joi, 8 mai 2008

mesaj

Mesajul 507,
Statulde drept este in pericol !!!
Conf. art. 131 (1) din Constitutia Romaniei „in activitatea judiciara, Ministerul Public reprezinta interesele generale ale societatii si aplica ordinea de drept, precum si drepturile si libertatile cetatenilor”
Este inadmisibil ca uniii cetateni , sa isi permita sa se joaca cu nteresele generale ale societatii , cu aplicarea ordinei de drept si cu drepturile si libertatile celorlalti cetateni.
Proverbul spune ca „ pestele de la cap se impute”
Atitudinea sfidatoare, provocatoare , injurioasa etc. a unor persoane politice reprezentative ale clasei politice romanesti, fata de oamenii ministerului public, a dus la situatia ca si alte persoane mai mult sau mai putin indreptatite din lumea sportului etc. sa isi permita sa sfideze si sa aduca injurii reprezentantilor ministerului public.
Daca mai era nevoie , acum avem imaginea bine conturata si de dimensiuni inimaginabile a faptului ca lupta impotriva coruptiei este total blocata.
Guvernul care a prezentat programul prin care printre altele s-a angajat sa atace, sa diminueza coruptia si Parlamentul care la investitura a aprobat acest program, sunt direct raspunzatori ca au permis si alimentat o astfel de evolutie a ordinei de drept si de a apara drepturile si libertatile cetatenilor.
Presedintele Basescu ,care conf. art. 80 (2) vegheaza la buna functionare a autoritatilor publice, are raspunderea si obligatia de a intervenii in forta si deindata ., culmea pentru a asigura functionarea ministerului public in disputele ca cetatenii certati cu ordinea de drept.
Atacul asupra ministerului public este un atac asupra poporului roman, al cetatenilor acestei tari, asupra drepturilor si sigurantei cetateanului.
Cetatenii alegatori au ocazia sa sanctioneze la apropiatele alegeri locale persoanele care au generat aceasta situatie prin atitudinle lor ,precum si partidele care sustin
aceste personaje.
www.orizontluminos.blogspot.com
Mesajul 508,
Daca mai era nevoie sa se sublinieze calitatea oamenilor nostri politici, persoane ca T. Melescanu , Renata Weber si altii, vin sa condamne public intentiile oamenilor politici europeni fata de comportamentul necorespunzator al unor cetateni europeni emigranti din Romania
Se uita ca aderarea in UE a unor comunitati mari de cetateni, respectiv a statelor europene, a fost conditionata si s-a produs in momentul in care dupa monitorizari indelungate , autoritatile europene au apreciat ca se indeplinesc conditiile de aderare.
Ce se vrea ? Sa fie modificate regulile si conditiile de aderare ? Sa se stabileasca cum ca s-a gresit cand am fost admisi in Ue si sa se dea clauze de salvgardare ?
Ce s-ar intampla daca cetatenii certati cu regulile de convietuire si cu drepturile si libertatile omului, indiferent de cetatenie, s-ar prezenta la marile restaurante, sau cluburi , sau alte locuri publice si ar incerca sa isi impuna legea lor? Ce s-ar intampla daca la Capsa, Hilton ,Intercontinental etc. s-ar manifesta comportamentul unor categorii de oameni din Ferentari sau Pantelimon?
Daca acceptam regulile acestor grupuri atunci deschideti lar intrarie acestor locatii publice ,inclusiv a strazilor , parcurilor etc.
Nu domnilor, astfel de cetateni europeni , care nu sunt pregatiti sa respecte si sa traiasca dupa regulile si normele de convietuire europene sa fie considerati nepregatiti pentru o astfel de situatie si sa se treaca la formarea lor intensiva si fortata i locatii bine alese
www.orizontluminos.blogspot.com

Niciun comentariu: