marți, 29 septembrie 2009

Desteapta-te romane,

Bulgaria este laudata pentru masurile de austeritate .
Prima decizie luata de Ministrul de finante Simeon Djankov a fost sa reduca cheltuielile populiste facute de fostul guvern. A inghetat salariile bugetarilor si pensiile , a blocat investitiile costisitoare si a redus cheltuielile guvernului ce 15 %. Masurile luate au adus aprecierile favorabile ale economistilor occidentali, iar conf. sondajelor Gallup masurile se bucura de cea mai mare rata de sustinere din partea populatiei Prioritatea guvernului este sa impiedice bugetul sa cada la nivelul la care ar periclita raportul intre leva si euro, esentiala ca si reducerea deficitului bugetra , pentru trecerea la moneda euro si intrarea in zona Schengen. Masurile au dus la reducerea in luna august a deficitului bugetar cu 80 % fata de luna iulie.
Masuri similare au fost luate de Spania si de alte tari europene.
Romania nu poate face exceptie, numai pentru ca unii sau altii din lipsa de informatii, ratiune sau impinsi de interese meschine, o vor cu indolenta sau obscurantism.
Este nevoie ca cetatenii de rand sa oblige oamenii politici ,sindicatele si pe reprezentantii institutiilor statului , in primul rand pe cei din justitie, sa se trezeasaca la realitatea zilelor noastre..
Grupurile de interese din justitie, armata, diplomatie, politie,parlament si unele asociatii zise de oameni de arta, au promovat legi speciale aberante, ilegale si discriminatorii. Ultima lege care urmarea sa inchida cercul ,respectiv gura profesorilor a fost cea promovata de PSD in campania electorala de la sfarsitul anului 2008, cand nici mai mult nici mai putin facea o crestere de salarii cu 50 % a celor din educatie si invatamant. De fapt se continua politica grupurilor de interese politicianiste , cu masuri luate in detrimentul interesului si posibilitatilor generale ale economiei si societatii romanesti.
DESTEAPTA-TE ROMANE !!!!

Niciun comentariu: