marți, 8 iulie 2008

Mesajul 541,
Vreti sa eliminati discriminarea ,respectiv nedreptatea din sistemul de pensii, vreti voturile pensionarilor acum si totdeauna, atunci revizuiti pensiile imorale din bugetul de stat, pensiile celor 63 mii de politisti, 80 mii de militari, 3,5 mii de magistrati, 06 mii de diplomati, o,5 de parlamentari, o,3 mii de inalti functionari publici.
Nu ne mai considerati analfabeti, suntem destui cunoscatori de carte, cu mai multa carte decat cei care fac astazi jocurile politice.
Nu avem deocamdata nimic cu sistemul de salarizare al acestor categorii de angajati ai statului. Cerem insa ca modelul matematic adoptat pentru a calcula pensiile celor 4 milioane de pensionari standard , avut in vedere in Legea nr. 19/2000, care se vrea a fi „Legea sistemului public de pensii”. In aceste conditii cum de exista mai multe sisteme de pensii in statul nostru de drept? Dece parlamentarii , Consiliul legislativ si Curtea Constitutionale nu se sesizeaza din oficiu ca se incalca Constitutia .?
Dece in calculul pensiilor imorale „doi si cu doi face sase” ? Dece in calculul pensiilor imorale nu se pleaca de la acelas calcul a punctului de pensie prin raportarea salariului ( fie el si imoral ) la salariul mediu anual ? Dece la calculul pensiilor imorale pensia reprezinta 80% din ultimul salariu, in timp ce pensia „ sistemului public de pensii „ a celor 4 miloane de PLEBEI REPREZINTA cel mult 40 % din salariul mediu pe economie ? Dece un pensionar care la iesirea la pensie avea cea mai inalta grupa de salarizare ,adica clasa 37 grupa 5, salariu de director de întreprindere mare ,are o pensie cu putin peste pensia MEDIE a unui politai , respectiv a unui tablagiu?
Nu vrem deocamdata sa se revada cotizatiile pensionarilor imorali, vrem sa se adopte acelas algoritm , acelas mod de calcul a pensiei.
Orice alta initiativa este politicianism de proasta calitate ,respins de pensionari
Votul a 150 mii de pensionari imorali este totusi mai redus decat votul a 4 milioane de pensionari de rand, PLEBEI, cum vreti sa ii numiti.
VOI PENSIONARI PLEBEI, ,NU MAI LASATI SA FITI TRATATI CA IMBECILI, AVETI DE PARTEA VOASTRA 4 MILIOANE DE VOTURI, CE POT FI FOLOSITE CA GLOANTE , ANULAND LISTELE CARE VA PREZINTA ACEEASI PARLAMENTARI CARE ASTAZI VA DESCONSIDERA, TRANSMITETI ACEST MESAJ DELA OM LA OM PE TOATA PERIOADA PANA LA ALEGERILE DIN TOAMNA. DISTRBUITI FLUTURASI SI GARI, PIETE ALIMENTARE, SUPERMARKETURI ETC.
DACA NE AJUTAM SINGURI NE AJUTA SI DUMNEZEU.

Mesajul 542,
Dela inceput tin sa va asigur de perseverenta mea simpatie umana si profesionala.
Astazi, 08.07.a.c. la radioa Romanai actualitati a fost o emisiune avand ca tema majorarea salariului minim. Multa vorbarie, multe aberatii.daca oamenii s-ar auzi atunci cand vobesc, ar vorbi mai putin; daca s-ar asculta inregistrarile ar evita sa mai iasa in public.
Unele sindicate, prin reprezentantii lor, continua sa se comporte ca acele” curele de transmisie „ ale unor partide politice. Nu fac munca sindicala, fac politica sindicala.
Cand nu au argumente economice su de logica , folosesc termenul „demagogie”
Lipsa de cunsotinte, de informare sau reaua credinta explica sa se exprime ca „guvernul nu are interesul unor salarii mari , cand este stiut ca o sursa la buget sunt impozitele pe salarii. Sa afle respectivii , ca in SUA fiscalitatea foloseste agenti speciali pentru ca salariatii sa renunte la angajari platite cu salarii sub calitatea muncii prestate si sa fie angajati in munci corespunzatoare calitatii muncii ,cu salarii mai mari; castiga angajatul, castiga statul ,respectiv agentul si castiga economia prin prestarea muncii la un nivel mai ridicat.
Acolo economia este ca o scara fixa pe care angajatii urca mai sus si mai repede functie de aptitudini si efort; la noi sindicatele consodera economia ca o scara rulanta care asigura celor ce s-au urcat pe ea, o ridicare, fara efort si indiferent de intentiile acestora.
Trebuie adoptat principiul scarii fixe ,in carw salariul sa fie corelat cu efortul si calitatea muncii.Daca cineva nu este multumit de nivelul salariului ,astazi in epoca tuturor posibilitatilor, are sansa sa schimbe locul de munca, sa schimbe calificarea, sa schimbe tara,respectiv economia care nu ii poate asigura prtentiile. Iesirea in strada si exprimarea doleantelor este forma de a obtine a celor lipsiti de imaginatie si de capacitate.
Vrem sindicate care sa se ingrijeasca de cresterea calificarii, ca fiecare sa se gaseasca la locul potrivit in tara sau strainatate si sa ramana acolo numai daca este platit corespunzator rezultatelor muncii platite; libertatea de miscare si ajutorul sindicatelor sa ii asigure salariul potrivit muncii prestate Aici functioneaza teoria titirezului
„activitatea de orice natura inclusiv cea economia dunctioneaza atat timp cat exista miscare; incetinirea miscarii duce la stagnare (inclusiv a salariului ) ,iar lipsa miscarii duce la desfintarea omului sau a activitatii „
Sindicatele au datoria sa asigure aceasta miscare a angajatilor, pe esafodajul economiei, fie prin deplasari orizontale fie prin deplasari verticale,urmarind sa se ridice pe nivelele superioare .Munca sindicala devine eficienta atat pentru economie, pentru salariat,cat si pentru societate in general.
www.orizontluminos.blogspot.com

Niciun comentariu: