marți, 4 martie 2008

pensiile speciale nu sunt constitutionale

Stiati ca prin Legea nr. 128 din 19 iulie 1999 a fost aprobata OUG nr. 31/1998 privind unificarea fondurilr componente ale bugetului asigurarilor sociale de stat, precum si a celor pentru plata pensiilor cuvenite asiguratilor din unitatile cu atributii in domeniul apararii nationale, ordinii publice si sigurantei nationalel, adoptata de Senat in sedinta din 17 iunie 1999, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constitutia in vigoare la data respectiva (guvernul CDR)
Stiati ca Legea nr. 19 din 17 martie 2000 privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale,(guvernul CDR), stabileste la:
art. 2.- Sistemul public se organizeaza si functioneaza avand ca pricipii de baza, a) principiul unicitatii,b) principiul egalitatii, c) principiul contributivitatii si alte patru principii;
art. 5- (1) stabileste ca sunt asigurate obligatoriu persoanele care desfasoara activitati pe baza de contract individual de munca, persoanele care isi desfasoara activitatea in functii elective sau care sunt numite in cadrul autoritatii executive , legislative ori judecatoresti, pe durata mandatului , precum si alte persoane .?
Conform art. 5 din lege politistii, si militarii ,care activeaza pe baza de contract de munca, precum si parlamentarii, membrii autoritatii executive, in functii elective sau numite,pe baza mandatului intra sub autoritatea legii nr. 19/2000.
Fata de cele aratate mai sus sunteti de acord ca asa zisele pensii speciale sunt neconstitutionale deoarece iesind de sub autoritatea legii nr. 19/2000, ele incalca cele trei principii mentionate mai sus ,principii .care stau la baza legii
Sunteti de acord ca legea nr. 19/2000, care stabileste cuantumul pensiilor pe baza unor relatii matematice si a valorii contributiilor la fondul de asigurari sociale, platite in anii de viata activa, este o lege echitabila si libera fata de interventii populiste sau subiective?

Niciun comentariu: