joi, 22 aprilie 2010

TRADARE,TRADARE,dar sa stim si noi,
Art. 79 (1) din Constitutia Romaniei precizeaza ca " Consiliul Legislativ este organ consultativ de specialitate al Parlamentului , care avizeaza proiectele de acte normative..." . Legea sa organica nr. 73/1993 vine si face precizarea ca " pe langa atributiile de avizare si de examinare a conformitatii actelor normative cu dispozitiile Constitutiei Romaniei ...".
Art.146 a) din Constitutia Romaniei precizeaza ca in cadrul atributiilor ce le are Curtea Constitutionala aceasta " se pronunta asupra constitutionalitatii legilor INAINTE DE PROMULGAREA acestora, la sesizarea Presedintelui Romaniei, a unuia dintre presedintiii celor doua Camere , a Guvernului, a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, a Avocatului Poporului , a unui numar de cel putin 50 de deputati sau de cel putin 25 de senatori,precum si DIN OFICIU , asupra initiativelor de revizuire a Constitutiei.".
In aceste conditii toate textele legilor promulgate se finalizeaza cu trimitere la art.74 alin(1) si art. 145 din Constitutia anului 1992 sau art.76 (1), respectiv art.147 din Constitutia anului 2003.
Sunt unul din cei EXASPERATI de numeroasele situatii in care la cererea unui numar de parlamentari ( si numai in astfel de cazuri) Curtea Constitutionala a luat in examinare legii in vigoare care afectau interesele unor persoane sau grupuri de persoane.
Intrebare :
Este constitutionala decizia recenta data de CC privind ANI ? NU nu este constitutionala deoarece a fost data din OFICIU fara sa fie vorba de o initiative de revizuire a Constitutiei, precum si prin faptul ca incalca art. 11 din Constitutie care stabileste obligatia Statului roman sa indeplineasca intocmai si cu buna credinta obligatiile ce-I revin din tratatele la care este parte.? Da ESTE NECONSTITUTIONALA.
Cine se face vinovat ca in cei 20 de ani atat Presedintii Romaniei, cat si presedintii celor doua Camere, Guvernul, Inalta Curte de Casatie si Justitie , Avocatul Poporului si parlamentari cu tragere de inima, nu au folosit posibilitatea de a stabili dintr-un inceput ,inainte de promulgare, constitutionalitatea legilor.,fapt care ar fi eliminat sau redus efectele produse prin aplicarea unor legi neconstitutionale.
Din acest punct de vedere acestia toti s-au facut ca muncesc cu respectarea Constitutiei Cati lideri sindicali au militat ,au iesit in strada pentru a cere aplicarea acestei obligatii constitutionale?
Daca grejesc , sa mi se ierte, deoarece ca cetatean ,implicat in problemele CETATII , nu am logistica si experienta rezolvarii corecte a atator probleme cu care ne confruntam.
Recent aflu ca proiectul de lege privind pensiile, nu rezolva unitar si in totalitate problema aplicarii principiului contributivitatii, deoarece nu s-ar referi si la cazul NOTARILOR si al Preotilor (NB - sunt fiu de preot). O astfel de abordare creaza fisuri in lege, discriminari si semne de intrebare. Nu cunosc ca din societatea civila sau din partea organizatiilor sindicale sa se fi ridicat aceasta problema..
O ridic eixstand riscul ca din lipsa de informatii completa sa ma gasesc in eroare; cu riscul ca problema sa fie elucidata daca aceasta este realitatea
Astept pozitionarea sindicatelor ca reprezentante a partii active din societate.
Cine are ochi sa vada sa vada si cine are urechi sa auda sa auda.
www.orizontluminos.blogspot.com.

Niciun comentariu: