vineri, 15 iunie 2012

initiativa mai multa

TO: 1 More1 recipientCC: recipientsYou MoreBCC: recipientsYou


Hide Details FROM:Mihai Dumitrescu TO:procetatean@presidency.ro Message flagged Thursday, February 2, 2012 12:35 PM

INITIATIVA IN MUNCA SAU LOCURI DE MUNCA ,, nu



Mentalitatea romanului este sa fie slujbaj si sa devina pensionar.

Alte etnii considera locul de munca ca un blocaj, care impiedica sa castigi mai mult, sa traiesti mai bine.

Evreii spun " DACA MUNCESC NU MAI AM TIMP SA CASTIG"

Tigani , fug de munca ca DRACUL DE TAMAIE ,vezi declaratia lui Berce Mondialul, care a luat in deradere pe cei care invatati fiind si muncitpori nu strang atatia bani cat are el.

Suntem in situatia ca asteptam pe turci, arabi, chinezi, italieni etc. sa vina sa faca alimentatie publica, importuri de tot felul , sa exporte resursele tarii. ?

Recent se dezvolta livrarea la domiciliu a ALIMENTELOR TRADITIONALE IN OALA de unica folosinta. Ar fi o culme ca aceasta initiativa sa apartina sau sa fie de catre chinezi sau turci, romanii asteptand oferta de locuri de munca la acesti intreprinzatori.

Concluzia ar fi ca trebuie dezvoltat la tot romanul spiritul de initiativa, sa isi creeze propria afacere, depinzand astfel de el atat locul lui de muca cat si al celor din jurul el. Din REMORCA SA DEVINA MOTOR.

Se lansase moda CENTRELOR DE EXCELENTA.. Ce s-a intamplat cu acestea , cine le-a omorat. ?

Sa adoptam sloganul japonez, pe care acestia il folosesc in loc de rugaciune de dimineata , cum ca SOCIETATEA ESTE SARACA SI NUMAI MUNCA OAMENILOR O IMBOGATESC. Posturile de radio si TV ar trebui sa prezinte clipuri publicitare cu acest slogan.

Cum in mediu rural este 40 % din acest potential uman, principala sarcina este scoaterea din inactivitate a acestui potencial si orientarea lui spre MUNCI CU GRAD RIDICAT DE EFICIENTA ECONOMICO-SOCIALA.

MINISTERUL ECONOMIEI sa elaboreze un catalog de activitati in ordinea eficientei economice a acestora si sa stabileasca factorii necesari si existenti pentru dezvoltarea acestor activitati.

Parintii si tineretul sa nu mai arate interes pentru acele facultati sau domenii care prezinta fracilitati IN A FI ABORDATE. Considerentul in alegerea uneia sau alteia sa fie EFICIENTA si existenta conditiilor de realizare.

Statului ii revine obligatia sa organizeze generalizarea unor initiative ca cea a ing. Ion Zamfir , care face aduce in tara experienta sa din tara Galilor in folosirea energiei regenerabile (colectoare -panouri- solare de apa calda ) acolo unde functioneaza un CENTRU PENTRU TEHNOLOGII REGENERABILE, sau initiativa unor mici producatori din judetul Cluj care s-au asociat cate 2 - 4 sa comercializeze impreuna diferite produse din gospodaria lor.( min. mediului, min. agriculturii, mun. dezvoltarii )

SCUZE, SCUZE, SCUZE ,

Mihail Florea Dumitrescu



Niciun comentariu: