luni, 21 iulie 2008

Mesajul 556
In atentia PNL si PD-L,
Apreciem actul presedintelui Basescu de a retrimite parlamentului proiectul de lege intiat de , cine credeti? De fostul denator dan Voiculescu, sustinut insa de parlamentarii Partidului Conservator (al d-lui Voiculescu) si de PSD, ambele partide beneficiare ale acestui proiect de lege. Beneficiare prin faptul ca numerosi membrii de seama ai acestor partide, sunt beneficiari ai Legii nr. 112., printre care si Ion Iliescu
Aproband Legea nr. 112, Iliescu a creat un TALCIOC AL APARTAMENTELOR FURATE, a scos la vanzare la preturi derizorii, cum se practica pentru obiectele furate, a tentat pe cei ce umbla dupa chilipiruri si i-a pacalit cum se intampla mai totdeauna.
Iliescu , guvernarea PSD se face vinovata de res credinta ,iar cumparatorii, chiriasii, sunt vinovati de credulitate ca toti pacalitii ce umbla dupa chilipiruri.
P rezolvare corecta de piata ,ar fi ca Iliescu si guvernarea PSD sa fie blamati pentru ceeace au facut, iar chiriasii-umparatori sa fie despagubiti prin reactualizarea sumelor platite la data cumpararii cu conditia sa invete ca bunurile oferite la preturi de chilipir sunt bunuri furate si nu trebuie cumparate ,pentru a nu fi culpabili de „FAVORIZAREA INCULPATULUI”
Rugam ca adversarii acestei MANARII , cu ocazia reluarii desbaterii in parlament , cerem ca aceste sa fie publice, la vot deschis si cu aducerea la cunostinta publica a parlamentarilor care sustin legea., astfel ca pe viitor sa evitam realegerea celor care isi fac legi in interes propriu sau de grup. Cerem sprijinul PNL si PD-L in aceasta problema.
www.orizontluminos.blogspot.com
Mesajul 557,
In atentia autoritatilor locale
In perioadele de canicula se practica acordarea de apa zisa rece ( de fapt calda) catre populatie . GRESIT !
In tarile calde ale Orientului Apropiat, in situatii similare, se bea ceai, adica apa calda , ceeace reduce diferenta dintre temperatura exterioara si cea interioara, nu sa o mareasca.Reducerea gradientului reduce senzatia de cald insuportabil
Este nevoie de informare si receptivitate pentru trai mai bine, nu neaparat de resurse financiare si studii laborioasa.
www.orizontluminos.blogspot.com.
Mesajul 558,
In atentia hidrotehnicienilor, fie ei guvernanti sau nu
Sa renuntam sa mai prezentam verile calde, caniculare, ca fiind situatii de calamitate,
In tarile mediteraniene si ale orientului apropiat, sezonul cald cu temperaturi de peste 40 de grade este o situatie acceptata cu toate consecintele ei bune sau catastrofale.
Avand in vedere evolutia schimbarilor climatice, este necesar sa se ia in considerare in paralel o strategie de reactie a activitatii agricole- munca si sortimente-, si de protectie a solului ,a faunei si a florei naturale.. Cum Romania beneficiaza de zona centrala a podisului Transilvane an, ,care atrage ploile si prinraurile lui este un rezevor natural de precipitatii , sa se treaca la lucrari de retinere si dirijare a apelor., cunoscand ca in tari cu astfel de situatii, se realizeaza rezervoare pentru retinerea apelor si canale de dirijare a acestora spre suprafetele agricole in perioadele de dezvoltare a plantelor.
Obligatoriu sa trecem de la faza de lamentare , la faza de actiune reactiva.
www.orizontluminos.blogspot.com.
Mesajul 559,
Tot romanul afla cum nomazii nostrii,fie ei romani ,tigani sau alte etnii, au speriat cetatenii europeni , acolo pe unde au ajuns.Aflam ca norvegienii au reclamat autoritatilor locale, ca nomazii romani, fac prea mult zgomot , strica linistea si produc multa mezerie acolo unde se aseaza.Inca nu au avut ocazia sa vada cum isi distrug locuintele oferite spre locatie; sa vada porci ,cai si alte vietati in bai, ferestre fara geamuri etc.
Conoastem , deoarece sunt produsi de noi , ca o fac si la noi, cu diferenta ca cetateanul roman nu a invatat sa reclame astfel de situatii si ce este mai rau, autoritatile locale nu au invatat sa intervina.
Daca lucrurile la noi ar fi rezolvate, nomazii nostri ar migra cu bune obiceiuri in tarile europene si in loc de reactii negative ar genera reactii pozitive, bune si pentru imaginea tarii.
VINOVATI suntem noi toti, autoritatile si mass-media care nu ne preocupam sa ne invatam cetatenii sa se comporte european, sa respecte linistea celorlalti atat in mijloacele de trannsport in comun cat si in cele personale si acasa, sa asigure curetenia mediului in care se misca.
Ne lamentam ca locurile de agrement sunt agresate cu mizeria lasata de cei care le viziteaza. Dece nu se vine cu solutia, ca parte din bagajele cu care se pleaca de acasa , respectiv ambalajele- hartie, si plastice- sa se regaseasca in portbagajul masinii la intoarcerea spre casa cu destinatia de a fi duse la tomberoanele din jurul locuintelor, adica aolo unde in mod normal trebuiau sa ajunga. Este chiar asa de greu?
www.orizontluminos.blogspot.com
Mesajul 560,
Presedintele nostru , in actiunile lui de a modela evolutia societatii, ca parte al executivului, foarte bine ca o face, a constituit comisia care va emite un punct de vedere privind impartirea administrativa..
Avand in vedere Propunerea 2008-2009 a Comisiei, imi permit sa atrag atentia asupra faptului ca in 1938 impartirea administrativa a tarii, cuprindea un umar de 429 pPlasi la un numar de 4314 de comune, adica cca. 10 comune la o Plasa. Acest mod de organizare are avantaje valabile si in ziua de azi.
Astfel: Plasa cuprindea sate, comune si orase situate pe un acelas curs de apa, ,impartind bazinul hidrografic al cursului de apa in mai multe Plase, dela izvoare spre confluenta cu alt curs mai mare de apa. Reiese ca in conditiile actuale , mai ales, cand se are in vedere dezvoltarea durabila a unui grupurilor de localitati,, oa stfel de grupare administrativa are multiple avantaje. Realizeaza mai usor aceea interactiune de care vorbeste Legea adminisrtatiei locale pentru executarea de lucrari de protectie impotriva inundatiilor, de lucrari de alimentare cu apa si de epurare a apelor uzate, de drumuri etc. Se reduc acele zone de granita intre unitatile administrative, zone care totdeauna sunt uitate ca fiind ale nimanui. Se creaza centre de strategii, de proiectare si de executie corespunzatoare zonei respective. Se realizeaza o PLASA cu mai multe noduri de coordonare si conceptie pentru probleme specifice unei portiuni de curs de apa.
www.orizontluminos.blogspot.com

Niciun comentariu: