miercuri, 29 septembrie 2010

MANIPULAREA NEEDUCATILOR ,
Cel mai usor este da manipulezi o masa de needucati.
Un studiu recent facut pe plan mondial a stabilit ca romanii se plaseaza in sfera poparelor slab educate.
Nici nu este de mirare in conditiile in care din anchete sociale a reesit ca sunt romani care in anul de gratie 2010 raspund ca “ soarele se invarte in jurul pamantului “, sau barbati si femei care intrebati raspund ca “ menopauza lor dureaza 10 - 15 minute . Atentie: Este vorba de locuitori ai capitalei tarii nu locuitori din mediu rural sau din localitati montane.
In trecutul nu prea indepartat la nivelul parlamentarilor nu s-a putut raspunde la intrebarea care este “ formula chimica a apei “ Cand vorbim de legi si masuri economice , consider ca este o gresala sa se puna baza pe parerea acestor parlamentari ,
Nenorocirea este ca peste 60 % dintre romani “ nu stiu ca nu stiu “, sunt in stare sa te trimita in Piata Victoriei cand il intrebi despre Gara de Nord., el se simte obligat sa raspunda , sa aiva raspuns la toate intrebarile care i se pun. Nu stie ,nu accepta sa nu stie , prea de multe ori I s-a spus ca este un popor de oameni destepti . Iata o forma de manipulare , care baga in ceata mase de oameni. Daca am fi destepti nu am fi pe ultimele locuri in competitie cu popoarele dezvoltate , ar veni altii la noi sa ia subventii nu am merge noi cu mana intinsa la altii ; ar fi altii emigranti la noi, asa cum s-a intamplat la inceputul secolului XX.
In aceste conditii este naivitate sau manipulare sa consideri ca daca 60 % din intervievati spun ca ‘Romania merge intr-o directie gresita “, aprecierea este de luat in seama.
Daca 60 % din romanii din strada striga “ Jos guvernul “ asta nu inseamna ca au volumul de cunostinte necesar sa faca asa ceva. Ei striga ce li se spune de cei mai vocali , de lideri sau ce au discutat intre vecini .
Sa fim seriosi . Am trait situatii similare cand eram scosi in strada pentru a se manifesta; era o placere pentru unii, deoarece nu strica o plimbare pana la Bucuresti sau prin Bucuresti, era ocazie sa se mearga la cumparaturi in timpul serviciului . Cati din manifestanti ramaneau si raman pana la finalul meetingului ?
Reiese ca vinovatia nu este a celor care o spun din nestiinta, din lipsa de informatii si discernamant, VINA O POARTA CEI INFORMATI, CEI CARE II MANIPULEAZA, FIE EI LIDERI SINDICALI SAU LIDERI POLITICI.
Daca ajungem sa tragem la raspundere , sa fie trasi cei care ii manipuleaza , liderii.
Miron Cosma este un precedent pentru alti lideri sindicali.
www.orizontluminos.blogspot.com

Niciun comentariu: