sâmbătă, 22 noiembrie 2008

Mesajul 600,
PSD nu are dreptul sa se afirme ca sprijinitor al pensionarilor, in situatia in care a blocat timp de patru ani Legea nr. 19/20000, in perioada de guvernare 2000-2004,
Agravant este si faptul ca in perioada de guvernare 2000-2004 , prin Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal a impozitat pentru a doua oara,” banii albi depusi la banci pentru zile negre”, impozitand dobanda adusa de acesti bani, precum si asa zisul “venit din pensii” conf. art. 72 din Legea nr. 571/2003 , cu toate ca pensia asa cum este stabilita prin Legea nr. 19/2000, stabilita cu respectarea quantumului contributiilor la asigurarile sociale in perioada de activitate si in baza unui calcul mathematic, se constituie ca o restituire a ceastor contributii si nici decum ca un venit. PSD a cultivat ca si regimul communist a carui experienta o perpetueaza, o permanenta confuzie.:; impozabila este acea parte din pensii speciale in care peste pensia stabilita prin respectarea principiului contributivitatii , cum este cazul pensiilor speciale ale madistratilor, diplomatilor, parlamentarilor, militarilor celor din fost militia si actuala politie si servicii speciale, a celor din comertul exterior si a membrilor uniunilor de creatie, la care se adaoga la pensie, din bugetul de stst, un salariu fara munca, ca doar suntem in perioada de inactivitate , pana la cuantumul de 80 % din ultimul salariu. O astfel de situatie viciaza relatia dintre munca si retributie, aratand ca se pot obtine bani publici fara munca. Halal de o astfel de educare cetateneasca si socialista..
Vrem oameni politici care sa faca ordine in aceasta situatie in care chiulul parlamentar si orele scaun in care se doarme in sedinte sunt platite , precum si starea de inactivitate, ca pensionar, este deasemenea platita din bugetul de stat.
Ministrul agriculturii , ca participant la sedinta de noapte a ministrilor din UE ,poate confirma cum se munceste in organismele comunitare,pentru banii publici incasati.
www.orizontluminos.blogspot.com

Niciun comentariu: