luni, 14 iulie 2008

Mesajul 544,
Functionari publici de rang si cu salarii inalte se revolta si cer indemnizatii suplimentare pentru confidentialitate, efort sustinut,pentru desfasurarea unei activitati de interes national etc.Este cazul judecatorilor, recent al functionarilor din Departamentul de Afaceri Europene
Este momentul ca ministrii de finante si cel a muncii, responsabili cu probleme salariale sa ia atitudine si sa raspunda la urmatoarele intrebari:
~ in conditiile actuale este statul un angajator ca oricare altul? Este.
~ are libertate functionarul public sa isi caute locul de munca cel mai corespunzator asteptarilor lui ? are.
~ salariul de baza este corespunzator fisei postului ? este
~prevede fisa postului conditiile muncii si obligatiile functionarului? Prevede
Atunci dece domnilor mai cereti indemnizatii suplimentare si daca nu le aveti dece nu va cautati locuri de munca corespunzatoare pretentiilor.
Asa cum am mai spus-o, economia are o structura care nu functioneaza ca un elevator, este o scara fixa pe care fiecare are posibilitatea sa urce mai repede sau mai incet pentru a lua inaltime.

Mesajul 545,
D-lui Prelipceanu, spre meditatie.
Din cate stim, aderarea la UE si integrarea nu s-a facut prin ridicarea de maini a populatiei celor 27 de tari S-au purtat discutii , s-au facut promisiuni si au fost luate angajamente privind recunoasterea normelor europene si obligarea aplicarii acestora de catre fiecare tara. Au exista retineri fata de libera miscare a cetatenilor din unele tari, tocmai pentru ca se cunostea faptul ca nivelul de cunoastere si de respectare a normelor europene de catre acestia, era la un nivel corespunzator. Ce nu trebuia sa se intample s-a intamplat. Nomazii , ca nu degeaba se numesc nomazi, indiferent de etnie, s-au pus in miscare cu mic cu mare, cu bani si mai ales fara bani, cei mai necunoscatori ai normelor europene, cei mai refractari fata de reguli de convieturie, de oriunde ar fi venit acestea.
Consecinta a fost ca au speriat lumea si au alungat ordinea, siguranta sociala acolo unde au ajuns.
Propun un test: Listati cinci din regulile europene pe care le acceptati si afirmati in cunostinta de cauza daca nomazii nostrii, si in special tiganii nostrii, le respecta
Considerati ca oamenii sunt diferiti ,inca din mometul conceperii lor, a genelor diferite , a satarii de sanatate a parintilor, a gradului de betie in momentul respectiv. Atunci dece sa ne surprinda comportarea lor diferita. Daca se adaoga si tradidtia, nivelul de educatie, diferenta creste. Daca acceptam diferenta dece sa nu acceptam si relatiile diferite cu celelalte grupuri.?
Vreti sa uitati evenimente neplacute create de existenta acestor factori?Nu se poate, deoarece se repeta atat timp cat factorii care le determina , vor exista. Aici este problema..Daca se vrea schimbarea comportamentului acestora , faceti programe TV prin care sa corectati acesti factori.. Altfel nu este exclus ca si alte grupuri de populatie sa preia ceeace se condamna ,deoarece raul penetreaza mai usor.
Uitati-va la societatea noastra care in perioade mai mari sau mai mici de timp s-a
„ tiganit „.Sa ne refrim numai la comportamentul in mijloacele de trnsp;ort. in comun si in locurile publice, incdrarea in munca , fata de procesul de invatamant etc.
Va dau cateva expl. scoase din presa scrisa sau audio-vizual.
~ la cursurile de pregatire profesionala organizate de fundatia (exista 200 de astfel de fundatii pentru romi) „Amare Rromentza” s-au inscris 150 de tineri tigani, le-au absolvit 84, din care doar cinci lucreaza in domeniul pentru care s-au pregatit ( un caz)
~un grup de peste 40 de adulti si copii romi de origina romana si-au amplasat tabara intr-o intersectie cu sens giratoriu din capitala Irlandei, mai multe organizatii facand apel la Guvern ; cred ca va amintiti de taberele desfintate in forta din zona lacului Vacaresti si altele similare
~ cum terorizeaza grupurile de tigani personalul medical din spitale si restul pacientilor ;cel mai recent cazul de la Spitalul de urgenta din Craiova
~ cum rezolva tiganii conflictele intre grupuri de interlopi ,folosind in stada arssnalul de arme albe si de foc; vezi tot Craiova, unde a fost necesar sa se demita conducerea politiei si sa se reorganizeze, deoarece a dat semne de slabiciune
~ cum se comporta aceste grupuri insalile tribunalelor facand presiune asupra completelor de judecata.
~cum nu lipsesc in grupurile de infractori prinsi in Italia sau Spania;
~ cati s tigani se prezinta la bursele de joburi organizate pentru a le asigura o calificare sau locuri de munca
Comparati aceste situatii cu normele europene
Ganditi-va dece noi ca popor majoritar , ca tara , am ajuns sa fim considerati „ copilul obraznic al Europei” si ca exista riscul unor sanctiuni comunitare care sa afecteze dezvoltarea economica si nivelul de trai al populatiei
Revin cu propunerea faceti emisiuni de educare a tiganilor nu de muzica tiganeasca.
Personal ma ofer sa mi se ia amprenta,daca in acest fel putem sa amprentam pe potentialii cersetori, hoti de buzunare etc.

Niciun comentariu: