa se ia in considerare in paralel o strategie de reactie a activitatii agricole- munca si sortimente-, si de protectie a solului ,a faunei si a florei naturale.. Cum Romania beneficiaza de zona centrala a podisului Transilvane an, ,care atrage ploile si prinraurile lui este un rezevor natural de precipitatii , sa se treaca la lucrari de retinere si dirijare a apelor., cunoscand ca in tari cu astfel de situatii, se realizeaza rezervoare pentru retinerea apelor si canale de dirijare a acestora spre suprafetele agricole in perioadele de dezvoltare a plantelor.
Obligatoriu sa trecem de la faza de lamentare , la faza de actiune reactiva.
www.orizontluminos.blogspot.com.
Mesajul 559,
Tot romanul afla cum nomazii nostrii,fie ei romani ,tigani sau alte etnii, au speriat cetatenii europeni , acolo pe unde au ajuns.Aflam ca norvegienii au reclamat autoritatilor locale, ca nomazii romani, fac prea mult zgomot , strica linistea si produc multa mezerie acolo unde se aseaza.Inca nu au avut ocazia sa vada cum isi distrug locuintele oferite spre locatie; sa vada porci ,cai si alte vietati in bai, ferestre fara geamuri etc.
Conoastem , deoarece sunt produsi de noi , ca o fac si la noi, cu diferenta ca cetateanul roman nu a invatat sa reclame astfel de situatii si ce este mai rau, autoritatile locale nu au invatat sa intervina.
Daca lucrurile la noi ar fi rezolvate, nomazii nostri ar migra cu bune obiceiuri in tarile europene si in loc de reactii negative ar genera reactii pozitive, bune si pentru imaginea tarii.
VINOVATI suntem noi toti, autoritatile si mass-media care nu ne preocupam sa ne invatam cetatenii sa se comporte european, sa respecte linistea celorlalti atat in mijloacele de trannsport in comun cat si in cele personale si acasa, sa asigure curetenia mediului in care se misca.
Ne lamentam ca locurile de agrement sunt agresate cu mizeria lasata de cei care le viziteaza. Dece nu se vine cu solutia, ca parte din bagajele cu care se pleaca de acasa , respectiv ambalajele- hartie, si plastice- sa se regaseasca in portbagajul masinii la intoarcerea spre casa cu destinatia de a fi duse la tomberoanele din jurul locuintelor, adica aolo unde in mod normal trebuiau sa ajunga. Este chiar asa de greu?
www.orizontluminos.blogspot.com
Mesajul 560,
Presedintele nostru , in actiunile lui de a modela evolutia societatii, ca parte al executivului, foarte bine ca o face, a constituit comisia care va emite un punct de vedere privind impartirea administrativa..
Avand in vedere Propunerea 2008-2009 a Comisiei, imi permit sa atrag atentia asupra faptului ca in 1938 impartirea administrativa a tarii, cuprindea un umar de 429 pPlasi la un numar de 4314 de comune, adica cca. 10 comune la o Plasa. Acest mod de organizare are avantaje valabile si in ziua de azi.
Astfel: Plasa cuprindea sate, comune si orase situate pe un acelas curs de apa, ,impartind bazinul hidrografic al cursului de apa in mai multe Plase, dela izvoare spre confluenta cu alt curs mai mare de apa. Reiese ca in conditiile actuale , mai ales, cand se are in vedere dezvoltarea durabila a unui grupurilor de localitati,, oa stfel de grupare administrativa are multiple avantaje. Realizeaza mai usor aceea interactiune de care vorbeste Legea adminisrtatiei locale pentru executarea de lucrari de protectie impotriva inundatiilor, de lucrari de alimentare cu apa si de epurare a apelor uzate, de drumuri etc. Se reduc acele zone de granita intre unitatile administrative, zone care totdeauna sunt uitate ca fiind ale nimanui. Se creaza centre de strategii, de proiectare si de executie corespunzatoare zonei respective. Se realizeaza o PLASA cu mai multe noduri de coordonare si conceptie pentru probleme specifice unei portiuni de curs de apa.
www.orizontluminos.blogspot.com

vineri, 18 iulie 2008

Mesajul 552,
Anterior partidele au promis ca odata cu introducerea votului uninominal se va reduce si numarul parlamentarilor. Avand in vedere cheltuielile substantiale proportionale cu numarul parlamentarilor, noi pensionarii, salariatii si oamenii de afaceri am sperat sa se degreveze bugetul statului de importante cheltuieli. Nu a fost sa fie asa se pare, ca mai toate promisiunile clasei politice. Partidele au nevoie de subventii substantiale, pe orice canal ar veni, mai ales din cotizatiile parlamentarilor.
Dece circumscriptiile trebuie sa ramana plurinominale.? Comparativ cu parlamentele altor tari europene, cu numarul redus de candidati de calitate si cu PIB-ul tarii ,un numar de 270 de parlamentari este suficient – adica cei sase senatori si deputati pentru fiecare din cele 43 de circumscriptii.
Dece trebuie mentinuta proportionalitatea reprezentarii daca aceasta costa bani?
Dece ,dupa spusele deputatului PSD Anghel Stanciu, trebuie sa se acorde bonus, ca doar nu vine de acasa cu bani domnul deputat?
ATENTIE ,unde gasiti pe listele de candidati numele Anghel Stanciu ,taiati- deoarece este bagubos pentru bugetul statului.
www.orizontluminos.blogspot.com
Mesajul 553,
ATENTIE, unde gasiti pe listele de candidati numele Vasile Soporan, deputat PSD, taiati-l, deoarece a fost deconspirat de CNSAS ca fost informator al fostei securitati.
www.orizontluminos.blogspot.com
Mesajul 554,
Recent se pare ca institutiile specializate ale Statului de drept, au devenit mai active.Se desconspira retele de hackeri,respectiv retea de licitatori prin internet( adevarat la solicitarea FBI), fabrica de permise auto de la Pitesti si alte capitale de judet, retele de falsificatori de acte de proprietate, fabrici de diplome universitare etc. grupuri de interese,altele decat cele din cadrul PSD, din care d-l primar Mazare, luptatorul adversar al DNA, isi poate recruta membrii grupelor de asalt.
Vom ajunge sa o vedem si pe asta ? Statul oare si-a pierdut capacitate de aparare a institutiilor lui, de aparare a Statului de drept?
www.orizontluminos.blogspot.com
Mesajul 555,
Comisi Europeana ar putea acuza Parlamentul Romaniei ( mai mult ca sigur) pentru prim data, de blocarea luptei anticoruptie. Capii Comisiei juridice a Deputatilor, Sergiu Andon ,deputat PC si Florin Iordache, deputat PSD au pus umarul la apararea suspectilor de coruptie
Cand ii gasiti pe listele de candidati, taiat-ii, nu trebuie sa mai aiva ocazia sa blocheze justitia tarii.
www.orizontluminos.blogspot.com
- Mesajul 549,
- Notele informative ale serviciilor secrete, interceptarile convorbirilor corespondenta purtata si extrase de conturi bancare emse intre factorii incriminati ,existente in dosarele inaintate instantelor de judecata de organele de ancheta, sunt considerate de instante ca nefiind probe materiale care sa sa confirme suspiciunile.
- Noi contribuabilii, pensionari, salariati si oameni de afaceri, cerem institutiilor abilitate ale Statului (CSM, Min.Justitie etc) sa defineasca si sa stabileasca notiunea probelor materiale, deoarece este inadmisibil ca functionari ai statului, procuror, judecatori etc. toti remunerati cu salarii si indemnizatii deosebite sa se confrunte intre ei pe astfel de probleme.
- Organele responsabile sa tina seama ca se cheltuiesc multi bani publici si se conpromit institutii si politici prin existenta unor astfel de confuzii sau subterfugii profesionale. (vezi RL pag. 1 din 17 iulie 2008)
- O parte sau alta este vinovata de ignoranta. Sa se dispute intre ele si sa aflam si noi care sunt cei care isi mimeaza activitate si pregatirea profesionala.\
- Asteptam dreptul la replica
- www.orizontluminos.blogspot.com
- Mesajul 550,
- ATENTIE ROMANI, vi se pregateste ceva!
- Parlamentarii nostrii initiaza sa mai sustraga ceva bani din bugetul statului, nu in interesul salariului minim sau al pensiilor asa cum credeti, ci in interesul lor.
- Parlamentarii PSD Serban Mihailescu ( zis si Spaga), alaturi de Serban Nicolae
- Aristide Roibu(treozrietul ,adica casierul PSD ),Ioan Chelaru,Radu Cristian Georgescu,,Mihail Popescu,Ion Radoi, Aurel Simionescu si Angel Tilvarsi (
- noua senatori PSD), vor o subventie suplimentara pentru fiecare persoana inscrisa in cursa electorala.,ceeace ar insemna 11,7 milioane lei noi (3,27 milioane euro) pentru fiecare partid inscris in cursa electorala, in timp ce prin legea in vigoare se acorda pentru TOATE partidele, suma de 7,26 milioane lei noi.
- (vezi RL pag. 5 din 15 iulie a.c.)
- Calculul se face pe baza ,ATENTIE, a salaiiului minim brut pe tara, respectiv cate 50 salarii pentru candidatii parlamentari, primarii de sector ai municipiului Bucuresti,,sau municipiu si oras,, presedinte al consiliului judetean, precum si cate 25 de salarii minime brute pentru primarii de comuna.
- ACUM TREBUIE SA INTELEGEM DECE SE SBUCIUMA psd PENTRU NAJORAREA SALARIULUI MINIM BRUT , nu la 540 lei ca sindicatele ,ci supralicitand la 6oo lei, nu de dragul amaratilor de salariati ci de dorul banilor pentru partid.
- TINETI MINTE numele celor noua binevoitori,si unde le veti gasi pe listele de candidati sa le taiati cu grija.
- www.orizontluminos.blogspot.com
- Mesajul 551
- Cand doi se cearta noi castigam. Mircea Geoana ataca pe presedintele Basescu , cum ca daca presedintele ar fi cerut sesiune extraordinara pentru problemel sociale, in acest caz PSD, respectiv parlamentarii sai, ar fi sustinut o astfel de propunere
- Mircea Geoana aifrma in continuare ca nu a dat curs cererii presedintelui deoarece acesta cerea o sesiune pentru rezolvarea dosarelor Mitrea si Nastase si vezi noi colegii de partid am sacrificat problemel sociale pentru a apara colegii de partid.
- Iata cat de mare este grija PSD fata de problemele sociale
- Nastase , ca cel cu musca pe caciula, nu scapa ocazia sa completeze ca cererea presedintelui Basescu este ghici ce ? ,este demagogie, ca totul este demagogie sau facatura politica cand membrii PSD sunt subiecte de discutii jenante.
- TINETI MINTE cele doua nume care se ingrijesc de amarati, atat timp cat interesele lor nu sunt afectate.
- www.orizontluminos.blogspot.com
-
-


-

joi, 17 iulie 2008

- Mesajul 546,
- Atentie la propunerile de candidati,
- Electoratul urban va vota candidati din elita intelectuala, care nu au avut probleme cu securitatea, cu instantele puterii judecatoresti , cu moralitatea si nu au fost parlamentari dupa 2000.
- Electoratul rural va vota reprezentanti ai intelectualitatii locale, care sa inteleaga mecanismele economiei de piata, care sa stie sa promoveze proiecte de dezvoltare si sa atraga bani comunitari; a trecut epoca primarilor gospodari la nivelul anilor anteriori.
- Nu vor fi votati fostii parlamentari care au sustinut destabilizarea Statului prin procedura de demitere a Presedintelui ( cel mai masiv atac asupra Statului de drept), cei care au votat in sprijinul chiriasilor abuzivi din casele de protocol ( ceeace afecteaza substantial veniturile bugetului de stat, respectiv de pensii ,sanatate si educatie, cei care au sustinut imunitatea parlamentarilor cercetati pentru coruptie si alte legi care vor fi listate in campania electorala.
- Vrem un parlament care sa nu semene cu cel pe care l-am blamat timpde opt ani de zile.Vrem un parlament cu oameni de caracter si putere de gandire, de tipul Liceanu , Emil Horezeanu, doctori profesori , ingineri de prestigiu, profesori univeritari cu state vechi in profesie, juristi de inalta clasa etc.,persoane realizate profesional care au de dat semenilor lor, nu sa se inzestrese pe seama acestora.
- Luati ca modele personalitatile politice antebelice Mircea Vulcanescu etc.
- In caz ca nu avem candidatii potriviti, sa reducem oricum numarul acestora si sa aducem candidati din democratiile occidentale.
- www. orizontluminos.blogspot.com
- Mesajul 547,
- Electoratul vrea victoria fortelor de dreapta care asigura bunastarea majoritatii ,nu a unui grup de politicieni de mana a doua. Victoria este acolo unde exista unitate, unde impreuna se obtine majoritatea. Refaceti ALIANTA DREPTATE SI ADEVAR. Electoratul si istoria va sanctiona pe cei care desbina si seamana ura.
- www.orizontluminos.blogspot.com
- Mesajul 548,
- Parcurile au devenit o tema de lupta politica, in care grupurile de interese isi fac jocurile. Sunt parcurile prin lege declarate de INTERES PUBLIC? Daca nu atunci
- dece mai vorbim de protectia lor in timp ce Adrian Nastase realizeaza legiferarea ca fundatia Gheorghe Sincai care ii apartine sa fie declarata de utilitate publica
- Asteptam ca Adrian Nastase sa legifereze FERMA DE LA CORNU ca fiind de interes public si numai dupa aceea sa legiferam si regimul parcurilor>
- Adrian Nastase si-a permis sa declare ca actualul guvern este un „ guvern pe datorie”, ezitand sa spuna ca de fapt avem „ un guvern captiv” la dispozitia PSD.
- www.orizontluminos.blogspot.com
-
-


-

miercuri, 16 iulie 2008

Mesajul 544,
Cine orchestreaza ataccarea Statului de drept?
In guvernarea CDR am asistat la atacarea statului de drept de catre legiunile de mineri
si de catre presiunea facuta asupra puterii judecatoresti de catre grupul de presiune PSD condus de catre Adrian Nastase in apararea parlamentarului Bivolaru.
Guvernarile PSD au fost lipsite de astfel de atacuri, guvernarea a fost linistita.
In actuala guvernare, dupa 2004, atacurile s-au produs asupra institutiilor statului , sau asupra reprezentantilor acestora ,ca de exemplu:
- politistii sau jandarmii sunt atacati cu arme albe sau de foc de catre infractori ;
- corpul medical , este molestat si asasinat in timpul exercitarii functiunii (cazul cel mai recent intamplat in Varias judetul Timis);
- - instantele de judecata isi exercita activitatea sub presiunea grupurilor de infractori, chiar la nivelul Inaltei Curti de Casatie si Justitie;
- _ procuratura ,respectiv DNA nu isi poate exercita functiile , existand presiune din partea Parlamentului, puterea judecatoreasca aflandu-se sub interdictia de a functiona, chiar la nivelul Curtii Constitutionale ( recenta interventie a lui Bogdan Olteanu facuta asupra acestei institutii)
- - instantele de ancheta sunt sub presiunea grupurilor de sustinatori sau parteneri ai unor persoane aflate sub cercetare( vezi grupul de salariati de la administratia financiara din Craiova)
- - organele de cercetare sunt frustate prin sustragerea dosarelor incriminatoare (vezi dosarele de la politia din Pitesti)
- Recent asistam la un atac direct de tip paramilitar asupra DNA, organ specializat de lupta anticoruptie. Avem acum afisate fortele ostile ale acestei lupte. Primarul Mazare, in uniforma de campanie se declara si este sustinut de un intreg partid, ca fiind unul si primul luptator de front impotriva DNA si cheama sub arme pe tot cei care au probleme cu DNA., si cel putin in PSD acestia nu sunt putini.
- Vom asista la lupte de strada i , vom avea un modern Fidel Castro ? Dumnezeu sa ne fereasca!
- Intentioneaza d-l Mazare si PSD sa constituie trupe de asalt ,din persoanele anchetate de DNA
- Ceva in democratia noastra este bolnav. Cineva ii vrea raul.
- Unde esti tu Emil Constantinescu sa aperi inca odata Statul de drept?
www.orizontluminos.blogspot.com
Mesajul 545,
Atentie cum stabiliti candidatii pentru viitorul parlament.
Electoratul va lege in mare parte sau totalitate persoane nu partide.
Ca urmare in mod sigur nu vor realege actuali parlamentari care :
- Au absentat in mod agresiv de la activitatea parlamentara, fie facand numai prezenta fizica, fie lipsind cu desavarsire , incasand retributii substantiale in timp ce cei care i-au ales lupta pentru majorari de 40 lei/lunar
- Au luat parte la promovarea a numeroase legi total neinteresante pentru majoritatea alegatorilor si in sustinerea intereselor grupului caruia apartin
- Au suprasolicitat bugetul Statului cu alocari de resurse pentru cheltuieli total inutile sau sporuri nejustificate
- Au incalcat ,respectiv promisiunile facute; cea mai recenta intentia de a reduce numarul de parlamentari, respectiv cheltuielile aferente
- Au incalcat Constitutia ori de cate ori interesele au cerut-o
- Au facut aliante politice contrare programelor in baza carora au fost alesi
- ETC. ,ETC. , ETC
- In final nu au tinut seama si nici acum nu tin seama de perceptia pe care o au membrii societatii despre activitatea depusa in parlament, despre caracterul si pregatirea profesionala si politica a membrilor parlamentului
- Sustinem atitudinea d-lui Moisescu prin respingerea candidaturii lui Bogdan Olteanu. Nu intelegem dece vrea sa piarda pe mana lui Crin Antonescu
- Vorba poetului : ALTORA MAI BUNI LOCUL VOSTRU LASA (sloganul alegerilor parlamentare )
- www.orizontluminos.blogspot.com


-

luni, 14 iulie 2008

Mesajul 543,
Sa nu ne mai mire ca se copiaza la bacalaureat, ca elevii gasesc intelegere din partea supraveghetorilor , din moment ce zilnic auzim cum parlamentarii iau indemnizatii substantiale facand numai prezenta fizica la sedinte sau lipsind cu desavarsire,ca se sustrag dela confruntarea cu justitia sau manifesta in grup pentru a impiedeca efectuarea justitiei, ca judecatorii au salarii si sporuri consistente in conditii in care in cazuri grave condamna cu suspendare, elimina probe incriminatorii , scot de sub delapidatori de bani publici,
Tineretul aude la tot pasul cum coruptia isi gaseste sprijinitori la nivelele cele mai inalte. Intelepciunea populara ca „ pestele de la cap se impute” este confirmata la tot pasul.
Care partid va lua atitudine serioasa in problema respectiva , va avea cu siguranta sustinerea alegatorilor, care s-au saturat de jocul dea justitia. Sa fie PD-L, sau PNL?
www.orizontluminos.blogspot.com
Mesajul 544,
Functionari publici de rang si cu salarii inalte se revolta si cer indemnizatii suplimentare pentru confidentialitate, efort sustinut,pentru desfasurarea unei activitati de interes national etc.Este cazul judecatorilor, recent al functionarilor din Departamentul de Afaceri Europene
Este momentul ca ministrii de finante si cel a muncii, responsabili cu probleme salariale sa ia atitudine si sa raspunda la urmatoarele intrebari:
~ in conditiile actuale este statul un angajator ca oricare altul? Este.
~ are libertate functionarul public sa isi caute locul de munca cel mai corespunzator asteptarilor lui ? are.
~ salariul de baza este corespunzator fisei postului ? este
~prevede fisa postului conditiile muncii si obligatiile functionarului? Prevede
Atunci dece domnilor mai cereti indemnizatii suplimentare si daca nu le aveti dece nu va cautati locuri de munca corespunzatoare pretentiilor.
Asa cum am mai spus-o, economia are o structura care nu functioneaza ca un elevator, este o scara fixa pe care fiecare are posibilitatea sa urce mai repede sau mai incet pentru a lua inaltime.

Mesajul 545,
D-lui Prelipceanu, spre meditatie.
Din cate stim, aderarea la UE si integrarea nu s-a facut prin ridicarea de maini a populatiei celor 27 de tari S-au purtat discutii , s-au facut promisiuni si au fost luate angajamente privind recunoasterea normelor europene si obligarea aplicarii acestora de catre fiecare tara. Au exista retineri fata de libera miscare a cetatenilor din unele tari, tocmai pentru ca se cunostea faptul ca nivelul de cunoastere si de respectare a normelor europene de catre acestia, era la un nivel corespunzator. Ce nu trebuia sa se intample s-a intamplat. Nomazii , ca nu degeaba se numesc nomazi, indiferent de etnie, s-au pus in miscare cu mic cu mare, cu bani si mai ales fara bani, cei mai necunoscatori ai normelor europene, cei mai refractari fata de reguli de convieturie, de oriunde ar fi venit acestea.
Consecinta a fost ca au speriat lumea si au alungat ordinea, siguranta sociala acolo unde au ajuns.
Propun un test: Listati cinci din regulile europene pe care le acceptati si afirmati in cunostinta de cauza daca nomazii nostrii, si in special tiganii nostrii, le respecta
Considerati ca oamenii sunt diferiti ,inca din mometul conceperii lor, a genelor diferite , a satarii de sanatate a parintilor, a gradului de betie in momentul respectiv. Atunci dece sa ne surprinda comportarea lor diferita. Daca se adaoga si tradidtia, nivelul de educatie, diferenta creste. Daca acceptam diferenta dece sa nu acceptam si relatiile diferite cu celelalte grupuri.?
Vreti sa uitati evenimente neplacute create de existenta acestor factori?Nu se poate, deoarece se repeta atat timp cat factorii care le determina , vor exista. Aici este problema..Daca se vrea schimbarea comportamentului acestora , faceti programe TV prin care sa corectati acesti factori.. Altfel nu este exclus ca si alte grupuri de populatie sa preia ceeace se condamna ,deoarece raul penetreaza mai usor.
Uitati-va la societatea noastra care in perioade mai mari sau mai mici de timp s-a
„ tiganit „.Sa ne refrim numai la comportamentul in mijloacele de trnsp;ort. in comun si in locurile publice, incdrarea in munca , fata de procesul de invatamant etc.
Va dau cateva expl. scoase din presa scrisa sau audio-vizual.
~ la cursurile de pregatire profesionala organizate de fundatia (exista 200 de astfel de fundatii pentru romi) „Amare Rromentza” s-au inscris 150 de tineri tigani, le-au absolvit 84, din care doar cinci lucreaza in domeniul pentru care s-au pregatit ( un caz)
~un grup de peste 40 de adulti si copii romi de origina romana si-au amplasat tabara intr-o intersectie cu sens giratoriu din capitala Irlandei, mai multe organizatii facand apel la Guvern ; cred ca va amintiti de taberele desfintate in forta din zona lacului Vacaresti si altele similare
~ cum terorizeaza grupurile de tigani personalul medical din spitale si restul pacientilor ;cel mai recent cazul de la Spitalul de urgenta din Craiova
~ cum rezolva tiganii conflictele intre grupuri de interlopi ,folosind in stada arssnalul de arme albe si de foc; vezi tot Craiova, unde a fost necesar sa se demita conducerea politiei si sa se reorganizeze, deoarece a dat semne de slabiciune
~ cum se comporta aceste grupuri insalile tribunalelor facand presiune asupra completelor de judecata.
~cum nu lipsesc in grupurile de infractori prinsi in Italia sau Spania;
~ cati s tigani se prezinta la bursele de joburi organizate pentru a le asigura o calificare sau locuri de munca
Comparati aceste situatii cu normele europene
Ganditi-va dece noi ca popor majoritar , ca tara , am ajuns sa fim considerati „ copilul obraznic al Europei” si ca exista riscul unor sanctiuni comunitare care sa afecteze dezvoltarea economica si nivelul de trai al populatiei
Revin cu propunerea faceti emisiuni de educare a tiganilor nu de muzica tiganeasca.
Personal ma ofer sa mi se ia amprenta,daca in acest fel putem sa amprentam pe potentialii cersetori, hoti de buzunare etc.

