joi, 24 aprilie 2008

Mesajul 499,
Pentru grupuri de cetateni „speciali”, intangibili, inamovibili, galactici etc, legislativul nostru a avut grija sa elaboreze urmatoarele legi :legea nr. 303/28.06.2004 privind statutul magistratilor, legea nr. 7/11.01.2006 privind statutul functionarului public parlamentar si legea nr. 96/21.04.2006 privind statutul deputatilor si senatorilor, toate avand un factor comun , acela de a asigura venituri si pensii deosebit de mari comparativ cu restul salariatilorr publici
Pentru atingerea scopului urmarit, nu a fost lasat neluat in seama nici un considerent , cu o singura exceptie NU S-A AVUT IN VEDERE CA FISA POSTULUI este cea care determina cuantumul retributiei, a salariului , a venitului permanent. Restul veniturilor nu pot fi decat ocazionale, pentru considerente ce nu au fost mentionate in fisa postului.
Venituri permanente de genul „riscului”,” confidentialitatii”, „stresului psihic” si altele de acest gen, specifice muncii, se au in vedere la cuantumul salariului si nu au ce cauta ca venituri suplimentare permanente.
Modul de stabilire a salariilor pentru aceste categorii de cetateni, este o expresie a coruptiei „gulerelor albe” la grupuri a caror existenta este de toti cunoscuta.
Ce interese si trecut ii leaga pe acesti cetateni „speciali” care se alimenteaza in mod grosolan din banii publici ?
Cum se plateste riscul si stresul la care este supus un medic atunci cand pune un diagnostic sau efectueaza o operatie de mai multe ore, sau inginerul care proiecteaza o instalatie sau o constructie de care este legata viata mai multor oameni?
Cine trebuie sa iava grija de folosirea eficienta si judicioasa a banului public?

Niciun comentariu: