duminică, 17 iunie 2012

cainii strazilor

TO: 11 More11 recipientsCC: recipientsYou MoreBCC: recipientsYou


Hide Details FROM:Mihai Dumitrescu TO:ioan.timis@cdep.ro daniel.buda@cdep.ro bogdan.ciuca@cdep.ro 8 More...Message flagged Monday, March 26, 2012 10:02 PM

CAINII STRAZILOR,

In 2011 a fost aprobat de catre Camera deputatilor si de Senat, proiectul de lege privind cainii comunitari ( vagabonzi, fara stapan) , lege care vine sa modifice si completeze OUG nr. 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a cainilor fara stapan . Legea prevede ca eutanasierea animalelor fara stapan sa se poata face dupa ce autoritatile locale vor consulta populatia prin sondaje de opinii, referendumuri sau adunari de cartier.

Un numar de 70 de deputati PSD si 54 de deputati PNL au facut la data de 25 noiembrie 2011 , o sesizare privind neconstitutionalitatea acestei legi.

In ultimele zile , au fost monitorizate cazuri in care cainii stradali, cu sau fara stapani , au atacat si au omorat sau ranit grav copii si persoane adulte.

Cerem d-lui presedinte Traian Basescu sa solicite Parlamentului ca de urgenta, sa prezinte spre promulgare aceasta lege, deoarece ca cetateni consideram ca suficiente persoane au fost afectate de prezenta acestor caini, persoane care prin Constitutie au garantata libertatea si viata.

Cerem ca inaintea alegerilor , autoritatile locale sa procedeze la consultarea populatiei conf. legii , la eradicarea

cainilor stradali si la asigurarea linistei si vietii cetatenilor.

Florin Dumitrescu ,

Niciun comentariu: