sâmbătă, 24 octombrie 2009

Domnilor ,
Nu ne mai credeti prosti, deoarece spre deosebire de politicieni, nu am dat dovada
Presedintele a fost suspendat pentru presupuse incalcari ale Constitutiei.; de atunci presedintele poarta permanent brosura cu textul Constitutiei, ceeace multi analisti si oameni politici nu o fac.
Dreptul presedintelui de a desemna un candidat este destul de clar si se pierde timp,ceeace nici nu se mai discuta.
Acum discutam ca avem o majoritate care sustine un alt candidat si basta.
Nu domnilor, Constitutia nu prevede alegerea prin vot majoritar a unei persoane; la art. 103 - Investitura , pct.(3) prevede ca " Programul si lista Guvernului se dezbat de Camera Deputatilr si , n de Senat ,in sedinta comuna " si ca in final "acorda incredere Guvernului cu votul majoritatii deputatilor di senatorilor"
Domnilor majoritatea si votul acordat de aceasta se da unui program si unei liste a Guvernului nu unei persoane agreate de majoritatea parlamentarilor,fie ea si K Johannes. Pe intelesul tuturor ,subiectul in problema este programul si Guvernul ,respectiv componenta lui.
Si ca sa revenim la persoane, la alin. 1 al art. 103 se precizeaza ca "Presedintele Romaniei desemneaza un candidat pentru functia de prim-ministru, si nu altcineva ,in baza unor interese personale , de grup sau de partid. Se presupune ca presedintele reprezentatul majoritatii alegatorilor este persoana indreptatita si responsabila. Deci subiectul in problema este persoana desemnata de Presedinte.
Rusine pentru Ponta, Ghise, d-na Andone (de la Radio Romania Actualitati) si altii ca ei, care fac pe prostii ca sa ne prosteasca pe noi. RUSINE!!

joi, 15 octombrie 2009

Candidati nedoriti,
Mircea Geoana si Crin Antonescu sunt de nedorit la Cotroceni.
Comportamentul lor politic este realmente periculos.
1.~ Atractia butoanelor puterii si accesul la resurse le-a intunecat mintile,si au sacrificat interesele nationale
2.~ Nu cunosc politica opozitiei constructive;afresivitatea este modul lor de a face politica ( practica motiunilor de cenzura si practica "pozitionarii tunurilor pe adversarii politici)
3.~Solidaritatea nu le este cunoscuta, nici fata de partenerii de partid nici fata de cei de la guvernare(v.agresivitatea fata de Ecaterina Andronescu)
4.~Suspicionarea partenerilor sau adversarilor (v. teama de fraudare)
5.~ Detinerea performantei in arta " manariei" ,atat cand sunt la guvernare cat si in opozitie.( v. colaborarea cu adversarii si atacarea partenerilor)
6.~Parasirea partenerilor in conditii de dificultate pentru alianta sau cand interesul propriu a fost atins.(iesirea de la guvernare in apropierea campaniei electorale)
7.~Sacrificarea propriilor membrii cand interesul personal o cere
(8 ministrii psdisti care au muncit 270 de zile si au primit aprecierile pozitive ale partidului partener, au fost fortati sa demisioneze)
8.~Denigrarea activitatii parlamentare , fara sa clipeasca ,dupa ce perioada mare de timp au mancat paine de parlamentar.( fara sa lase urme in activitatea parlamentara)
9.~ Campioni ai "absenteismului " de la obligatiile parlamentare si in insusirea banilor publici fara prestarea obligatiilor.( paiul din ochii adversarilor fara sa vada barna din ochii proprii)
10.~Campioni in arta manipularii ( criticarea guvernarii in conditiile in care cca.270 de zile au fost in guvern si numai 12 zile in afara guvernului, sau de interpretare a Constitutiei folosind completarea acesteia ~ art.85 si art.103 alin(1) nu preved ca cel desemnat sa fie sustinut de o majoritate parlamentara; iar alin.(3) din art.103 este cel care mentioneaza ca programul de guvernare al echipei constituite si echipa sa fie obtin acordul Parlamentului prin votul majoritatii.
11.~Au semnat un asa zis Pact pentru justitie si au anuntat crearea unei comisii parlamentare speciale in timp ce intre guvernarea PDL ~ PSD exista un conflict deschis cu reprezentantii magistratilor. (v. art. din RL din 28 sept 2009 sub semnatura lui Cristian Ghinea); ATENTIE! fapta avea loc in perioada dezertarii de la guvernare.
Astfel de personaje sunt periculoase sa ajunga la conducerea Statului, deoarece pun in pericol stabilitatea sociala,economica si financiara , siguranta nationala ,in calitatea de sef al armatei , cu atributii conferite de art. 92 di 93 din Constitutie, pune in pericol relatiile internationale bilaterale si comunitare in baza atributiilor conferite de art. 91.
Sper ca cele de mai sus sa faca obiectul unor analize . cu presedintele tarii si in continuare cu analisti si experti politici.
Cu stima ,
Mihail Florea Dumitrescu

marți, 6 octombrie 2009

Domnilor ,
In sprijinul viitorului d-voastra ca oameni politici si al partidelor politice,pe care le reprezentati,
va rog (va solicit, va implor) nu ne mai credeti prosti din nastere , neinformati sau lipsiti de initiativa.
Cei 20 de ani , accesul la informatii si in special la cea electronica, aderarea la UE , au schimbat regulile jocului, manipularea nu mai tine, cei batrani au pe langa ei pe cei tineri si cei tineri au mijloacele lor de informare.
Actionati si luptatti pentru idealuri si interese depasite, reformele trebuiesc facute, chiar daca numai la nivelul de bine; pe parcurs se va ajunge la foarte bine.Fara un inceput nimic nu se face
Daca nu ati gandit in acest sens va implor sa ganditi.
Schimbati mentalitatea politicii de contra, de adversitate. Tara are nevoie de colaborare intre toate fortele. Peste criza financiara, criza economica, criza sociala , nu mai creati criza politica si institutionala.
Unde este SOLIDARITATEA de care ati vorbit in campania electorala?
Parlamentul nu trebuie utilizat ca instrument de obstructiuonare. Daca numarul mare de parlamentari face dificila realizarea cvorumului sau prezentarea amendamentelor, sau daca calitatea intelectuala de imaginatie creatoare creaza dificultati dezbaterilor, nu mai complicati lucrurile cu motiuni de cenzura. Nu deveniti "MUMA PADURII" care creaza; dificultati eroului pozitiv (Fat Frumos) aruncand tot felul de obiecte vrajite in calea lui.
Puneti umarul in mod constructiv pentru iesirea rapida din criza., altfel veti fi aratati cu degetul pe strada ca fiind cei care au creat numai probleme.
D-l Geoana sa retraga tunurile pe care le-a pus pe puterea executiva inca de la inceputul anului.
Daca mai era nevoie de o gafa a facut-o atunci cand a retras ministrii din guvernul tarii. Ministrii nu erau ai PSD-ului, nu erau platiti din bani de cotizati, erau platiti din bani publici deoarece se considera ca lucreaza in interesul public. Ce ati factu d-le Geoana cu interesul public?V-ati gandit la siguranta economiei nationale ,nu cumva puteti fi apreciat ca unul care ati atentat la siguranta nationala, la nivelul de trai al populatiei.
D-le Antoneswcu, in afara de LOGOREA desfasurata timp indelungat in parlament , ce altceva ati facut pentru dezvoltarea tarii? Dece ati refuzat sa puneti umarul in guvernul Tariceanu ? Este usor sa stai in peluza si sa critici jocul celor din teren. Va fost usor sa sustineti majorarea indemnizatiilor si a pensiilor parlamentarilor, de teama ca o sa ajungeti in zdrente, d-voastra parlamentarii. Acum din indemnizatii va cununati la Bruxelles, in Bucuresti nu mai era posibil.
Ambii erati in parlament cand ,existand o lege privind pensiile bugetarilor (Legea nr. 19/2000) bazata pe principii permanent valabile, abrogand 31 de vechi reglementari din perioada 1972-1999, cand dupa promulgarea legii, aceasta a fost tinuta de guvernul PSD timp de 4 ani (2001 - 2004), ca in acest timp si dupa, sa fie modificata si completata in perioada 2001-2008prin 48 de acte legislative .Si daca nu a fost destul de modificata si completata s-au promovat in completare legile speciale, pentru grupuri restranse de bugetari,aceia care si in regimul comunist au fost "niste speciali" deoarece aparau partidul sau aplicau politica partiduluiOare completarea reglementarilor din domeniul pensiilor publice a fost constitutionala existand legea nr. 19/2000?
Daca nu v-ati intrebat la timpul respectiv poate va intrebati acum
Ce atitudine ati luat fata de aceasta situatie. Ati sustinut-o.
Cum sa credem ca acum veti sustine desfintarea discriminarii intre grupuri profesionale, sa lasati fara pensii platite din bugetul statului precum salarii, cand multi dintre d-voastra aveti parinti cu pensii speciale sau pensii speciale de urmas.
Va inteleg dificultatea de a trece peste astfel de interese si obligatii,insa o faceti cu sacrificarea partidelor si a carieirii politice, deoarece pensionari de rand (cateii) sunt peste 4 milioane, in timp ce ce specialii (dulaii) sunt numai 200 de mii..
Nu puneti in pericol pensiile si salariile actuale si nu perpetuati discriminarea intre "DULAI" si "CATEI", deoarece cateii se fac mari si vor musca.
Mesaj arhivat de www.orizontluminos.blogspot.com

luni, 5 octombrie 2009

APEL catre Alianta bugetarilor,
Domnilor lideri sindicali va solicit sa fiti si cetateni rationali ai Romaniei
Oriunde in lume, in comunitati mai mari sau mai mici, mai evoluate sau mai putin evoluate la diverse momente apar situatii de criza economica care strica toate socotelile curente.
Comuniratile ,pana la nivel de familie,care au stiut si au putut ca in situatii speciale ca adopte rezolvari speciale, au supravietuit. Regula este valabila si la nivelul faunei si florei, cine nu s-a adaptat schimbarilor a disparut.
De fapt d-voastra stiti ce vreti? Presupun ,pana la proba contrarie ca nici nu stiti ce vreti .
Ati iesit in strada, aruncand la gunoi energii utile pentru cauze mai bune.
La intrebarea ce modificari doriti a fi facute la legile contestate, presupun ca nu aveti propuneri concrete si realiste deoarece nu ati facut un proces de negociere intre responsabilii diverselor domenii.la care sa finalizati propunerea d-voastra la solutia puterii executive.
Nici nu veti putea face asa ceva, deoarece veti constata ca nu aveti puterea de a colabora constructiv , de "a imparti doua paie la trei magari"
Fondul salariilor bugetarilor , la niivelul tarii, a reiesit , tinand seama de veniturile rezultate din colectarea taxelor si impozitelor contribuabililor si sunt atat cat sunt. Din aceste venituri nu sunteti singurii beneficiari , mai sunt categoriile care sunt subventionate ( cei cu venituri mici, producatorii de lapte, viticultorii, crescatorii de animale, copiii prin programul "cornul si laptele", bolnavii prin medicamentele compensate etc. Ati stat de vorba cu toti acestia sa aflati nevoile lor? Nu ,nu ati stat!
Ati stat de vorba sa vedeti daca dand judecatorilor cat vor, veti avea resurse si pantru profesori si medici? NU, NU ati stat de vorba!!
Daca veti pune suma (potul) salariilor bugetarilor si veti incerca sa o impartiti intre d-voastra, nu va veti intelege, nu veti gasi solutii; este posibil sa va si bateti daca dati drumul pornirilor animalice dupa ce veti consuma " logorea" pe care unii dintre d-voastra o au din belsug.
Solutia estetotusi, cu riscurile de mai sus, sa va retrageti din strada, sa mergeti sa puneti picioarele in lighiane cu apa rece si sa elaborati o propunere de impartire a banilor care sa nu va duca la busculada.
Nu aduceti busculada in strada domnilor, nu generati conflicte de strada , din moment ce nu ati aratat cu nimic dezacordul d-voastra cand s-au promovat legi cu salarii speciale din bugetul statului
Comunismul, fascismul , hitlerismul si alte tiranii au aparut in astfel de situatii ,in care indivizi cu logoree deosebita au manipulat grupurile nemultumite pe viata la care de altfel au contribuit din plin prin nepasare sau tembelism.
Din moment ce nu ati avut nici o reactie in fata celor care au elaborat si promovat lesi speciale care musca cu pofta din bugetul statului , in interesul unor grupuri ("musuroaie"), si in detrimentul celor multi si neajutorati.
Ati facut echipa cu DULAII lasand CATEII sa latre in strada, ca doar ,chiar daca sunt prosti, sunt multi. SA VA FIE RUSINE ,ESTE PREA PUTIN. VA FAC VINOVATI DE ATAC LA SIGURANTA NATIONALA.
Noi ceilalti vrem reformarea regulilor care au adus discriminarea intre grupurile profesionale, intre pensionarii aceleasi tari, vrem un inceput.
Nu lasati sa se creada ca vreti" mai binele in locul binelui" Totdeauna mai binele omoara binele. D-voastra nu veti eliminarea discriminarii salariale si din asistenta sociala, de fapt faceti jocul celor care vor sa perpetueze aceste relatii create inca in regimul comunist de aceleasi grupuri interne de represiune si de aparare a intereselor PCR
Acum ca ati luat cunostinta de OFFUL meu, rog pe bunul Dumnezeu sa va dea mintea de pe urma a romanului.
Mesaj arhivat in www.orizontluminos.blogspot.com, precum si in reteaua FACEBOOK

duminică, 4 octombrie 2009

Criza din educatie,
Este de neinteles cum consilierul ex- ministrului Educatiei , Ecaterina Andronescu,poate afirma invaliditatea ministerului in conflictul cu universitatile pirat. Consilierul Robert Lorentz face declaratii publice prin care spune" ca Universitatea "Spiru Haret" continua sa incalce legea si " sfideaza autoritatile",pentru ca ,in ciuda numeroaselor solicitari de intrare in legalitate ,conducerea institutiei refuza sa numeasca un nou rector, sa reduca numarul mare de studenti pe care ii are un profesor sau sa trimita documentele necesare pentru acreditarea institutiei."
Intreb Coalitia pentru Universitati Curate (CUC), pe Avocatul Educatiei , (Florian Mihalcea, presedintele Societatii Timisoara), pe d-na Anca Oprisor ( responsabila acestui proiect), pe d.na Andra Elena Dusu ( specialist in educatie al SAR), daca a solicitat Parchetului General sa se sesizeze din oficiu pentru rezolvarea problemei.
Informez ca subsemnatul, alaturi de d-l Mircea Ivanciu, am facut o astfel de solicitare la data de 14.08.2009 - Operator date nr. 3883, ca ulterior prin scris. inregistrata la Sectia de urmarire penala si criminalistica sub nr. 18516/4181/VIII-1/2009 din 16.09.2009 , sa ne comunice ca solicitarea a fost trimisa Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 4 Bucuresti , spre competenta solutionare.
Mesaj arhivat de www.orizontluminos.blogspot.com
APEL pentru opozitie constructiva,
Clasa politica romaneasca de 20 de ani duce o politica disctructiva pentru tara.
De 20 de ani partidele din opozitie fac opozitie distructiva, cu toate ca modelele europene arata cat de eficienta poate fi opozitia constructiva.
Daca nici in actuala criza economica, politica , opozitia distructiva poate duce la o criza institutionala, la nefunctionarea statului, adica la lipsirea populatiei de siguranta economica prin neplata salariilor si a pensiilor, si l siguranta fizica prin cresterea delicventei stradale.
Domnilor lasati deoparte motiunile de cenzura si sicanele de tot felul ce le faceti guvernului, singura putere din stat care are obligatia si cea care poate duce la stabilitatea statului.
Lasati interesele de partid , deoarece afectati prezentul si viitorul personal, al copiilor , al intregii populatii, consecinte pentru care meritati si va asigurati oprobiul intregului popor si al comunitatii europene.
Declasrati public ca pentru o perioada de timp veti lasa deoparte tunurile si securile indreptate catre puterea executiva ,fie ea guvern sau administratia prezidentiala.
D-le Mircea Geoana incercati sa infirmati zicala " Ce naste din CAINE nu poate fi decat CAINE".
Mesaj arhivat de www.orizontluminos.blogspot.com

vineri, 2 octombrie 2009

APEL ,
Catre cine are urechi sa auda, dorinta de cunoastere sa cunoasca si putere de intelegere sa inteleaga.
Presa scrisa, cea vizuala si vorbita, toate se intrec sa transmita informatii despre cauzele si evolutia situatiei economico-sociale pe care o traversam.
Cu toate acestea lideri politici si cei sindicali (cei mai vocali) ,lasa impresia ca nu au cunostinta de aceste informatii , ca nu vor sa le accepte sau nu pot sa le inteleaga.
Daca analisti economici ca Aurelian Dochia si altii, afirma ca " In anul 2009,in mod inevitabil ,din cauza scaderii PIB,veniturile reale ale populatiei nu pot decat sa scada,cu efecte in ceea ce priveste diminuarea puterii de consum.Ma astept ca puterea de cumparare sa scada cu 6%,in conditiile in care gradul de indatorare externa va creste"
Daca expertul George Butunoiu afirma ca in 2007 si 2008 salariul mediu pe economie a crescut cu cca. 50% fata de 2006 ritmul fiind accentuat de majorarile salariale din mediul bugetar; in 2008 costul cu forta de munca a crescut cu 25 fata de 2007 ,pana la aproximativ 2300 lei /angajat/luna.,fara sa tina seama de productivitate, obligati de atragerea fortei de munca de care au avut nevoie.;costul real cu forta de munca a crescut mai mult decat productivitatea muncii,atat in 2007 cat si in 2008.
Daca Cristian Parvan ,secretarul general al Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR) afirma ca "Sectorul rpivat s-a ajustat de i-au mers fulgii, vezi cele pste 300.000 de concedieri de la inceputul anului ,cu perspectiva de a creste. Numai la bugetari nu se poate .Acestia chiar au salarii cu 30% mai mari decat coredspondentii lor din mediul privat"
Daca Ministerul Finantelor afirma ca "desi veniturile totale ale statului au scazut cu 6,9% fata de perioada similara din 2008, cheltuielile cu personalul bugetar au crescut cu 10,8%,in timp ce cheltuielile cu asistenta sociala au crescut cu aproape 25%
Daca Institutul Ntional de Statistica ,afirma ca numarul bugetarilor a crescut cu 15.000 in perioada septembrie 2008- iulie 2009, in timp ce in sectorul rpivat , principalul sustinator al sectorului public, a redus numarul de angajati cu cca. 320.000 ,in acceasi perioada.
Daca Cristian Parvan ,secretar general al AOAR, afirma "In sectorul public s-a mentinut efectul masurilor de crestere a salariilor din trimestrul IV,fara a se lua alte masuri de contracarare. Nu s-a redus nici numarul bugetarilor.Cand vezi ca economia o ia la vale,tu ramai ca NEBUNUL la aceleasi cheltuieli , in conditiile in care avem un Guvern care rezista cu greu presiunilor strazii.
Daca Nicolaie Alexandru- Chidesciuc, economistul -sef al ING Bank Romania, afirma ca legea salarizarii unice care este prima in sensul reducerii cheltuielilor de personal, va avea efecte deabea incepand cu 2011, deoarece este greu sa faci reduceri inainte de alegeri; daca nu se actioneaza rapid ne afundam in deficite.
Daca Guvernul este obligat sa majoreze TVA sau impzitul pe venit in 2010,cu toate ca va avea impact negativ asupra crsterii economice, respectiv asupra mediului privat si a consumului populatiei
Daca Guvernul a stabilit unele masuri cu Comisia Europeana pentru a restrange deficitul bugetar la 6% din PIB in 2010 , de la nivelul asumat pentru acest an de 7,35 din PIB, " Acordul impune Guvernului sa faca reduceri semnificative pe partea cheltuielilor cu salariile din sectorul public"
Daca aceste aspecte nu sunt cunoscute liderilor politici si sindicali , inca este timp ca sa ia cunostinta de ele, sa poarte discutii cu respectivii specialisti si sa inteleaga ce,lasand deoparte interesele personale sau de grup , este in interesul economiei si al populatiei, ca locul manifestarilor spontane si vocale sa fie luat de dialogul de comunicare de la cei care cunosc spre cei care nu cunosc fundamentul problemelor
mesaj arhivat de www. orizontluminos.blogspot.com