duminică, 17 iunie 2012

se agita minerii

TO:ioanas@bns.ro hossu@cartel-alfa.ro daniel.buda@cdep.ro 14 More...Message flagged Thursday, March 8, 2012 1:36 PM


SE AGITA MINERII LUI COSMA ,

Intreaga clasa muncitoare trebuie sa inteleaga ca pot benecicia de cresteri salariale , precum propri lor copii beneficiaza de grija si atentia parintilor, numai atunci cand realizarile lor sunt deosebite, respectiv cand prin munca depusa obtin rezultate care se inscriu pe un trend ascendent. In cazul salariatilor si in special al minerilor ,atunci cand munca lor a creat un plus de profit fata de rezultatele anterioare. Parintii socialismului, ai sindicatelor, au stabilit relatia dintre cresterile salariale si cresterile profitului patronilor pe seama muncii salariatilor.

Acest raport de cauzalitate , care exprima si principiul ca " nici munca fara bani, dar nici bani fara munca" Nu poti cere cresteri salariale pe seama muncii altora .Daca reglementarile in vigoare prevad cresteri salariale prin raportarea la cresterea salariului mediu, se incalca acest principiu , ceeace omoara competitia profesionala si orienteaza piata muncii spre activitati nu totdeauna cele mai rentabile, mai eficiente pentru economia tarii, respectiv pentru salariul mediu pe economie. Se impune de urgenta schimbarea unei astfel de reglementari.

Daca minerii si altii nu au capacitatea sau vointa de a intelege ca numai rezultatul muncii lor poate sa le asigure salariul si cresterea acestuia, libertatile fundamentale ale omului le asigura posibilitatea de a schimba meseria, de a schimba locul de munca in interiorul national sau international, etc.

Drepturile fundamentale ale omului nu prevede ca minerii sau alte categorii de salariati pot beneficia discriminatoriu de regimuri preferentiale.

Fostul lider sindical minier Miron Cosma recent a declarat ca suporta cu greu o pensie de cca. 2500 lei , dupa o perioada de timp calendaristic mult redusa comparativ cu ceilalti pensionari ai sistemului public de pensii, pensia de 2500 lei fiind rezultatul a 40 de ani calendaristici pentru o persoana cu functie de conducere ( director de trust de constructii, director de intreprindere industriala etc.)

Cele aratate mai sus fac parte din mostenirea ideologiei comuniste, paguboasapentru economia de piata.

Florin Dumitrescu

Niciun comentariu: