miercuri, 10 februarie 2010

De ce D-le Adrian Nastase ?

PARTEA A 2-A
Dupa ce PSD a pierdut alegerile din 2004 ( o prima sanctionare data de electorii pensionari), si dupa preluarea presedentiei PSD de catre d-l Mircea Geoana si a presedentiei Camerei Deputatilor de catre d-voastra, in 2005 a inceput participarea netransparenta la guvernare pentru a continua prin presiuni politice SARABANDA elaborarii reglementarilor care promoveaza pensiile NESIMTITE
CARDASIA PNL-ului la aceasta sarabanda l-a costat si inca il va mai costa .
7.~ Ati promovat LEGEA nr. 109/03.05.2005 privind instituirea indemnizatiei pentru activitatea de liber -profesionist a artistilor interpreti sau executanti (categorie protejata si de rasturnatul regim), adica pentru cca. 109 mii de persoane. Astfel, GREIERII din fabula “greierele si furnica”, dupa ce in tinerete au cantat pe la nunti, botezuri, parastase, manifestari publice ,emisiuni TV sau radio etc. sau au facut turnee dand spectacole prin strainatate, au jinterpretat roluri in filme, au recitat sau prezentat arta in spectacole omagiale sau la emisiuni TV sau radio, au prezentat videoclipuri promotionale etc. totdeauna cu incasari de onorarii substantiale, prin bunavointa d-voastra , spre bunavointa dansilor, le-ati asigurat o indemnizatie suportata de bugetul de stat ,prin bugetul MMSSF. Ati urmarit sa obtineti sprijinul acestui grup de electori.
SARACUL BUGET, SARAC.
8.~ Prin LEGEA nr.8 din 11 ianuarie 2006, ati instituit indemnizatia pentru pensionarii sistemului public de pensii, membri ai uniunilor de creatori legal constituite si recunoscute ca persoane juridice de utilitate publica, indemnizatii reprezentand echivalentul a 50 % din pensia cuvenita sau aflata in plata la data solicitarii. Ati introdus ca si conditie , CALITATEA DE MEMBRU al uniunilor de creatie, confundand aceste uniuni si bugetul de asigurari sociale ,cu societati economice pe actiuni , care dau dividente. Pensia nu trebuie confundata cu dividentele. . Ati urmarit obtinerea sustinerii acestor categorii de alegatori, fara sa aveti in vedere ca veti pierde sustinerea unui numar mult mai mare de alegatori. Ati contat pe lipsa de informare a pensionarilor, ati contat pe nivelul scazut de intelegere a acestora si ati pierdut voturi care v-au mentinut in continuare in opozitie . Ati avut un management defectuos.
9.~ Bomboanele tortului , asa cum a fost el pregatit cu reglementarile mai sus mentionate, trebuiau sa fie cele privind sfera parlamentului . Pana atunci mai trebuia pavat drumul cu LEGEA nr. 7 din 11 ianuarie 2006 privind statutul functionarului public PARLAMENTAR ( beneficiari 288 persoane).,prin care la art. 72 se precizeaza ca pensia de serviciu este in cuantumul prevazut la art. 82 din Legea privind statutul judecatorilor si procurorilor nr. 303/2004 republicata. Iata de ce a fost necesar ca alte grupuri de interese sa beneficieze anterior de pensii NESIMTITE
Este de mentionat ca la art. 92 din legea nr. 7/2006 se mentioneaza “ Prezenta lege se completeaza in mod corespunzator cu prevederi ….ale legii nr. 19/2000 in masura in care nu contravin prezentei legi” Cunoasteti astfel de masuri de completare aduse legii nr. 7/2006
10.~ In final a venit si bomboana tortului, si anume LEGEA nr. 96 din 21 aprilie 2006, privind Statutul deputatilor si al senatorilor ( beneficiari 443 persoane ) ,publicata in MOf nr. 380 din 03 mai.2006 , in care la art. 49 ( 1 ) se precizeaza ca pensia este in cuantumul prevazut de art. 82 alin. (1) din legea nr. 303/2004 privind statutul magistratilor , republicata. Noi cei 4 milioane de pensionari publici sub prevederile Legii nr. 19/2000, trebuie sa intelegem ca in societatea romaneasca, PSD prin reprezentantii sai de varf au realizat o alianta de interese intre puterea legislativa si puterea judecatoreasca..
Pensionarii romani si salariatii ca viitori pensionari pot conta numai pe sprijinul puterii executive.
Sa fie aceasta explicatia disputei purtate de cele doua puteri mentionate impotriva puterii executive., respectiv impotriva unui electorat de peste 4 milioane de persoane. Adica o minoritate care incearca sa sdrobeasca o majoritate? Aceasta sa fie democratia pe care cele doua puteri mentionate si aliate inteleg sa o impuna societatii romanesti. ?
Aici sa fie nesimtirea de care vorbesc reprezentantii PNL in sloganurile de campanie?
Lasand la o parte cele spuse mai inainte ,ramane intrebarea :
D-l Adrian Nastase si apropiatii dansului, realizeaza ca interesele pecuniare, popular interesele banesti , au fost mai importante decat interesele de partid si ale unei parti importante de populatie? Rezultatele nefavorabile din alegerile ulterioare anului 2004, pot fi puse pe seama promovarii pensiilor nerusinate?
Ia in considerare ca acest trecut este incompatibil cu responsabilitatea de presedinte al partidului si mai ales cu cel de presedinte al tuturor romanilor.?
In socotelile facute unde este plusul si unde este minusul?
Numai un raspuns la subiect, la obiect, fara a folosi bascalia de tip “alba neagra” , poate fi raspunsul asteptat de milioanele de pensionari actuali sau viitori
Sa va dea Dumnezeu mintea cea din urma ?
www.orizontluminos.blogspot.com

Niciun comentariu: