joi, 14 iunie 2012

sindicatul militarilor

CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE, IN REZERVA SI IN RETRAGERE - PAGINA CENTRALA


Honor et Patria! Vae victis!Pagini

Pagina de pornireDin activitatea filialelorRevista SCMDConsiliul National al Societatii Civile (CNSC)Regasiti-va colegii de scoala! Stiri, opinii, informari

•Increderea, ca un trandafir ofilit - Biroul Operativ al Filialei SCMD Iasi

•Furia moralitatii versus furia portocalie - Col. (r) dr. Dumitru CODITA

•STELE JIGNITE Sau Generalul Onţanu înmulţit cu zero, egal zero - Col. (r) Valeriu PRICINA

•Vizita ministrului Apararii in garnizoana Caracal

•La Multi Ani parasutistilor militari! - Filiala SCMD Oradea

•Felicitari noului primar al Craiovei, d-na Lia Olguta Vasilescu! - Biroul Operativ Filiala Craiova a SCMD

•Plangerea la CEDO a pensionarilor militari, respinsa cu verdictul de inadmisibilitate, nu apartine SCMD - Col. (r) Mircea DOGARU

•Disolutia curentului pe-de-list, Gl. mr.(r). prof. univ.dr. Petrişor Mandu

•Scrisoare deschisa adresata presedintelui ANCMRR Craiova si, mai ales, sustinatorilor sai - Col. (r) ec. Ioan Misu NAON

14.06.2012

Vesti (triste) de la Camera Deputatilor si de la presedintele SCMD

BUCUREŞTI, (14.06.2012.Ora:14:30)

Sursa: Agentia MEDIAFAX

Ministrul Apărării Naţionale, Corneliu Dobriţoiu, a declarat, joi, în plenul Camerei Deputaţilor, că USL îşi va lua angajamentul, în discuţiile cu instituţiile financiare internaţionale, pentru revenirea pensiilor militarilor la nivelul din 2010, începând cu anul 2013.

Dobriţoiu a susţinut în plenul Camerei Deputaţilor proiectul de lege care instituie o “amnistie” pentru pensionarii militari care ar trebui să returneze sume obţinute din pensii, peste nivelul recalculat, sume care au fost primite pe perioada recalculării.

Potrivit ministrului Apărării, această măsură de amnistie ar afecta circa 26 de mii de pensionari militari. “Deocamdată, nu putem reveni la nivelul pensiilor din 2010, din cauza constrângerilor bugetarilor (…) Angajamentul nostru, al USL, va fi ca în viitorul program să discutăm cu partenerii internaţionali pentru ca începând cu 2013 să revenim la nivelul pensiilor din 2010″, a susţinut Dobriţoiu.

Comisiile de apărare şi de muncă din Camera Deputaţilor au adoptat, miercuri, raportul la proiectul de lege privind pensiile militarilor, potrivit căruia pensionarii militari nu mai sunt obligaţi să returneze sumele primite în plus pe perioada recalculării drepturilor băneşti.

“Procesul e în doi paşi. Într-o primă urgenţă s-a oprit măsura abuzivă prin care urma să le băgăm oamenilor mâna în buzunar, să li se oprească sumele primite anul trecut şi în a doua etapă vom aduce pensiile diminuate la nivelul avut în plată în decembrie 2010″, a declarat ministrul Apărării, Corneliu Dobriţoiu, după şedinţa comisiilor.

Vicepreşedintele Comisiei de apărare, George Scutaru (PNL), a spus că “timp de un an fostul Guvern a făcut o recalculare a pensiilor militare, regularizări” şi dacă nu se făcea această modificare pensionarii militari trebuia să restituie în 6 luni cât s-a primit în plus la vechea pensie pe perioada recalculării.

“Dacă cineva avea 20 de milioane de lei, s-au pus în plată 15 milioane. Dar el a primit în acel an 20 de milioane. Dacă nu făceam această modificare, trebuia într-un timp scurt, de 6 luni, să restituie cât a primit în plus pe vechea pensie, pe perioada recalculării. Am zis că este inuman, pe de o parte oamenii au fost afectaţi de o diminuare a pensiilor şi apoi să mai plătească şi din urmă”, a spus Scutaru. El a arătat că de această măsură vor beneficia 26.500 de pensionari militari, dintre care 9.020 pensionari MApN, 1.500 pensionari SRI şi aproximativ 15.500 pensionari a Ministerului de Interne.

“La noile negocieri cu FMI dorim ca din 2013 să revenim cu pensiile militare la cuantumul din 31 decembrie 2010. Este un angajament politic al USL”, a mai spus Scutaru.PRESEDINTELE SCMD ne informeaza:"Pe motiv de lipsa de bani, amendamentele au fost amanate sine die. In ceea ce priveste Cap. IV din Legea 329/2009, acesta a fost lasat in coada de peste pentru 01.01.2013.Ceea ce a primit votul in unanimitate al comisiilor si in majoritate la Camera, a fost doar amnistia fiscala, adica renuntarea, prin votul parlamentului, la sumele pe care trebuia sa le platim pe "regularizare", noi, cei cu cuantumul "ajutorului social lunar" substantial micsorat. Cu alte cuvinte, suntem si "votanti" si cu banii luati!...Tot ceea ce ni s-a promis a se rezolva imediat se amana pentru viitoarea Lege ocupationala, adica pentru 2013. Vor beneficia cei care vor supravietui, scapand de marja de 250 de morti pe luna, transmisa de d-na Lupu.Pentru moment, beneficiaza conjuncturalii si cei carora d-na Lupu continua sa le trimita decizii de pensie revizuita, din burta d-lui Oprea!Pentru moment, triumfa d-nele Anastse si Lupu, care, teoretic, ar fi trebuit sa fie deja in puscarie. Dar nu este timpul pierdut!Honor et Patria! Vae victis!

PRESEDINTELE SCMD,

Col. (r) dr. Mircea DOGARU

Publicat de Sindicatul Militarilor Linkuri de întoarcere către această postare

Trimiteţi prin e-mail Postaţi pe blog!Distribuiţi pe TwitterDistribuiţi pe Facebook13.06.2012

Informare privind situatia solicitarilor noastre imediate

In atentia tuturor membrilor SCMD

Doamnelor si domnilor colegi,

Chiar daca unii dintre noi, obisnuiti cu oda conducatorului iubit, s-au cam speriat de tonul dur dat de noi aliatilor momentului, se pare ca acesta si-a facut efectul. Copilului care nu tipa nu-i da nimeni de mancare…

Astazi, 13.06.2012, la orele 14.00, se reiau discutiile in comisiile Camerei Deputatilor privind cele 4 amendamente propuse la Legea 329/2009 si OUG 1/2011. Cel mai probabil maine, (este insa posibil si in seara aceasta), daca totul decurge normal, acestea vor fi votate in Camera. Daca totul se va petrece asa cum speram, am rezolvat problema cumulului si a cuantumului celor cu “ajutoare sociale scazute” si vom transmite multumiri pentru initiativa ministrului Apararii, premierului, ministrului muncii si consilierului pe probleme juridice al ministrului Apararii, d-na avocat Simona Luminita Sirbu, care a reusit sa convinga dinozaurii de la Finante. Daca se intampla si de data asta ceva, se va recurge la solutia amnistierii fiscale.

Presupunand ca, maine, cele patru amendamente sunt votate, ne ramane de rezolvat, si aceasta printr-o noua lege ocupationala, problema naturii juridice a pensiilor militare de stat, care actualmente sunt simple ajutoare sociale. In acest scop, ministrul Apararii, prin consilierul juridic, va initia o comisie de experti in domeniile finante si contabilitate si juristi care sa incerce sa restabileasca ordinea in haosul creat de regimul Basescu.

La propunerea noastra, din acesta comisie vor face parte experti ai SCMD, ANCMRR, Federatiei ONG-urilor Militare, dar si ai organizatiilor similare de la MAI , SRI si SIE.

PRESEDINTELE SCMD,

Col. (r) dr. Mircea DOGARU

Publicat de Sindicatul Militarilor Linkuri de întoarcere către această postare

Trimiteţi prin e-mail Postaţi pe blog!Distribuiţi pe TwitterDistribuiţi pe Facebook11.06.2012

Scrisoare deschisa copresedintilor USL

Scrisoare deschisa copresedintilor USLDomnii Victor Ponta, Crin Antonescu si Constantin DanielDomnilor,Rezultatele de exceptie ale alegerilor locale din 10 iunie a.c. mai mult sperate decat asteptate, se datoreaza in cea mai mare masura alegatorilor, care merita toate felicitarile. Daca s-ar fi semnat in timp util si cu publicitatea necesara Contractul Social cu CNSC, aceste rezultate ar fi fost definitive.In ceea ce ne priveste, Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD) si aliatii sai din cadrul Consiliului National al Societatii Civile (CNSC) au facut tot ceea ce s-au angajat sa faca:•Am stat in strada, indiferent de vreme, in Capitala si in tara, din 12 ianuarie pana in data de 1 Mai a.c.

•Am contribuit prin reprezentantii nostri permanenti (rezervisti, revolutionari, ONG-uri, etc) la evitarea politizarii noului fenomen Piata Universitatii.

•Noi toti am avut o contributie majora la caderea succesiva a guvernelor Boc si Ungureanu.

•Am asigurat, in masura in care ni s-a cerut sau n-am fost inlocuiti prin reprezentanti ai … UDMR, sectiile de vot cu presedinti, vicepresedinti, membri si observatori.

•Pe baza promisiunii dvs. am scos, asa cum ne-am angajat, lumea la vot. O lume disperata, care nu mai crede in clasa politica, dar care ne-a urmat pe baza asigurarilor date de conducerea fiecarei structuri din cadrul CNSC, ca veti semna Contractul Social, reparatoriu. Deocamdata insa, constatam ca ceferistii nu si-au primit nici macar gratuitatile de calatorie inapoi, grefierii sunt in continuare sanctionati in justitie in mod samavolnic, profesorilor nu li se spune nimic despre salariile castigate in mod legal, nu se spune nimic despre reintrarea in circuit a spitalelor superdotate si abuziv desfiintate, pensionarilor nu li se da nici o speranta in privinta cresterii punctului de pensie si nici minerilor in ceea ce priveste exploatarea rationala, in beneficiul national a bogatiilor subsolului. In ceea ce ne priveste pe noi, “asistatii” sau “beneficiarii” unor “ajutoare sociale lunare de stat” constatam ca suntem transformati in aceeasi minge de ping-pong ca si revolutionarii, prin modificarile ticaloase aduse de regimul Basescu Legii Recunostintei. Noi rezervistii nu vrem cuantumuri, vrem dreptul legitim la munca prin abrogarea Cap IV din Legea 329/2009, vrem pensie militara de stat nu pomeni, vrem incetarea executarii silite prin zisa “regularizare” in conditiile in care avem mii de procese castigate si zeci de mii pe rol, vrem recuperarea drepturilor abuziv confiscate unora dintre noi, prin zisa “revizuire”. Toate acestea trebuiau rezolvate prin amendamentele la Legea 329/2009 si OUG 1/2011, discutate in comisiile de munca si aparare ale Camerei Deputatilor. Sub impactul timpului si al pozitiei previzibile a domnului secretar de stat Gheorghe Gherghina, amendamentele au fost abandonate insa, urmand a face obiectul unei OUG la initiativa ministrului Apararii si a Premierului si cu sustinerea altor membri ai Guvernului. In locul unei rezolvari pe aceasta cale a situatiei, ne-am ales cu un “memorandum” care nu rezolva nimic legal, intrucat nici nu poate ci doar amana executarea noastra silita si retroactiva pentru sumele prevazute prin ilegala “revizuire”.

Ce speram de la ziua de maine, 12 iunie? Ca toate amendamentele discutate in comisiile mentionate sa fie votate astfel incat sa putem astepta de pe o alta baza juridica reparatiile financiare, oricat este nevoie, fara a aduce prejudicii actualei guvernari: 2013 sau 2014. Orice alta abordare, prin dezamagirea produsa rezervistilor, ar mari gradul de dezamagire in cadrul CNSC. Opozitia civica ramane credincioasa obiectivelor sustinute si de dvs. in lunile ianuarie-aprilie a.c.:•Suspendarea/demiterea Raului Absolut, personificat de numitul Traian Basescu.

•Alegeri generale si prezidentiale concomitente in luna octombrie.

•Semnarea Contractului Social in zilele urmatoare, fara de care cele de mai sus nu ar fi posibile.

•Transformarea structurilor componente ale CNSC in aliati pe termen lung al ai USL si renuntarea la intelegerile de conjunctura cu cei pe care ii consideram in egala masura vinovati, ca si PDL-ul de toate nenorocirile abatute prin frauda parlamentara asupra noastra si a natiunii romane: UDMR, UNPR si grupul minoritatilor “altele decat cea maghiara” din Camera Deputatilor.

•Aducerea in fata justitiei a tuturor celor vinovati de politica programata de genocid si subminare a economiei nationale promovata de regimul Basescu.

Garantarea, prin semnarea Contractului Social ca lucrurile vor fi indreptate juridic pentru toate categoriile socio-profesionale reprezentate de federatiile sindicale, sindicatele si ONG-urile constituite in CNSC va face ca la alegerile din toamna vinovatii sa fie exclusi politic din Istorie.In cadrul colaborarii pe termen lung, ne propunem sa punem la dispozitia actualilor si viitorilor ministri, atat experti in toate domeniile cat si proiecte coerente si realiste menite sa contribuie la salvarea Romaniei din ghearele unei crize globale care abia incepe. Asteptam din partea dvs., dupa stingerea euforiei alegerilor, un raspuns logic, util pentru toata lumea, in masura sa deschida actualei si viitoarei guvernari o cooperare benefica pentru toti cu fortele constiente, organizate si nationale ale societatii civile. In ceea ce priveste “societatea civila de buna calitate” in viziunea d-lui Traian Basescu, speram ca aceasta sa ramana in continuare alaturi de dansul si sa-i impartasesca politic soarta, intrucat nu ne reprezinta.Nu am dori sa actionam ca A TREIA FORTA pentru ca ar insemna sa ne sinucidem politic, luptand pe mai multe fronturi si nu ne permitem sa riscam soarta ultimei linii de rezistenta nationala. Dorim sa invingem impreuna regimul Basescu, inca puternic si care este departe de a fi abandonat lupta. A ne culca pe laurii gloriei victoriei obtinute la alegerile locale inseamna insa a ne indrepta impreuna spre un mare dezastru in toamna, dezastru pe care noi, ca militari si sfatuitori de specialitate ai aliatilor nostri din CNSC suntem obligati sa-l evitam prin orice mijloace. Actuala Constitutie a Romaniei ne confera inca dreptul si datoria de aparatori ai natiunii, statului, si garanti ai democratiei constitutionale.Cu stima si aceeasi dorinta sincera de cooperare,PRESEDINTELE SCMD,Col. (r) dr. Mircea DOGARU

Publicat de Sindicatul Militarilor Linkuri de întoarcere către această postare

Trimiteţi prin e-mail Postaţi pe blog!Distribuiţi pe TwitterDistribuiţi pe Facebook

Niciun comentariu: