miercuri, 12 martie 2008

mai putini parlamentari, insa de calitate

Tari ca Polonia sau Spania, cu populatii de 40, respectiv 42 milioane, au Parlamente cu 540, respectiv 570 de parlamentari, adica 13,5 ,respectiv 13,57 parlamentari la milionul de locuitori, in timp ce la noi ,la o populatie de 20 ilioane avem 451 parlamentari, adica 22,55 parlamentari la milionul de locuitori.
Ce inseamna aceasta diferenta? Inseamna un efort mai mare pentru contribuabilul roman sa sustina acest numar de parlamentari , un efort cu 67 % mai mare , daca consideram retributii egale
Sa nu uitam calitatea redusa a parlamentarilor nostri si absenteismul mare practicat;sunt parlamentari precum Geoana, Mitrea etc. care au prezenta sub 10%.
In aceasta situatie nu consoderati ca este un furt din banii publici, ca este obligatorie reducerea numarului la cca. 270 parlamentari , adica la nivelul a 13,5 parlamentari la milionul de locuitori.
Parsivenia parlamentarilor nostri, care au considerat ca nu se poate reduce numarul, ca ar ramane minoritatile fara reprezentanti; este o prostire a cetateanului. Ezista doua variante:
~~ oare majoritatea romaneasca a dat dovada ca nu poate proteja minoritatile ; consider ca romanii au dat dovezi suficiente;Din contra daca luam in considerare ca autoritatile locale maghiare duc lupta pentru eliminarea din comunitate a unei comunitati reprezentate de copii institutionalizati in " Casa Sfantul Iosif" din Odorheiul Secuisc, rezulta ca romanii au nevoie sa fie protejati in raport cu minoritatile.
~ lasand neredus numarul de 18 al parlamentarilor minoritatilor, se poate reduce cu 163 numarul parlamentarilor majoritatii, astfel ca pe total sa avem 270 de parlamentari.
Romani trebuie sa luati atitudine , sa cereti amendarea legii uninominalului cu un amendament care sa duca aceasta reducere a numarului de parlamentari . Nu trebuie lasat ca institutiile comunitare sa faca presiuni in acest sens, asa cum face in sfera justitiei, deoarece nu se va intampla.
Avem 8 luni pana la alegerile parlamentare

Un comentariu:

Anonim spunea...

Asa este politica din Romania.Cred ca lumea s-a saturat sa vada timp de 18 ani aceleasi feţe politice aparand la televizor.
Reducerea numarului de parlamentari este foarte necesara, asa nu se vor mai cheltui atatia bani pe cap de parlamentar.Si asa majoritatea politicienilor romani nu reprezinta majoritatea poporului.