sâmbătă, 23 mai 2009

Schimbarile climatice si lamentarea autoritatilor.

De ani de zile , inca din perioada comunista, au existat perioade de seceta, realitate care a obligat la initierea unor proiecte si lucrari ample si de irigatii de retinere a apei si de transport a acestei din zone cu precipitatii spre zonele aride calamitate an de an.
Dupa 1989, autoritatile prin indolenta aratata a lasat ca aceste lucrari sa se degradeze prin interventia iresponsabila a oamenilor sau a factorilor naturali .
Responsabilii de la guvernare au plecat asa cum au venit, iar oamenii responsabili unii au plecat din zona deoarece natura nomada a acestora nu ii leaga de pamant,iar cei legati de pamant se fac vinovati prin indolenta si neimplicare in gospodaririea a ceeace era realizat in interesul lor.
In ceeace priveste pe ultimii ,doua sunt rezolvarile:1. sa ii lasi sa sufere ei si urmasii lor pana la epuizare;2. sa ii educi prin masuri represive aspre pentru a intelege obligatia ce le revine in conservarea lucrarilor care le asigura viata si bunastarea.
Guvernantii actuali trebuie sa renunte la lamentare si sa treaca la lucrari corespunzatoare conditiilor corespunzatoare conditiilor climatice din perspectiva imediata, medie si indepartata.
Examinand si prelund din experienta tarilor care fac agricultura in conditii considerate la noi de calamitate, vom iesi din situatia neputintosului care se vaita de pericolul ce il pandeste.
Daca nu avem astfel de guvernanti, sa ii obligam ALTORA MAI VRADNICI LOCUL LOR SA 'L LASE

Niciun comentariu: