luni, 26 aprilie 2010

In exclusivitate, d-lui presedinte Traian basescu
In calitate de cetatean ma adresez cu rugamintea de a ramane implicat in initiativele privind reformarea institutiilor statului.
Problema este prea importanta pentru majoritatea populatiei si controversata de factori afectati nefavorabil in interese personale sau de grup.
Sa ramana pentru prezent si viitor ca ideile, actiunile si presiunile apartin presedintelui in functiune, guvernul fiind numai un instrument care cuplat cu trup si suflet la problema., o aduce la indeplinire.
Presedintele este si pleaca , insa PDL trebue sa ramana ca partid care aflat la putere a inteles solicitarile presedintelui si imperativele momentului. PDL are nevoie ca dupa masurile nepopulare ce le va lua sa devina un partid majoritar, cu posibilitati marite .
Ungaria este un model de cum se asigura reformarea statului , respectiv prin ajungerea la putere a unui partid majoritar .
Prioritar este sa realizati echilibrul si controlul reciproc intre cele trei puteri ale statului. Puterea judecatoreasca , profitand de disputa prelungita intre puterea executiva si cea legislativa, din interiorul puterii si din exteriorul acesteia a reusit sa domine .conform proverbului romanesc " Cand doi se cearta al treilea castiga" Conform proverbului "Cine imparte parte isi face" puterea judecatoreasca impartind dreptatea dupa propria constiinta, a ajuns sa traga numeroase foloase , straine celorlalti reprezentanti ai societatii.
Va urez perseverenta si succes
www. orizontluminos.blogspot.com

Niciun comentariu: