duminică, 29 iulie 2012

QUE VADIS DOMINE

                        QUE  VADIS  DOMINE ?

                Doamne Dumnezeule fereste poporul tau credincios  ca PRESEDINTELE SAU , reprezentantul  statului, garantul independentei nationale, al unitatii si al integritatii teritoriale                  a tarii, cel care sa vegheze la respectarea Constitutiei  si la buna functionare a autoritatilor publice, sa medieze intre puterile statului , precum si intre stat si societate , sa  fie u nul care a facut o facultate in 6 ani ,nu o facultate de automatizari, de electronica sau arhitectura , din contra una care se  parcurge in 4 ani , una de istorie , domeniu in care  evolutia evenimentelor inscrise in programa analitica este  lenta  intr- o viata de om.
                 DACA  AM GRESIT DOAMNE FATA DE TINE., NU NE PEDEPSI  SPRE  DISTRUGEREA GENERATIEI NOASTRA CI SI  A  GENERATIILOR VIITOARE.  

MRU PRIMUL CRISTAL

STIMATE  DOMNULE M.R. UNGUREANU ,

         Sunt ingrijorat de faptul ca as deveni dezagraabil.
         Un semnal in acest sens ar fi benefic comunicarii  noastre.
         Pentru moment sugerez ,facand trimitere la legea  CRISTALIZARII, asa cum este cunoscuta in  chimie. si anume  la FORTA PRIMULUI CRISTAL  de a declansa cristalizarea  intregului .
         Vreau sa spun ca  simt necesitatea ca in fiecare localitate, judet, regiune sa se constituie astfel de PRIME CRISTALE ale  Miscarii Civice de Centru Dreapta, nuclee care sa declanseze in comunitate  coagularea  in jurul  PROIECTELOR  Miscarii.
         Aveti in vedere cooperarea cu  analisti politici,editorialisti,comentatori, oameni  cunoscatori in  ARTA COMUNICARII.

                                            M. FL. Dumitrescu

CAZUL NASTASE

CAZUL NASTASE ,

      CARE ESTE FILMUL SI MOTIVAREA PREZENTEI LA ORELE 21,00 - 22,00 I N SPITALUL FLOREASCA A DOCTORILOR BEURAN, BARTOS, BRADISTEANU ,
  
       DE CE ADMINISTRATIA SPITALULUI NU A PREZENTAT PRESEI FISA DE INTRARE CU  DESCRIEREA  STARII PACIENTULUI , ASA CUM SE PRACTICA IN TOATE CAZURILE?

       CE SPUNE ECHIPA DE  PE SALVARE IN RAPORTUL LOR DE  INTERVENTIE ?

                              M. F. DUMITRESCU

MRU TEZE DOCTORAT

                     STIMATE DOMN ,

      1.~  In perspectiva  unei MARI MISACARI DE DREAPTA :
          ~ Felicitari pentru precizarea ca nu va veti inscrie in PDL
          ~ Sugerez sa dati un semnal catre  liderii PDL  ca   BLAGA  ca  potential presecdinte.PDL  va ridica o serie de  dificultati in  consolidarea unei MISCARI DE DREAPTA.

      2.~ Va rog sa examinati, ca la orice inceput de drum , unele PROIECTE  SURPRIZA  legate de  evenimente recente . Astfel :
               ~ Proiect in care intelectuali , avand titlul de  DOCTORI  in domeniile lor (Bogdan Ficeac, Cristian Tudor Popescu etc.) sa se uneasca intr-un proiect care sa aiva ca tinta examinarea TEZELOR DE DOCTORAT  personale, ale liderilor poliitici , parlamentarilor, membrilor guvernului  profesorilor universitari  etc. de catre  Comisia  de etica formata din cei 11 specialisti , Comisie desfintata de catre ministrul Educatiei. Tinand seama de  nivelul de experienta , expertiza , competenta al  celor examinati, Comisia actuala numita sau in curs de a fi numita la Ministerul Educatiei, sa fie recuzata de  personalitatile  care sustin  proiectul .
                  La expunere de motive a unui astfel de proiect sa fie  avut in vedere  cazul de  plagiat ( furt intelectual ) comis de  Victor Ponta.
                  Actiunea  vine sa sustina   PROIECTELE deja  in derulare legate de diminuarea CORUPTIEI ,  cat si de  remedierea situatiei din EDUCATIE, situatie de AVARIE in care se afla invatamantul romanesc.
                  Am speranta ca la nivelul d-voastra de  experienta, expertiza, competenta intelectuala si politica ,precum si a caracterului  deosebit format de o educatie  corespunzatoare  in familie ,,veti avea potentialul necesar sa analizati cele de mai sus si eventual sa cuplati la ele.
                                           Mihail  Florea  Dumitrescu

RUGAMINTE CCR

                       RUGAMINTE  APEL ,

             Romania  se afla in "razboi ' de peste tri ani, declaratie facuta daca nu zilnic, cel putin saptamanal de liderii USL.
          1.~ In baza art.80 (2) din Constitutie  care prevede obligatia de  a"veghea la respectarea Constitutiei si la buna functionare a autoritatilor publice "  solicit  sa  interveniti  ca reglementarea pregatita de parlament privind  modificarea  functionarii Curtii Constitutionale  sa se faca cu respectarea legii si  buna functionare a  CC.
             In Art. 73(3)  din Constitutie  se stabileste ce se reglementeaza prin legii organice, si anume o serie de domenii , fara sa se mentioneze  organizarea si functionarea CC.
             In art. 1 (2) al Legii nr. 24 / 2000 cu modificarile si completarileulterioare,in vigoare incepand cu data de 09 iunie 2009, prevede ca " Actele normative se  initiaza , se elaboreaza , se adopta si se aplica in conformitate cu prevederile Constitutiei Romaniei , republicata, cu dispozitiile prezentei legi , precum si cu principiile  ordinei de drept."
              Rezulta :
                  ~ Actele normatice , indiferent de  rangul lor in ierarahia legislativa, se supun  controlului de constitutionalitate de catre CC singura institutie abilitata. A restrange abilitatile CC, reprezinta o incalcare a legii si a lipsi statul de controlul de constitutionalitate.
                 ~ Proiectul de act normativ tre buie sa ia in considerare o serie de aspecte, printre care si acela de a armoniza legislatia nationala cu legislatia  comunitara si cu tratatele internationale  la care Romania este parte, conf. art. 21 din legea nr.24/2000
                 ~ Caracterul special al reglementarii , cu respectarea art. 14 (1) din LEGEA nr. 24/ 2000, care sa justifice  emiterea unui nou act normativ , nu este indeplinita.
                 ~

MEMORIALUL DURERII TRIFA

MEMORIALUL DURERII ,

     In ziua de 17 iunie a.c. la orele  13,00 - 14,00 , emisiunea MEMORIALUL DURERII  a prezentat viata si opera preotului IOSIF TRIFA , mare om de cultura, de slujitor al Domnului si fondator al  CURENTULUI " OASTEA DOMNULUI, curent de cultura laica si religioasa , precum si de sustinere nationala. Primii ani din viata si de activitate pastorala sunt legati de zona muntilor Apuseni , satul Vidra de Sus , continuata si sfarsita la Sibiu.
    Episodul a fost sustinut de d-nii Ioan Panican, Ionatan Ille, Valer Irinca, Florin Caus si   Sergiu  Grosu . Toti acestia , ca  sustinatori ai lui Iosif  Trifa si urmasii acestora sunt potentiali sustinatori ai INITIATIVEI  CIVICE, cu scopul declarat de  coagulare a intelectualitatii curate, neim[plicate in jocul politic trecut si viitor. in bazinul Muntilor Apuseni si zona Sibiului.
    Sugerez ca FCD , folosind ca  SURSA  ,Memorialul Durerii sa  coaguleze si mobilizeze  personalitati trecute sau urmasi ai acestora, avind ca scop declarat  eradicarea vietii politice din Romania, de tot ceea ce reprezinta legaturi, mosteniri ale perioadei comuniste.
                                        Va multumesc 
                                                                       Mih. Fl. Dumitrescu        





LISTA SUSTINATORILOR

LISTA POTENTIALILOR SUSTINATORI ,ALTII DECAT CEI DIN NUCLEUL DUR
1.~MEMBRII FUNDATIEI FOSTILOR DETINUTI POLITICI SI LUPTATORI ANTICOMUNISTI ,urmasii acestora si prietenii lor; expl. cazul ing.Gheorghe Jijie,recent decedat regretat de fica, ginere nepot, familia Apostol si Maria Vasilescu, familia Macovei, membrii Fundatiei prof. George Manu si ai Institutului National pentru Studiul Totalitarismului al Academiei Romane.
2~. URMASII si rudele luptatorilor ucisi inluptele anticomuniste din munti , asa cum acestia au fost prezentati in MEMORIALLUL DUREWRII.
3.~ OFITERII din armata regala , dezonorati, asasinati si urmasii acestora expl. generalii Avramescu, Macici si multi altii.
4.~ DEPORTATII , dislocatii si urmasii acestora;
5.~ PERSOANELE obligate sa isi faca stagiul militar la Directia Generala a Serviciului Muncii, armata i n gri , a muncii fortate.
6.~ PERSOANELE DEPOSEDATE de proprietati , terenuri , imobile etc.si urmasii acestora.
7.~ PERSOANELE impiedecate sa studieze in domeniile dorite, pe considerente socio-politice si urmasii acestora.
8.~ PERSOANELE carora a fost intrerupta activitatea profesionala din motive politice :expl. persoanele eliberate din functii in baza Deciziilor sau Ordinelor emise politic. si urmasii acestora.
 

INCOMPETENTA INVINGE COIMPETENTA

Hide Details
 
                  INCOMPETENTA  INVINGE COMPETENTA ,
 
             Profesorul din invatamantul preuniiversitar , profesorul de matematica si fost lider sindical , astazi  ministrul la Ministerul Educatiei , d-l Liviu Pop , considerand ca CEEACE ESTE PERMIS PRIMULUI MINISTRU este permis si  ministrului interimar, ca este permis unui DOCTOR IN DREPT, este permis si  unui lider sindical, a trcut la modificarea Regulamentului de organizare si functionare a Consiliului de Etica  si Management Universitar, fara sa gandeasca d aca  prin aceasta  arata COMPETENTA GUVERNULUI DIN CARE FACE PARTE  sau din contra ACTIONEAZA CU INCOMPETENTA IMPOTRIVA COMPETENTEI.
      NU mai putin de 11 personalitati implicate in activitati de cercetaree , printre care sa mentionam pe d-l  cRISTINEL dIACONU,membru in zece Comisii nationale si internationale sunt tratate cu aroganta  specifica  PARSIVILOR. care  evita competitiile si se tem de COMPETENTE,  pe care altfel le clameaza  de fiecare data cand vor imagine.
       Unde este grija pentru COMPETENTA exprimata ca un motto de d-l prim ministru Ponta ?
       In acest conflict politic in care  spiritul ACADEMIC al celor  revocati  , in conditiile in care faceau un serviciu comunitatii si in special al COMUNITATII ACADEMICE trebuie  ca acestecomunitati sa ia atitudine IMEDIATA SI VIGUROASA pentru a bloca iINCOMPETENTA   care invadeaza societatea romaneasca.
                                           Mihail Florea Dumitrescu
                                       www. orizontluminos.blogspot.com