marți, 8 iulie 2008

Mesajul 541,
Vreti sa eliminati discriminarea ,respectiv nedreptatea din sistemul de pensii, vreti voturile pensionarilor acum si totdeauna, atunci revizuiti pensiile imorale din bugetul de stat, pensiile celor 63 mii de politisti, 80 mii de militari, 3,5 mii de magistrati, 06 mii de diplomati, o,5 de parlamentari, o,3 mii de inalti functionari publici.
Nu ne mai considerati analfabeti, suntem destui cunoscatori de carte, cu mai multa carte decat cei care fac astazi jocurile politice.
Nu avem deocamdata nimic cu sistemul de salarizare al acestor categorii de angajati ai statului. Cerem insa ca modelul matematic adoptat pentru a calcula pensiile celor 4 milioane de pensionari standard , avut in vedere in Legea nr. 19/2000, care se vrea a fi „Legea sistemului public de pensii”. In aceste conditii cum de exista mai multe sisteme de pensii in statul nostru de drept? Dece parlamentarii , Consiliul legislativ si Curtea Constitutionale nu se sesizeaza din oficiu ca se incalca Constitutia .?
Dece in calculul pensiilor imorale „doi si cu doi face sase” ? Dece in calculul pensiilor imorale nu se pleaca de la acelas calcul a punctului de pensie prin raportarea salariului ( fie el si imoral ) la salariul mediu anual ? Dece la calculul pensiilor imorale pensia reprezinta 80% din ultimul salariu, in timp ce pensia „ sistemului public de pensii „ a celor 4 miloane de PLEBEI REPREZINTA cel mult 40 % din salariul mediu pe economie ? Dece un pensionar care la iesirea la pensie avea cea mai inalta grupa de salarizare ,adica clasa 37 grupa 5, salariu de director de întreprindere mare ,are o pensie cu putin peste pensia MEDIE a unui politai , respectiv a unui tablagiu?
Nu vrem deocamdata sa se revada cotizatiile pensionarilor imorali, vrem sa se adopte acelas algoritm , acelas mod de calcul a pensiei.
Orice alta initiativa este politicianism de proasta calitate ,respins de pensionari
Votul a 150 mii de pensionari imorali este totusi mai redus decat votul a 4 milioane de pensionari de rand, PLEBEI, cum vreti sa ii numiti.
VOI PENSIONARI PLEBEI, ,NU MAI LASATI SA FITI TRATATI CA IMBECILI, AVETI DE PARTEA VOASTRA 4 MILIOANE DE VOTURI, CE POT FI FOLOSITE CA GLOANTE , ANULAND LISTELE CARE VA PREZINTA ACEEASI PARLAMENTARI CARE ASTAZI VA DESCONSIDERA, TRANSMITETI ACEST MESAJ DELA OM LA OM PE TOATA PERIOADA PANA LA ALEGERILE DIN TOAMNA. DISTRBUITI FLUTURASI SI GARI, PIETE ALIMENTARE, SUPERMARKETURI ETC.
DACA NE AJUTAM SINGURI NE AJUTA SI DUMNEZEU.

Mesajul 542,
Dela inceput tin sa va asigur de perseverenta mea simpatie umana si profesionala.
Astazi, 08.07.a.c. la radioa Romanai actualitati a fost o emisiune avand ca tema majorarea salariului minim. Multa vorbarie, multe aberatii.daca oamenii s-ar auzi atunci cand vobesc, ar vorbi mai putin; daca s-ar asculta inregistrarile ar evita sa mai iasa in public.
Unele sindicate, prin reprezentantii lor, continua sa se comporte ca acele” curele de transmisie „ ale unor partide politice. Nu fac munca sindicala, fac politica sindicala.
Cand nu au argumente economice su de logica , folosesc termenul „demagogie”
Lipsa de cunsotinte, de informare sau reaua credinta explica sa se exprime ca „guvernul nu are interesul unor salarii mari , cand este stiut ca o sursa la buget sunt impozitele pe salarii. Sa afle respectivii , ca in SUA fiscalitatea foloseste agenti speciali pentru ca salariatii sa renunte la angajari platite cu salarii sub calitatea muncii prestate si sa fie angajati in munci corespunzatoare calitatii muncii ,cu salarii mai mari; castiga angajatul, castiga statul ,respectiv agentul si castiga economia prin prestarea muncii la un nivel mai ridicat.
Acolo economia este ca o scara fixa pe care angajatii urca mai sus si mai repede functie de aptitudini si efort; la noi sindicatele consodera economia ca o scara rulanta care asigura celor ce s-au urcat pe ea, o ridicare, fara efort si indiferent de intentiile acestora.
Trebuie adoptat principiul scarii fixe ,in carw salariul sa fie corelat cu efortul si calitatea muncii.Daca cineva nu este multumit de nivelul salariului ,astazi in epoca tuturor posibilitatilor, are sansa sa schimbe locul de munca, sa schimbe calificarea, sa schimbe tara,respectiv economia care nu ii poate asigura prtentiile. Iesirea in strada si exprimarea doleantelor este forma de a obtine a celor lipsiti de imaginatie si de capacitate.
Vrem sindicate care sa se ingrijeasca de cresterea calificarii, ca fiecare sa se gaseasca la locul potrivit in tara sau strainatate si sa ramana acolo numai daca este platit corespunzator rezultatelor muncii platite; libertatea de miscare si ajutorul sindicatelor sa ii asigure salariul potrivit muncii prestate Aici functioneaza teoria titirezului
„activitatea de orice natura inclusiv cea economia dunctioneaza atat timp cat exista miscare; incetinirea miscarii duce la stagnare (inclusiv a salariului ) ,iar lipsa miscarii duce la desfintarea omului sau a activitatii „
Sindicatele au datoria sa asigure aceasta miscare a angajatilor, pe esafodajul economiei, fie prin deplasari orizontale fie prin deplasari verticale,urmarind sa se ridice pe nivelele superioare .Munca sindicala devine eficienta atat pentru economie, pentru salariat,cat si pentru societate in general.
www.orizontluminos.blogspot.com