duminică, 17 iunie 2012

udmr in actiune

FROM:Mihai Dumitrescu TO:cabinet@min.edu.ro Message flagged Tuesday, March 20, 2012 7:00 PM


UDMR ( MAGHIARII) ACTIONEAZA ,



ALATURI de toti cei care cer RESPECTAREA LEGII , ma opun promovarii cererii UDMR privind reorganizarea Universitatii de Medicina si Farmacie din Targu- Mures.

MA OPUN deoarece s-a plecat de la ideea ca se actioneaza in spiritul si litera Legii educatiei nationale nr. 1/2011, cu modificarile si completarile ulterioare.. Nici un moment nu s-a discutat despre o noua modificare sau completare a legii si a anexelor acesteia.

Pe cale de consecinta RESPINGEM proiectul de Hotarare pentru MODIFICAREA punctului 44 din Anexa nr. 2 la Hotararea Guvernului nr. 966/2011.

La motivarea emiterii actului normativ VICE – PREMIERUL Marko Bella parlamentar UDMR de Targu Mures , a avut nevoie de 5 pag. pentru Nota de Fundamentare , asa ca ma voi referi numai la unele :fapte :

~ precizeaza ca se modifica structura Universitatii (nici vorba de linii de invatare)

~ ca scopul este compatibilizarea sistemului national de invatamant cu sistemul European de educatie si formare profesionala, fara sa mentioneze ca problema punctual este rezolvata la Universitatea din Cluj, si va ramane nerezolvata la Timisoara, Iasi, Craiova etc.ca si la Budapesta si alte Universitati din Ungaria si alte state membre UE;

~ ca se vor alege persoane care sa coordoneze d.p.v. administrativ FACULTATEA in conditiile in care se vorbea de LINII de invatamant;

~ ca ar fi vorba de diversificarea optiunilor fata de un anumit tip de pregatire profesionala, cand de fapt este vorba de diversificare lingvistica , respectiv SEGREGARE ETNICA , cu dificultati de comunicare profesionala;

De altfel initiativa parlamentarului UDMR de Tg Mures, nu este singulara privind modificarea sau completarea legislatiei in vigoare si ma refer la :

~ Ofensiva concertata de UDMR impotriva inspectorilor de integritate , declansata si sustinuta de deputata Maria Callia Peto, acuzata de conflict de interese deoarece si-a angajat fiica la cabinetul de parlamentar;

~ Initiativa a 16 deputati UDMR depusa la Camera Deputatilor unde a fost inregistrata sub nr. PLx 528 din 19.09.2011 , pentru completarea legii nr. 96/2006 privind statutul deputatilor si senatorilor, initiativa care de fapt aduce modificare si completari legislatiei recente privind cuantumul pensiilor , respectiv a pensiilor NESIMTITE ; a carei cerneala inca nu s-a uscat.

Nu trebuiesc uitate cazurile reorganizarii administrative – teritoriale si modificarii Constitutiei in care liderii UDMR si-au impus dorintele contrare .

Trebuie retinuta asemanarea comportamentului UDMR cu cel al vulpii care isi juca rolul de moarta , pe care carutasul o urca in caruta plina cu peste si care nu a incetat sa arunce pestele din caruta pescarului., in timpul transportului. ( fabula ….?)

Florin Dumitrescu



Niciun comentariu: