vineri, 15 iunie 2012

relocare

TO: 1 More1 recipientCC: recipientsYou MoreBCC: recipientsYou


Hide Details FROM:Mihai Dumitrescu TO:procetatean@presidency.ro Message flagged Sunday, January 29, 2012 6:08 PM

DELOCAREA ,



Delocarea investiilor (capitalurilor ) nu este numai o problema economico-financiara) este mai mult'

Faptul ca delocarea se face urmarind cresterea profitului indiferent de considerentele existente in zonele unde se cauta profitul, duce la urmatoarea situatie.

Recent s-a discutat , adevarat foarte in graba, despre cazul unui muncitor care s-a incendiat si de colective de muncitori care ameninta ca isi vor da foc deoarece muncesc in conditii total inumane sau nu sunt platiti pentru munca prestata. Situatiile au fost depistate in Asia, in tari ca China , Taiwan . Acestea sunt tarile care fac concurenta cea mai acerba , neloiala , practicand dopingul preturilor , la produse in mare parte contrafacute.

Avem deaface cu tari care practica sclavagismul modern , munca neplatita , si pirateria intelectuala.

Este condamnabil ca investitori, firme din tari dezvoltate social,economic si politic sustin utilizarea muncii fortate in goana lor dupa profit.

Este condamnabil ca guverne ale tarilor civilizate, care vorbesc despre drepturile fundamentale ale omului, nu stigmatizeaza acei investitori sau firme care sustin munca neplatita in conditii similare muncii slavagiste.

Retinerea sau pasivitatea acestor guverne afecteaza insa situatia economica, bunastarea populatiilor existente in tarile lor.

Mesajul presedintelui Basescu la apropriatul summit va trebui sa prezinte si aceasta fateta a politicilor de relocare.

IN ce priveste Romania, partenera strategica , care ofera facilitati guvernului american in domeniul apararii, va trebui sa sugereze ca Romania asteapta din partea partenerului american si locari de productii in Romania, American in prezent sustin economii asiatice, puternic concurente celor europene., respectiv romanesti;avem Romania are nevoie de facilitati economico-financiare americane .

Mihail Florea Dumitrescu

Niciun comentariu: