duminică, 17 iunie 2012

partea celor cu carte

TO: 4 More4 recipientsCC: recipientsYou MoreBCC: recipientsYou


Hide Details FROM:Mihai Dumitrescu TO:procetatean@presidency.ro roberta.anastase@cdep.ro sever.voinescu@cdep.ro 1 More...Message flagged Friday, April 6, 2012 4:38 PM

TOTUSI AU PARTE CEI CU CARTE ,

Oare au fost inutile descoperirea scrisului, a cititului , a educatiei prin invatamant elementar, mediu sau superior ? Bine inteles ca nu au fost inutile din moment ce filozofia populara a stabilit " CINE ARE CARTE ARE PARTE" sau populara zicala " UNDE NU ESTE CAP VAI DE PICIOARE ".

Cei care au beneficiat de programa analitica cu limba latina inclusa , isi amintesc de un fel de fabula ,in care parti ale corpului, picioare, maini, cap etc. isi revendicau intaietatea , morala fiind aceea ca fiecare are importanta , capului revenindu-i rolul celui care programeaza actiunile celorlalti.

Probabil , cei multi cunosc aceasta morala, chiar daca nu cunosc latina , in timp ce multi asa zisi alfabeti , nu o cunosc , deoarece nu se cunoaste o alta exprimare , si anume ca " INTELIGENTA FARA CARACTER REALIZEAZA MAI PUTIN DECAT CARACTERUL LIPSIT DE INTELIGENTA" , inteligenta putand fi si nativa, in timp ce caracterul este numai produsul unei educatii corespunzatoare, superioare.

In loc de concluzie se poate spune ca " mai utili si suportabili sunt cei educati , cu multi ani de studiu, decat cei dotati cu inteligenta nativa.".

NB: Educatia nu se poate face la varste inaintate, respectiv sa promovezi studii superioare,cand cei multi valorifica cunostintele dobandite, deoarece este biologic stabilit ca receptivitatea fiintei umane scade puternic cu varsta , de unde si importanta '" CELOR SAPTE ANI DE ACASA" ( primii ani din viata).

In contextul actual si cu expertiza rezultata dintr- o experienta de o viata puternic activa , sugerez sa se ia in analiza , ca partidele politice , sa adopte o eterogenitate organizata a resurselor umane, respectiv , alaturi de organizatia de tineret ( criteriu varsta), si organizatia de femei ( criteriu sexul ) sa introduca si ORGANIZATIA DE INTELECTUALI, respectiv a oamenilor detinatori ai unor cunostinte demne de a fi apreciate ca expertiza, persoane de caracter si dotate cu inteligenta creatoare, constructiva., si organizatia persoaneloe care se implica, muncitoare, cu bune intentii si imaginatie bogata., creativa.

Astept inscrierea in organizatia intelectualilor din PDL., alaturi de realii intelectuali ai partidului.

Florin Dumitrescu,

Niciun comentariu: