vineri, 22 iunie 2012

nu sustinem guvernul USL

TO: 4 More4 recipientsCC: recipientsYou MoreBCC: recipientsYou


Hide Details FROM:Mihai Dumitrescu TO:roberta.anastase@cdep.ro sever.voinescu@cdep.ro sulfina.barbu@cdep.ro 1 More...Message flagged Thursday, May 3, 2012 8:30 PM

DECE NE RETINEM SA SUSTINEM GUVERNUL USL,

1.~ Majoritatea noua creata in parlament prin "HINGHEREALA " unor parlamentari ai fostei majoritati, este CONSTITUTIONALA ?; in orice caz nu este MORALA si nici conf.cu normele BUNULUI SIMT si al conceptului USL de a condamna TRADATORII ( fiind vorba de highereala nu putem vorbi de traseisti)

2.~ Nu avem semnale ca va inceta razboiul dus de USL in care romanii lupta contra romanilor. Din contra semnalele sunt ca acest razboi se va duce chiar impotriva institutiilor statului de drept (v. declaratiile facute de Antonescu vis-a -vie de ANI ), precum si impotriva a tot ce s-a realizat ca reforma in Romania , respectiv realizari apreciate ca pozitive de organismele europene si confirmate de rezultatele constate de aceste organisme.

3.~ Cum intr-un razboi , castiga un altcineva , nu partile combatante , adica in nici un caz romanii care se razboiesc intre ei, vrem ca USL sa ne arate cine sunt castigatorii ; noi putem sa va spunem ca , in general,sistemul financiar mondial este cel ce castiga prin reducerea retingului de tara. si cresterea dobanzilor la creditele solicitate pentru sustinerea acestui razboi.. Cum sistemul financiar este totusi alertat de ceeace se intampla in Romania, asteptam sa aflam ca cei castigatori sunt printre noi .Sa fie BAIETII DESTEPTI , sa fie DAN VOICULESCU sau OVIDI.U VANTU sau toti cei care indiferent de partid, au procese in derulare sau dosare in formare la DNA etc.

4.~ Ca este vorba de continuarea razboiului o dovedeste si faptul ca persoanele numite sunt alese si pozitionate in finctii cu intentia de a genera discutii si confruntari in viitor .Astfel ;:

~ Politica externa a Romaniei va avea de suferit prin numirea d-lui Marga , cunoscand ca acesta nu poate sa uita faptul ca presedintele Basescu l-a impiedecat in trecut sa devina ministeriabil ;

~ Functionarea d-nei Corina Dumitrescu ca ministru al educatiei este greu de admis in conditiile in care aceasta este in conflict juridic cu respectivul minister;

~ Functionarea d-lui Daniel Constantin ca ministru al agriculturii este nedigerabila de toti , intern sau extern, care inseamna lupta anticoruptie, cunoscand ca este datornic ( 295 mii euro cu restituire pana in 2016 , adica cca. 75 mii euro /anual ?) catre Dan Voiculescu, fost sef al partidului astazi condus de Daniel Constantin, ca exista procese in derulare pentru daune catre stat de cca. 60 milioane euro si alte interese in Balta Mare a Brailei etc.

~ Functionara d-lui Mircea Diaconu ca ministru al Culturii , tocmai al culturii, in conditiile in care are probleme penale si de moralitate cu institutiile statului;

~ Functionarea d-lui Alystar ca ministru delegat cu strategii etc. care in loc de experienta in domeniu vine cu interdictia de ocupare a unei functii publice

Iata cate , si or mai fi altele care arata ca, samanta de conflict pe care acest govern , care se vrea al Romaniei, o imprastie in societatea romaneasca. CUI PRODEST ?

5..~ Oferind avantaje materiale, despre care d-l Ponta face trimitere ca fiind o practica uzuala ,fie trocuri , ca de exemplu sprijinul d-lor Croitoru si Filip,( doua voturi contra doua ser vicii)- respectiv promovarea unor reglementari de modificare a legii invatamantului , si includerea d-nei Dumitrescu ( un sef al domnilor parlamentari ) in guvern ca ministru al educatiei., avem posibilitatea sa aflam de practici inca necunoscute. Daca gresim exista dreptul la replica.

6~ Se facea vorbire cu luni inainte de un guvern din umbra. Am constatat ca se prezinta un guvern facut in numai " o ora" conf. afirmatiilor facute de cei doi copresedinti USL, si asta in ultimele doua zile, cu o exceptie ., cea a d-lui Daniel Constantin , pentru care functia de ministru al agriculturii fusese Initial retinuta de Dan Voiculescu

7.~ Aflam altfel ca avem un guvern curat , dupa cum ati vazut , dar si un guvern performant format in mare parte din persoane care ar trebui sa primeasca pensia sociala, nu sa se supuna unor eforturi deosebite cerute de responsabilitatile carora le vor face fata.



NB Luarile de cuvant ale copresedintilor USL, editorialele din presa scrisa, comentariile presei straine privind realizarile din Romania, sunt tot atatea surse de SUBIECTE si PREDICATE prin care PDL sa faca o comunicare cu electoratul asa cum nu a facut pana acum, si care ar fi trebuit sa existe . D-l Sever Voinescu alaturi de colaboratorii sai directi din Cabinetul parlamentar, precum si altii care ar fi trebuit sa o faca si nu a f acut-o, sunt responsabili de schimbarea produsa in ultimul timp.

Comunicarea a fost slaba , si a lipsit cu desafarsire.

Florin Dumitrescu

Niciun comentariu: