marți, 11 martie 2008

taxa de prima inmatriculare

sunteti de acord ca impozitele si taxele constituie mecansimul prin care economia de piata realizeaza veniturile pentru bugetele centrale si locale? Da.
sunteti de acord ca aceste impozite si taxe trebuiesc sa se aplice la valoarea bunurilor acumulate in trecut si in prezent? Da.
sunteti de acord ca de acolo de unde nu este nici Dumnezeu nu ia si ca urmare aceste impozite si taxe trebuiesc stabilite proportional cu valoarea bunurilor impozitate? Ca aplicarea lor este cu atat mai justificata cu cat se aplica unor bunuri care nu sunt vitale unei vieti decente accesibile majoritatii cetatenilor?Da.
In aceasta situatie, daca taxele si impozitele corespund si unor norme impuse pe plan comunitar sau global, poate fi pusa sub semnul intrebarii oportunitatea si etica lor> Nu.
Atunci dece atata valva pentru taxa de prima inmatriculare>
Personal gasesc un singur raspuns si anume acela ca aceasta taxa afecteaza pe cei putini la numar care ,in special in conditiile actuale din Romania, isi permit sa scizitioneze automobile si nu unul pentru o viata ci unul la fiecare trei ani.Oare numai la atat ne pricepem sa ne unim in suflet si simtiri, acum cand sunt atat de multe de rezolvat prin efort comun?

Niciun comentariu: