miercuri, 30 aprilie 2008

Mesajul 500,
Bucuresti, ocupa locul 28 in clasamentul celor mai scumpe orase din Europa, functie de costurile de inchiriere a apartamentelor in 2007, urmata de Cardiff, Hamburg, Munchen, Dusseldorf, Berlin sau Budapesta .
La alimente avem preturi superioare cu 15 % celor din UE, din cauza costurilor de distributie ridicate la 16-20% comparativ cu 4% in UE , din cauza ca retelele de distributie in Romania sunt ineficiente,nu sunt foarte bine organizate si sunt mai scumpe ; romanii din partea de vest a tarii merg in Ungaria sa isi faca cumparaturile.
In turism nu facem fata concurentei bulgarilor, care la preturi mai mici ofera servicii mai bune.
La noi cresc preturile de sarbatori, iar in UE scad
Ce se intampla in alte parti?
Ministrul belgian al economiei a anuntat inceperea unei anchete pentru a stabili pretul corect al unui cornet de cartofi prajiti, ca urmare a constatarii tendintei de crestere exagerata a preturilor la mancarurile traditionale, pentru a explica diferenta de pret intre cartofi(materia prima) si cornetele de cartofi prajiti ( produsul finit),pentru a contura o imagine obiectiva a structurii pretului , in contextul scumpirii alimentelor pe plan mondial.
Este suficient sa face ca restul lumii.
In plus sa obligam producatorii si intermediarii sa aduca la piata produse peste o anumita limita , corespunzator cererii, si astfel sa fie obligati sa practice preturi reduse pentru a vinde ,marfa. Totodata sa fie educati si formatii in acest sens de administratiile pietelor., sa nu ramana brazii de Craciun in piete dupa ce ofertantii au practicat preturi exorbitante, nepotrivite cererii.
Cine va prezenta proiecte (programe) care sa faca competitiva viata romanilor, respectiv a bucurestenilor, va avea victoria in alegeri.
Sa va preocupe la concret bunastarea alegatorilor
www.orizontluminos.blogspot.com

joi, 24 aprilie 2008

Mesajul 499,
Pentru grupuri de cetateni „speciali”, intangibili, inamovibili, galactici etc, legislativul nostru a avut grija sa elaboreze urmatoarele legi :legea nr. 303/28.06.2004 privind statutul magistratilor, legea nr. 7/11.01.2006 privind statutul functionarului public parlamentar si legea nr. 96/21.04.2006 privind statutul deputatilor si senatorilor, toate avand un factor comun , acela de a asigura venituri si pensii deosebit de mari comparativ cu restul salariatilorr publici
Pentru atingerea scopului urmarit, nu a fost lasat neluat in seama nici un considerent , cu o singura exceptie NU S-A AVUT IN VEDERE CA FISA POSTULUI este cea care determina cuantumul retributiei, a salariului , a venitului permanent. Restul veniturilor nu pot fi decat ocazionale, pentru considerente ce nu au fost mentionate in fisa postului.
Venituri permanente de genul „riscului”,” confidentialitatii”, „stresului psihic” si altele de acest gen, specifice muncii, se au in vedere la cuantumul salariului si nu au ce cauta ca venituri suplimentare permanente.
Modul de stabilire a salariilor pentru aceste categorii de cetateni, este o expresie a coruptiei „gulerelor albe” la grupuri a caror existenta este de toti cunoscuta.
Ce interese si trecut ii leaga pe acesti cetateni „speciali” care se alimenteaza in mod grosolan din banii publici ?
Cum se plateste riscul si stresul la care este supus un medic atunci cand pune un diagnostic sau efectueaza o operatie de mai multe ore, sau inginerul care proiecteaza o instalatie sau o constructie de care este legata viata mai multor oameni?
Cine trebuie sa iava grija de folosirea eficienta si judicioasa a banului public?
Mesajul 497,
Asiatam in continuare la fuga de instantele judecatoresti.statului,
Atat parlamentarii cat si ministrii aflati sub ancheta institutiilor specializate continua sa evita sa isi stabileasca nevinovatiile in instanta. In acest mod asistam la un atac frontal asupra statului de drept , chiar la destabilizarea acestuia ,respectiv la siguranta nationala. Ce s-ar intampla daca si alti inculpati ar adopta o astfel de atitudine? Ar mai functiona statutul de drept in conditiile in care puterea judecatoreasca nu mai functioneaza?
Am ajuns in situatia ca principala puteres a democratiei, respectiv parlamentul , sa faca pasul spre a bloca actul de justitie in cazul parlamentarilor si ministrilor. Unde vom ajunge daca puterile statului se blocheaza una pe alta in exercitarea atributiilor.?
Avem un proverb care suna cam asa :”decat sa planga mama mai bine sa planga maica-ta”, respectiv un altul care spune cam acelas lucru” camasa imi este mai aproape decat haina”
Ca si episodul dela Ana la Caiafa, problema este mutata la CSM. Ar fi culmea rasului ca CSM sa concluzioneze ca parlamentarii si menistrii sunt lipsiti de dreptul de a-si gasi dreptatea in justitie. Vom trai sa o vedem si pe asta?
ORIZONTLUMINOS.blogspot.com
Mesajul 498,
Daca mai era necesar sa se demonstreze , mai bine nelipsea de demonstratie, ca se fac reglementari pentru grupuri de interese, senatorul PSD juristul Serban Nicolae, fost consilier al presedintelui Iliescu, specialist in aplicarea dreptatii, blocheaza in senat ordonanta guvernului prin care se maresc chiriile spatiilor de protocol ocupate de persoane neindreptatite .
Luni si ani de zile bugetul statului, respectiv resurse pentru sanatate, educatie sau asistenta sociala (pensii ,etc), a fost lipsit de sume importante de bani. Faceti singuri socoteala ,plecand de la cazul d-lui Mircea Geoana unde o suma de cca. 10 mii lei noi nu au ajuns la buget in fiecare luna, respectivii bani ramanand in buzunarul d-lui Geoana. Daca un cetatean oarecare ar lipsi bugetul de o astfel de suma ,va imaginati ce tevatura s-ar produce asupra bietului om.
D-l senator PSD Nicolae, sef al comisiei juridice din senat s-a angajat ,ca reprezentant al cetatenilor pesedisti , sa impiedice in continuare pe d-l Geoana sa aduca la bugetul statului chiria recakcukata.
Oare nu ar fi potrivit dupa o astfel de incercare hidoasa d-l senator sa isi dea demisia de onoare ? Astept parerea cititorilor
ORIZONTLUMINOS.blogspot.com

miercuri, 23 aprilie 2008

mesajul 496

Mesajul 496,
Goana nebuna dupa voturi creaza situatii hilare, in care un „mare partid” se pozitioneaza in „musca la arat”, in sensul ca isi atribuie totul , supraliciteaza totul, incalcand orice norma de etica sau de evolutie economico-financiara.
Dupa o guvernare in care a blocat recalcularea pensiilor si repunerea sistemului pe baze obiective, in opozitie fiind face o intreaga tevatura privind dinamica cresterii pensiilor indiferent de posibilitatile economice , de cresterea salariilor , de necorelarea fondului de marfa din piata cu volumul banilor destinati consumului, de functionare legii economiei de piata care stabileste pretul in functie de relatia dintre oferta si cerere.
Toata lumea a stiut de cresterea pensiilor inainte de realizarea acestei cresterii. S-a incalcat principiul confidentialitatii; de cate ori s-a anuntat cresterea salariilor parlamentarilor ?
In plus aceasta goana dupa voturi prin suprasolicitarea bugetului de stat, se atenteaza la resursele necesare pentru atragerea subventiilor europene; fara participarea statului la realizarea proiectelor cu subventii europene, nu se pot atrage aceste subventii; nimeni nu isi baga banii in proiecte fara sa te angajezi alaturi de el cu banii tai. Fara aceste proiecte, respectiv fara subventii, respectiv fara bani la buget s-a dus la dracu dezvoltarea durabila a tarii. ATENTIE! Sunteti raspunzatori de o astfel de nerealizare ori de cate ori incitati si supralicitati suprasolicitarea bugetului.
De fapt bugetul a fost aprobat de reprezentantii partidelor in parlament ,acolo unde s-a aprobat si programul guvernului ; dece mai este necesara aceasta bulibaseala politicianista paguboasa? Cine umbla dupa voturi sacrificand interesele tarii, nu va obtine VOTURILE MULT DORITE.

marți, 22 aprilie 2008

Mesajul 495,
Ce a facut PSD pentru pensionari?
In perioada de guvernare 2001 – 2004 a promulgat 18 reglementari, adica UG, OG, OUG, sau Legi prin care a modificat , completat sau a amanat intrarea in vigoare a Legii nr. 19/2000 de recalculare a pensiilor corelat cu valoarea contributiilor facute
In aceasta perioada a promulgay o suita de legii privind grupe de persoane, astfel:
~Legea nr. 164/07.04.2001 privind pensiile militare de stat
~Ordonanta de Urgenta nr.36/21.05.2003 privind sistemul de pensionare a
membrilor personalului diplomatic si consular
~Legea nr. 3003/ 28 iunie 2004 privind statutul magistratilor
Folosind majoritatea parlamentara si interesul de grup al parlamentarilor a fortat promulgarea urmatoarelor legi in perioada dupa 2005 in care se afla in opozitie
~ Legea nr. 109 /03.05.2005 privind instituirea indemnizatiilor pentru activitatea de liber-profesionist a artistilor interpreti sau executanti din Romania:
~ Legea nr. 7/11.01.2006 privind statutul functionarului public parlamentar
~ Legea nr.8/ 11.01.2006 privind instituirea indemnizatiei pentru pensionarii sistemului public de pensii, membri ai uniunilor de creatori legal constituite si recunoscute ca persoane juridice de utilitate publica.
~ Legea nr.96.21.04.2006 privind statutul deputatilor si al senatorilor
Aceste legi , indiferent de salariile pensionarilor, asigura fata de modul de calcul adoptat in Legea nr. 19/2000, cresteri ale pensiilor cu jumatate ,respectiv mai mult decat dublu, prin luarea in calcul a unui procent de 80% din ultimul salariu
Aceste legi ,facute pentru grupuri de interese, incalca prevederi ale Constitutiei, Drepturi fundamentale ale omului, ele incalcand trei principii de baza avute in vedere in Legea nr. 19/2000, si anume:
- principiul unicitatii……
- principiul egalitatii…….
- principiul contributivitatii……
Cu toate ca, in mod similar altor legi, si la finele acestor legii se afirma ca se respecta prevederile Constitutionale, aceste legi sunt neconstitutionale
Aceste legi nu sunt corelate cu reglementarile comunitare si cu tratatele internationale la care Romania este parte, obligatie rezultata din cap.II, art. 11,pct. c) si art.29 ,alin(2) din
Legea nr.24/ 27.03.2000 privind normele de tehnica legislativa pentru elaborarea actelor normative.
Care dintre cititorii acestui mesaj va face demersurile necesare pentru intrarea in legalitae? Cine credeti ca va obtine sprijinul electoral din partea pensionarilor ?
Cine credeti ca sunt cei de ale caror interese are grija PSD? Care ar fi grupul de interese care se gaseste in categoriile de pensionari privilegiati? Credeti ca si mine ca ar fi acele structuri care l-au invins pe Emil Constantinescu ?
ORIZONT LUMINOS – blogspot.com

luni, 21 aprilie 2008

20 aprilie 2008

mesajul 494
Mesajul 494 ,PSD in cei 10 ani de guvernare, a gresit sau nu atunci cand ~ a desfintat CAP-urile si SMT-urile~ a faramitat suprafata agricola, atat cat nici pana in prezent nu a fost refacuta~ a privatizat transformand in fiare vechi constructii si instalatii neuzate moral~ a lansat marea capitalizare autohtona prin coruptie si devalizare , generand cohorte de baroni locali , unii inca activi la vedere,altii trecuti in clandestinitate~ a manipulat justitia dezvoltand coruptia si generand decizii condamnabile si imputabile de milioane de euro in sarcina cetatenilor de rand~ a dezvoltat gandirea ca legile sunt facute pentru a fi incalcate de potentatii zilei~ a acaparat spatii impresionante pe chirii sau la preturi modice~ a blocat timp de 4 ani ( 2001 –2004) legea nr. 19/2000 privind recalcularea pensiilor din sistemul de stat~ a elaborat si promulgat pentru grupuri de interese , legi de salarizare cu salariiexorbitante ascunse opiniei publice ,cu sporuri si avantaje incredibil de imaginat si cu pensii rusinos de mari comparativ cu restul populatiei~ in opozitie a dus mereu o politica negativa , distructiva fata de interesulpublic ,respectiv national.~ a initiat si promovat reglementari legislative in interesul grupului ~ evita confruntarea cu justitia folosind tot felul de cai procedurale ,chiar aspecte de neconstitutionalitate a unor prevederi pe care le-a initiat sipromulgat.~prin actiuni populiste in scopul atragerii de voturi, duce politica” musca laarat”, supralicitand actiunile guvernului, incalcand legile care guverneazaeconomia de piata, respectiv legea cererii si a ofertei sau a confidentialitatii,ceeace duce la cresteri de preturi, inflatie si erodarea veniturilor consumatorilorEnumerarea poate fi continuata de fiecare cititor.Intrebarea este , daca am gresit in apreciere , unde si cand?Merita sa existe un dialog pe acest subiect? Personal consider ca ar fi util .ORIZONT LUMINOS (blogspot)
Publicat de Mihail-Florea Dumitrescu la 12:40 0 comentarii

duminică, 20 aprilie 2008

mesajul 494

Mesajul 494 ,
PSD in cei 10 ani de guvernare, a gresit sau nu atunci cand
~ a desfintat CAP-urile si SMT-urile
~ a faramitat suprafata agricola, atat cat nici pana in prezent nu a fost refacuta
~ a privatizat transformand in fiare vechi constructii si instalatii neuzate moral
~ a lansat marea capitalizare autohtona prin coruptie si devalizare , generand
cohorte de baroni locali , unii inca activi la vedere,altii trecuti in clandestinitate
~ a manipulat justitia dezvoltand coruptia si generand decizii condamnabile si
imputabile de milioane de euro in sarcina cetatenilor de rand
~ a dezvoltat gandirea ca legile sunt facute pentru a fi incalcate de potentatii zilei
~ a acaparat spatii impresionante pe chirii sau la preturi modice
~ a blocat timp de 4 ani ( 2001 –2004) legea nr. 19/2000 privind recalcularea
pensiilor din sistemul de stat
~ a elaborat si promulgat pentru grupuri de interese , legi de salarizare cu salarii
exorbitante ascunse opiniei publice ,cu sporuri si avantaje incredibil de
imaginat si cu pensii rusinos de mari comparativ cu restul populatiei
~ in opozitie a dus mereu o politica negativa , distructiva fata de interesul
public ,respectiv national.
~ a initiat si promovat reglementari legislative in interesul grupului
~ evita confruntarea cu justitia folosind tot felul de cai procedurale ,chiar
aspecte de neconstitutionalitate a unor prevederi pe care le-a initiat si
promulgat.
~prin actiuni populiste in scopul atragerii de voturi, duce politica” musca la
arat”, supralicitand actiunile guvernului, incalcand legile care guverneaza
economia de piata, respectiv legea cererii si a ofertei sau a confidentialitatii,
ceeace duce la cresteri de preturi, inflatie si erodarea veniturilor consumatorilor
Enumerarea poate fi continuata de fiecare cititor.
Intrebarea este , daca am gresit in apreciere , unde si cand?
Merita sa existe un dialog pe acest subiect? Personal consider ca ar fi util .
ORIZONT LUMINOS (blogspot)
Mesajul 494
PSD in cei 10 ani de guvernare, a gresit sau nu atunci cand
~ a desfintat CAP-urile si SMT-urile
~ a faramitat suprafata agricola, atat cat nici pana in prezent nu a fost refacuta
~ a privatizat transformand in fiare vechi constructii si instalatii neuzate moral
~ a lansat marea capitalizare autohtona prin coruptie si devalizare , generand
cohorte de baroni locali , unii inca activi la vedere,altii trecuti in clandestinitate
~ a manipulat justitia dezvoltand coruptia si generand decizii condamnabile si
imputabile de milioane de euro in sarcina cetatenilor de rand
~ a dezvoltat gandirea ca legile sunt facute pentru a fi incalcate de potentatii zilei
~ a acaparat spatii impresionante pe chirii sau la preturi modice
~ a blocat timp de 4 ani ( 2001 –2004) legea nr. 19/2000 privind recalcularea
pensiilor din sistemul de stat
~ a elaborat si promulgat pentru grupuri de interese , legi de salarizare cu salarii
exorbitante ascunse opiniei publice ,cu sporuri si avantaje incredibil de
imaginat si cu pensii rusinos de mari comparativ cu restul populatiei
~ in opozitie a dus mereu o politica negativa , distructiva fata de interesul
public ,respectiv national.
~ a initiat si promovat reglementari legislative in interesul grupului
~ evita confruntarea cu justitia folosind tot felul de cai procedurale ,chiar
aspecte de neconstitutionalitate a unor prevederi pe care le-a initiat si
promulgat.
~prin actiuni populiste in scopul atragerii de voturi, duce politica” musca la
arat”, supralicitand actiunile guvernului, incalcand legile care guverneaza
economia de piata, respectiv legea cererii si a ofertei sau a confidentialitatii,
ceeace duce la cresteri de preturi, inflatie si erodarea veniturilor consumatorilor
Enumerarea poate fi continuata de fiecare cititor.
Intrebarea este , daca am gresit in apreciere , unde si cand?
Merita sa existe un dialog pe acest subiect? Personal consider ca ar fi util .
ORIZONT LUMINOS (blogspot)