luni, 30 mai 2011

VULNERABILITATEA PIETEI LIBERE,
Regimurile totalitare folosesc previziunle privind evolutia preturilor pentru a sonda astfel reactia cetatenilor. Evolutia preturilor totdeauna in crestere , genereaza reactii atat din partea cererii cat si a ofertei, actioneaza ca factor de tulburenta a legii cererii si ofertei.
In plus niciodata, sau rareori , variatiile de pret in sens descrscator au facut obiectul unor previziuni; in general se au in vedere numai cresterile.
Din respect pentru legea de functionare a pietei libere, sa se renunte la manipularea acesteia prin previziuni, considerand ca acestea sunt de fapt VULNERABILITATI care afecteaza negativ evolutia preturilor , respectiv a pietei..
Economistii , analistii, formatori de opinii, producatorii sa lase PIATA sa determine evolutia preturilor, fara previziunile acestora mai mult sau mai putin tendentioase , in serviciul unor grupuri de interese.Studiile facute de diverse grupuri de interese, privind evolutia pietelor, sa ramana de uz intern utile pentru a lua deciziile de functionare a entitatilor economice.
www.orizontluminos.blogspot.com

Niciun comentariu: