luni, 26 iulie 2010

NU MAI MERGE ORICUM
MERGE NUMAI CUM TREBUIE.
Romanul s-a obisnuit ca in viata " Merge si asa", un mod de a gandi care nu mai este valabil, deoarece in UE se practica " Merge numai cum am stabilit ".
Ani de zile ne-am obisnuit "sa ne facem ca facem" ; este cunoscut de tot romanul indemnul facut de Caramitru catre Diaconu la TV in ziua de 22 dec. 1989 " Fa-te ca lucrezi "
Timp de 20 de ani ne-am facut ca lucram si am ajuns ,nu iobagii Europei cum a spus-o Iuliu Maniu in testamentul sau , mai rau , romancele au ajuns " Sclave" in Italia, dupa cum a aparut in presa italiana si romana.
A sosit momentul ca presedintele Basescu, liber de politicianismul practicat , de minciunile practicate de politicieni , de vorbele goale ale liderilor politici, sa vina sa spuna investitorilor romani, producatorilor si procesatorilor de carne, ca nu mai merge cu coruptia in conditiile in care se folosesc subventii europene.
Presedintele a atras atentia ca europenii, daca te gasesc in neregula la un capitol , la " robineti", te sanctioneaza la " total ", nu umbla sa te prinda pe parti. Ce n-a spus presedintele este ca subventiile europene ,de care contribuabiliii europeni ne cer sa avem atat de multa grija , sunt de fapt in parte banii nostri , contributia Romaniei la fondurile europene, bani de care trebuie ca UE sa ne invete cum sa ne ingrijim
Ce a spus presedintele si nu s-a inteles, a fost ca aceasta conceptie se practica in toate , inclusiv atunci cand este vorba de "conditiile" la care ne-am angajat , si pe care le indeplinim numai din trei in patru. Nu mai merge cum mergea, trebuie sa indeplinim la PACHET angajamentele atunci cand le luam de buna voie si nesiliti de nimeni.
Presedintele a "BATUT SAUA CA SA PRICEAPA IAPA" si iapa nu a priceput , dupa cum a reactionat o parte a presei si a oamenilor politici.
Avem nevoie de un presedinte "LIBER LA CONTRACT" care nu mai poate fi santajat de grupurile de interese, deoarece este lipsit de interese, cu exceptia intereselor intregului popor, interesele nationale..
www.orizontluminos.blogspot.com

Niciun comentariu: