duminică, 17 iunie 2012

anafalbetism, tembelism

TO: 8 More8 recipientsCC: recipientsYou MoreBCC: recipientsYou


Hide Details FROM:Mihai Dumitrescu TO:cornelia.lepadatu@yahoo.com infi@bnro.ro drp@gov.ro 5 More...Message flagged Saturday, March 17, 2012 10:18 PM

BLOCAJ MENTAL, ANALFABETISM SAU TEMBELISM,



Problema care priveste comportamentul si mentalitatea romanului , respectarea normelor de munca, a reglementarilor, in general relatia lui cu restul comunitatii.

Trairea intr-o alta realitate viciaza material si spiritual societatea.

~ In comert si in relatiile cu institutiile bancare, se face trimitere la o valuta RON, in timp ce BNR. emite pe piata bancnote inscriptionate cu LEI .Ce face strainul venit in Romania si confruntat cu o astfel de situatie nemaiintalnita ?

~ Au trecut multi ani decand a avut loc trecerea de la LEI VECHI la LEI NOI. In continuare nu numai in piata taraneasca se folosesc preturi in lei vechi; la radio si TV invitati si angajati se exprima si azi in lei vechi , ceeace face sa nu ne mai intelegem intre noi.

~ De ani multi au fost schimbate placutele cu denumirea strazilor sau a statiilor de tramvai sau autobus.. Cu toate ca sta scrisa noua denumire, romanul continua sa utilizeze vechile denumiri.

Psihologi si sociologi ar trebui sa studieze aceste manifestari , acest comportament si

sa stabilesca legatura cu atitudinea romanului fata de normele de munca , fata de regulile de convietuire in societate.; de unde aceasta inclinare a unora de a trai in o lume a lor, atemporala , si dupa alte reguli. ?

Pentru inceput sa se foloseasca clipuri publicitare, la posturile de radio si TV.

Florin Dumitrescu



Niciun comentariu: