duminică, 10 iunie 2012

educatie

EDUCATIA ~ TRECUT SI VIITOR ,


Daca tineretul este viitorul tarii si al natiunii , si este , atunci educatia acestuia reprezinta dotarea si nivelul tehnic al acestei dotari pe care societatea viitorului o va utiliza in lupta pentru perpetuare a natiunii

Asa fiind educatia ca sistem poate fi considerata ca o problema de siguranta nationala , iar afectarea negativa a aacesteia devine un atac la siguranta nationala.

Atacul la siguranta nationala este un act de tradare nationala ,care in toate sistemele de justitie se pedepseste in mod exemplar .

Nivelul dezastruos al educatiei preuniversitare,(v. procentul de sub 50% al promovabilitatii la bacalaureat), al corpului profesoral (v. procentu de sub 50% la examenul de definitivare pe post), al comunicarii , respectiv al dialogului intre adulti parlamentari si nu numai ei, toate isi au origina , conf. proverbului " pestele de la cap se impute " in STRUCTURILE DE CONDUCERE care s-au perindat la nivelul conducerii ministerului si al institutiilor de invatamant superior.

Dezvoltarea mediocritatii , a subculturii a fost in atentia celor care au condus destinele tarii in ultimii 60 de ani , in care ultimii 20 de ani au excelat prin dezvoltarea grupurilor de interese. S-a ajuns la institutii de invatamant superior , cu nimic diferite de SRL -uri emitente de diplome, urmarindu-se realizarea unei societati usor manipulabile , LIPSITE DE REALE ELITE..

O astfel de situatie ar trebui sa duca la judecarea profesionista a faptelor , la responsabilizarea vinovatilor si la realizarea unui nou cadru , plecand de la schimbarea varfurilor din ierarhia procesului de educatie, respectiv de la RECTORI, prin intrarea in sistem a celor cu o reala competenta profesionala si manageriala.

Iata unde duce politizarea acolo unde ar trebui sa fie competenta

Personal apreciez ca pregatirea de inginer in chimia anorganica, ramura din chimie cu cea mai redusa evolutie tehnica comparativ cu alte ramuri ale ingineriei, nu justifica pozitia de rector la politehnica bucuresteana a d-nei Andronescu , si mai ales ca ministru al educatiei.

www.orizontluminos.blogspot.com



Niciun comentariu: