duminică, 29 iulie 2012

RUGAMINTE CCR

                       RUGAMINTE  APEL ,

             Romania  se afla in "razboi ' de peste tri ani, declaratie facuta daca nu zilnic, cel putin saptamanal de liderii USL.
          1.~ In baza art.80 (2) din Constitutie  care prevede obligatia de  a"veghea la respectarea Constitutiei si la buna functionare a autoritatilor publice "  solicit  sa  interveniti  ca reglementarea pregatita de parlament privind  modificarea  functionarii Curtii Constitutionale  sa se faca cu respectarea legii si  buna functionare a  CC.
             In Art. 73(3)  din Constitutie  se stabileste ce se reglementeaza prin legii organice, si anume o serie de domenii , fara sa se mentioneze  organizarea si functionarea CC.
             In art. 1 (2) al Legii nr. 24 / 2000 cu modificarile si completarileulterioare,in vigoare incepand cu data de 09 iunie 2009, prevede ca " Actele normative se  initiaza , se elaboreaza , se adopta si se aplica in conformitate cu prevederile Constitutiei Romaniei , republicata, cu dispozitiile prezentei legi , precum si cu principiile  ordinei de drept."
              Rezulta :
                  ~ Actele normatice , indiferent de  rangul lor in ierarahia legislativa, se supun  controlului de constitutionalitate de catre CC singura institutie abilitata. A restrange abilitatile CC, reprezinta o incalcare a legii si a lipsi statul de controlul de constitutionalitate.
                 ~ Proiectul de act normativ tre buie sa ia in considerare o serie de aspecte, printre care si acela de a armoniza legislatia nationala cu legislatia  comunitara si cu tratatele internationale  la care Romania este parte, conf. art. 21 din legea nr.24/2000
                 ~ Caracterul special al reglementarii , cu respectarea art. 14 (1) din LEGEA nr. 24/ 2000, care sa justifice  emiterea unui nou act normativ , nu este indeplinita.
                 ~

Niciun comentariu: