miercuri, 30 aprilie 2008

Mesajul 500,
Bucuresti, ocupa locul 28 in clasamentul celor mai scumpe orase din Europa, functie de costurile de inchiriere a apartamentelor in 2007, urmata de Cardiff, Hamburg, Munchen, Dusseldorf, Berlin sau Budapesta .
La alimente avem preturi superioare cu 15 % celor din UE, din cauza costurilor de distributie ridicate la 16-20% comparativ cu 4% in UE , din cauza ca retelele de distributie in Romania sunt ineficiente,nu sunt foarte bine organizate si sunt mai scumpe ; romanii din partea de vest a tarii merg in Ungaria sa isi faca cumparaturile.
In turism nu facem fata concurentei bulgarilor, care la preturi mai mici ofera servicii mai bune.
La noi cresc preturile de sarbatori, iar in UE scad
Ce se intampla in alte parti?
Ministrul belgian al economiei a anuntat inceperea unei anchete pentru a stabili pretul corect al unui cornet de cartofi prajiti, ca urmare a constatarii tendintei de crestere exagerata a preturilor la mancarurile traditionale, pentru a explica diferenta de pret intre cartofi(materia prima) si cornetele de cartofi prajiti ( produsul finit),pentru a contura o imagine obiectiva a structurii pretului , in contextul scumpirii alimentelor pe plan mondial.
Este suficient sa face ca restul lumii.
In plus sa obligam producatorii si intermediarii sa aduca la piata produse peste o anumita limita , corespunzator cererii, si astfel sa fie obligati sa practice preturi reduse pentru a vinde ,marfa. Totodata sa fie educati si formatii in acest sens de administratiile pietelor., sa nu ramana brazii de Craciun in piete dupa ce ofertantii au practicat preturi exorbitante, nepotrivite cererii.
Cine va prezenta proiecte (programe) care sa faca competitiva viata romanilor, respectiv a bucurestenilor, va avea victoria in alegeri.
Sa va preocupe la concret bunastarea alegatorilor
www.orizontluminos.blogspot.com

Niciun comentariu: