joi, 24 aprilie 2008

Mesajul 497,
Asiatam in continuare la fuga de instantele judecatoresti.statului,
Atat parlamentarii cat si ministrii aflati sub ancheta institutiilor specializate continua sa evita sa isi stabileasca nevinovatiile in instanta. In acest mod asistam la un atac frontal asupra statului de drept , chiar la destabilizarea acestuia ,respectiv la siguranta nationala. Ce s-ar intampla daca si alti inculpati ar adopta o astfel de atitudine? Ar mai functiona statutul de drept in conditiile in care puterea judecatoreasca nu mai functioneaza?
Am ajuns in situatia ca principala puteres a democratiei, respectiv parlamentul , sa faca pasul spre a bloca actul de justitie in cazul parlamentarilor si ministrilor. Unde vom ajunge daca puterile statului se blocheaza una pe alta in exercitarea atributiilor.?
Avem un proverb care suna cam asa :”decat sa planga mama mai bine sa planga maica-ta”, respectiv un altul care spune cam acelas lucru” camasa imi este mai aproape decat haina”
Ca si episodul dela Ana la Caiafa, problema este mutata la CSM. Ar fi culmea rasului ca CSM sa concluzioneze ca parlamentarii si menistrii sunt lipsiti de dreptul de a-si gasi dreptatea in justitie. Vom trai sa o vedem si pe asta?
ORIZONTLUMINOS.blogspot.com
Mesajul 498,
Daca mai era necesar sa se demonstreze , mai bine nelipsea de demonstratie, ca se fac reglementari pentru grupuri de interese, senatorul PSD juristul Serban Nicolae, fost consilier al presedintelui Iliescu, specialist in aplicarea dreptatii, blocheaza in senat ordonanta guvernului prin care se maresc chiriile spatiilor de protocol ocupate de persoane neindreptatite .
Luni si ani de zile bugetul statului, respectiv resurse pentru sanatate, educatie sau asistenta sociala (pensii ,etc), a fost lipsit de sume importante de bani. Faceti singuri socoteala ,plecand de la cazul d-lui Mircea Geoana unde o suma de cca. 10 mii lei noi nu au ajuns la buget in fiecare luna, respectivii bani ramanand in buzunarul d-lui Geoana. Daca un cetatean oarecare ar lipsi bugetul de o astfel de suma ,va imaginati ce tevatura s-ar produce asupra bietului om.
D-l senator PSD Nicolae, sef al comisiei juridice din senat s-a angajat ,ca reprezentant al cetatenilor pesedisti , sa impiedice in continuare pe d-l Geoana sa aduca la bugetul statului chiria recakcukata.
Oare nu ar fi potrivit dupa o astfel de incercare hidoasa d-l senator sa isi dea demisia de onoare ? Astept parerea cititorilor
ORIZONTLUMINOS.blogspot.com

Niciun comentariu: