duminică, 19 septembrie 2010

RUSINE, DE MULTE ORI RUSINE,

Conducerile federeatiilor si confederatiilor sindicale nu au capacitatea de a include in portofoliul de obiective , o serie de probleme de actualitate, altele decat cresterile de salarii sau nivelul salariului minim.
!.~ Astazi numerosi salariati se confrunta singuri cu bancile finantatoare, in timp ce sindicatele se fac ca nu au cunostinta de aceasta problema si nu ofera sprijin;
2.~ Numeroase scoli tehnice continua sa pregateasca tineri in profesii care nu mai au cautare, ca urmare a desfintarii unor activitati industriale , in timp ce sindicatele nu se preocupa de realizarea unei relatii intre cerere si oferta pe piata fortei de munca;
3 .~ Conducerile sindicatelor se opun promovarii noii legi a pensiilor, respectiv sustin pensile de lux care nu au nici o relatie cu principiul contributivitatii care sta la baza calculului pensiilor pentru majoritatea pensionarilor , tragand sume importante din bugetul de stat , sume care ar putea fi sustenabile pentru pensile majoritatii pensionarilor sau pentru cresterea salariului minim.
4.~Numerosi candidati la CSM sunt persoane care in trecut nu au dovedit profesionalism sau integritate profesionala, contribuind la sustinerea suspiciunii de coruptie in justitie , aspect asupra caruia sindicatele nu arata interes alaturi de presa.
5.~ Nivelul productivitatii in economia romaneasca este la un nivel extrem de scazut fata de media europeana, un alt aspect asupra caruia sindicatele nu arata interes.
6.~ Manifestarile crizei economice si masurile de contracarare a acestora sunt transpartinice, nu tin seama de ideologia partidelor, asa cum constatam in cazul Spaniei si al Greciei , si totusi liderii sindicali nu cer partidelor din opozitie - PSD si PNL – sa prezinte si resursele din care asigura finantarile pentru a duce la indeplinire promisiunile ce le fac. in perspectiva preluarii guvernarii. ,nu se scoate in evidenta ca opozitia vrea de fapt puterea in orice conditii.
www.orizontluminos.blogspot.com

Niciun comentariu: