sâmbătă, 3 iulie 2010

Stimate d-le presedinte,
domnilor consilieri,
" In situatii speciale se cauta si adopta solutii speciale"
Ceeace se intampla in teritoriu cu inundatiile , este o astfel de situatie.
Nu pot uita imaginile TV privind situatii similare in USA, unde inainte de astfel de situatii oamenii acopera cu scanduri atat usile cat si ferestrele.
Reiau problema masurilor preventive prin care usile de intrare in imobile sa fie blocate in diverse moduri pentru a impoedeca accesul apelor in imobile si producerea de pagube materiale importante. Asa cum se incuie usa pentru a bloca accesul nepermis in locuinte sa se blocheze usile si chiar si ferestrele contra infiltrarii apelor. Exista numeroase solutii de a rezolva astfel de situatii.
In plus pentru cei care tin cu tot dinadinsul sa construiasca in zone inundabile, exista solutii de case PALUSTRE , respectiv suprainaltate pe piloni din lemn, peste nivelul apelor.
Pe termen lung este necesar sa se reia proiectele realizate in perioada comunista, si ma refer la finalizarea CANALULUI SIRET BARAGAN, pentru a prelua apele Siretului, precum si a barajului pe Dunare in zona Harsova , pentru a impinge apele Dunarii ajunse la cote mari, spre canalul Dunarea Marea Neagra ,evitand astfel amenintarea zonelor din avalul acestei locatii.
Existenta acestor proiecte face posibila accesarea fondurilor europene in timp redus si crearea a numeroase locuri de munca
www.orizontluminos.blogspot.com

Niciun comentariu: