duminică, 17 iunie 2012

CSM DREPTURILE OMULUI

TO: 12 More12 recipientsCC: recipientsYou MoreBCC: recipientsYou


Hide Details FROM:Mihai Dumitrescu TO:ioan.timis@cdep.ro daniel.buda@cdep.ro bogdan.ciuca@cdep.ro 9 More...Message flagged Friday, April 6, 2012 1:59 PM

CONSILIUL SUPERIOR AL MAGISTRATURII ,

Calitatea de " GARANTUL INDEPENDENTEI JUSTITIEI " conferita prin art. 133 alin.1 din Constitutie, republicata, genereaza si obligatia supravegherii modului cum justitia isi duce la indeplinire obligatiile ce ii revin prin Constitutie..

In cele ce urmeaza, subiectul este "JUDECATA PROMPTA SI DREAPTA " privind persoana - cetatean , recunoscut ca fiinta concreta , nu abstracta, beneficiarul unor drepturi si libertati recunoscute ca DREPTURI FUNDAMENTALE ALE OMULUI ,de catre democratiile occidentale si de catre Romania .

Predicatul in context este ADUCEREA LA INDEPLINIRE a acestor drepturi de catre justitia din Romania.

Asupra acestui SUBIECT si acestui PREDICAT solicit opinia CSM , nimic despre atributiile Consiliului asa cum acestea sunt reglementate de Legea nr. 317/2004, deoarece imi sunt cunoscute ,urmare a raspunsului dat prin scris. CSM nr. I/8660/1154/2012.

In formarea opiniei personale , mentionez faptul ca inca in 1791 se facea precizarea asupra Constitutiei STATELOR UNITE ALE AMERICII , ratificata in 1787, cum ca " Primele zece amendamente sint cunoscute si drept Declaratia drepturilor omului ." , Precizez ca AMENDAMENTUL VI din 1791, se refera la faptul ca in toate intentarile penale, acuzatul are dreptul la o judecata grabnica si publica....de catre o instanta a districtului in care infractiunea a fost comisa.

GRABNICA sau PROMPTA judecata trebuie sa fie si DREAPTA..

INTREBARE : In realitatea din Romania in care judecarea unor cauze penale dureaza 5- 7 ani, ca urmare a mutarii cauzei prin instante din intreaga tara , cu termene multiple ( v. 42 de termene in cauza transferurilor din footbal ), cum se poate aprecia o astfel de situatie.

Contributia avocatilor apararii este alta decat sa ajute instanta la stabilirea adevarului si judecarea grabnica sau prompta a cauzei.

Mutarea cauzelor de la o instanta la alta in cautarea unui complet de judecata, binevoitor, santajabil , timorabil , corupt etc. este motorul care duce la prelungirea rezolvarii peste orice durata admisibila.

Solicit sa cunosc totodata in ce masura ramane legala initierea unor actiuni ale societatii civile pe acest subiect si predicat , atunci cand GARANTUL CONSTITUTIONAL nu reuseste sa garanteze respectarea acelor prevederi din Constitutie care privesc DREPTURILE SUVERANE ALE CETATEANULUI.

Opinia CSM va duce la initierea unor astfel de actiuni sau la blocarea lor., cu respectarea limitelor cadrului constitutional.

Florin Dumitrescu ,

Niciun comentariu: