sâmbătă, 23 mai 2009

victime ale indolentei

Ieri 23 mai trei oameni au trebuit sa moara sub un val de pamant pe santierul Pasajului Baneasa, cu toate eforturile fizice mici sau mari facute de salavatori.
Este greu de inteles ,deoarece este inadmisibil ca la un astfel de accident sa se vina fara caini specializati in cautarea persoanelor.
Timp pretios si fatal s-a pierdut din cauza ca nu se cunostea locatia victimelor. Simturile omului sunt limitate si de aceea omul civilizat foloseste unelte,echipamente sau simturile superioare ale altor vietuitoare;in acest caz simturile olfactiv si auditiv al cainilor.Dece la astfel de cazuri nu este prevazuta utilizarea obligatorie a cainilor? Lipsa de cunoastere sau de receptivitate a responsabililor. lipsuri care ii plaseaza la limita vinovatiei.
Ca inginer constructor cu experienta de 40 de ani in profesie atrag atentia ca in locuri de munca inguste ,adanci si totdeauna cu riscul de a se surpa malurile muncitorii se asigura cu franghii si centuri de siguranta. Prezenta unor astfel de franghii il ghideaza pe salvator spre locul victimei.
devine obligatorie completarea normelor de protectie a muncii cu astfel de masuri si daca ele exista rezulta clar vina instructajului sau a victimelor.

Niciun comentariu: