sâmbătă, 27 decembrie 2008

Familiei Monica si Dragos Stoica,
Ascult Radio Actualitati si respective si emisiunea ce o faceti.
Ma adresez d-voastra ca unei familii tinere ( fata de cei 80 de ani ) ,care are sau nu copii.
Ca tot omul aveti si lipsuri de comunicare si formare a ascultatorilor.
Sa ma explic. Generatie de generatie plecam cu o mostenire data de cei ce ne preced.
De aici inegalitatea intre indivizi, unii pleaca in viata cu o zestre materiala mai mica sau mai mare, altii chiar fara nici o zestre . Daca acceptam dictonurile ca “ o ideee valoreaza cat o zece camile”, sau “ ca cine are carte are parte “ sau ca “ omul sfinteste locul “, suntem obligate sa acceptam importanta mostenirii spirituale pe care fiecare generatie o da generatiei urmatoare.
Morala este ca “ generatia urmatoare , respectiv fiecare copil, este victima generatiei anterioare , respective a parintilor, dupa studii recente, aceasta responsabilitate incepe inca din momentul procreeri si al perioadei pana la nastere. Evenimentele si sentimentele parintilor se transmit fatului.
Cine are curajul sa dezica cele spuse ? Probabil indivizi lipsiti de informatii sau de o minima cunoastere.
Sa revenim la actualitate. Emisiunile radio au obligatia si responsabilitatea formarii caracterelor si a unei minime informari , deosebit de valoroase pentru persoanele care nu au beneficiat de o zestre educativa minim necesara. Aceste persoane probabil sunt ca un burette uscat dornice sa retina informatii ; este ipoteza favorabila.
Ce ne facem insa daca comunicarea, este viciata de lipsa unor corecte informatii, rezultat a unei viciate comunicari anterioare intre generatii.
Ma refer la generatia mea , anterioara perioadei comuniste, neviciata de o serie de nptiuni necesare “ formarii omului de tip communist” ca de exemplu, Mos Gerila in loc de Mos Craciun, Sarbatori de iarna in loc de Sarbatori de Craciun , dusman al poporului , chiabur, etc.
Daca parintii d-voastra, au preluat de la parintii lor, respectiv bunicii d-voastra, ca zestre notiunile comuniste, si daca d-voastra nu sunteti recptoivi si nu aveti curiozitatea de a cunoaste trecutul, istoria, si ajungem la cat de important este sa ne cunoastem trecutul, ajungem ca in anul 2008 ,la 20 de ani dup ace am murit pentru eliminarea comunismului, sa ajungem sa vorbim sis a ne comportam ca veritabili comunisti. Schimbarea de mentalitate, de zestre intelectuala , a caracterelor este cea mia dificila si mai ales cand nu ne preocupa aceasta schimbare.
Intrebare : Va deranjeaza cand cineva intreaba “ a cata statie este Piata 7 Noiembrie “ sau “ statia Miciurin” in conditiile in care de 20 de ani exista Statia Piata Domenii” , respectiv B-dul maresal Averescu .”
Va deranjeaza cand la cumparaturi se exprima in mii sau milioane , in conditiile in care pe bacnote este scris altceva. Este aceasta o fixatie in timp, este analfabetism, este tembelism ?
Ete lipsa de comunicare; formatorii de opinii, de caractere, de zestre intelectuala se preocupa prea putin de aceste aspecte si prea mult de realizarile ,uneori de foarte proasta calitate , din domeniul musical . Are romanul nevoie de acest aflux de informatii, cand el nu stie cine a fost maresalul Averescu, Barbu Catargii, Nicolae Iorga. De cate ori in ultimele emisiuni radio a fost mentionat Nicolae Iorga ? Poate fi aceasta o lipsa in zestrea care se lasa generatiei actuale.
In mod sigur da .

Niciun comentariu: