luni, 22 februarie 2010

Onorata Comisie JURIDICA,de disciplina si imunitati,
Stimati deputati membrii,
Ma adresez , in calitate de cetatean european, in spiritul rolului important , atribuit intiativei cetatenesti , exprimat in Acordul Lisabona, al dreptului la opinie si la exprimare ,un cetatean care reactioneaza fata de iluzia imbogatirii facile, iluzie care nu corespunde lumii reale , iluzie care prin metode lipsite de etica, a provocat criza financiara (v. cazul Islanda )
Ma adresez , in conditiile in care reprezentantii puterii judecatoresti, prin personalitati persoane fizice sau persoane juridica, cu incalcarea art.99
alin.b) din legea nr. 303/2004, fac interventii pentru solutionarea unor cereri , pretinderea sau acceptarea rezolvarii intereselor personale sau ale membrilor familiei ori ale altor presoane , ALTFEL decat in limita cadrului legal reglementat pentru TOTI CETATENII.
Ma refer la interventiile Asociatiei Magistratilor din Romania prin Mona Pivniceru, Uniunea Nationala a Judecatorilor prin Dana Garbovan si in special Consiliul Superior al Magistraturii prin Florica Bejinariu..
D-na Florica Bejinariu, in emisiunea de la ora 13,00 - 14,00 din ziua de 18 febr. a.c. la Radio Actualitati, a exprimat :1.~ Ca se impune respectarea principiilor ; 2.~ Ca pensia de serviciu se acorda in multe alte tari europene.
Domnilor deputati va solicit sa aveti in vedere art. 2 din legea nr19/ 2000, care mentioneaza nu mai putin de 5 principii , printre care principiul CONTRIBUTIVITATII ,precum si pincipiul solidaritatii sociale, principiul egalitatii (NEDISCRIMINARII ) , principiul unicitatii , principiul obligativitatii., principii pe care , conf. celor afirmate de d-na Bejinariu , va solicit sa le respectati in litera si spiritul lor.,cu mentiunea ca d-voastra in caliate de reprezentanti ai votantilor , mare parte din ei pensionari, aveti obligatia si raspunderea sa respectati in fapte si nu numai in vorbe.
Referitor la existenta pensiei de serviciu, ceeace nu a vrut sa spuna d-na Bejinariu este ca in respectivele tari, pensia se primeste respectand principiul contributivitatii; pensionarii platesc in timpul activitatii contributii suplimentare corespunzatoare indemnizatiilor aferente functiilor prestate.
Nu terminologia adoptata deranjeaza, sa se mentina sintagma de pensii speciale , insa cuantumul acestora sa se faca in acelas mod ca pensile standard cu respectarea principiului UNICITATII.
OMISIUNEA este modul cel mai meschin , mai parsiv de a ascunde adevarul.
Daca este nevoie se poate verifica cu usurinta cele afirmate, iar d-na presedinta trebuie sa se explice PUBLIC de ce practica inducerea in eroare, manipularea.
Ma adresez in special d-lor deputati PSD, si nu numai, referindu-ma la afirmatiile d-lui Ion Iliescu la ultimul Congres, care nu trebuie sa ramana numai declaratii politice , si anume: 1.~ PSD apara interesele celor multi si neajutorati .Pensionarii beneficiari ai pensiilor standard (conf. legii nr.19/2000) sunt cei multi (5,6 milioane) si neajutorati; 2.~ PSD apara Democratia; democratia inseamna respectarea principiilor , doctrinelor, reglementarilor care stau la baza societatii. Ele trebuiesc aparate de cei care le abuzeaza. 3.~ PSD sprijina solkdaritatea sociala. Aparati-ne de cei care promoveaza discriminarea incalcand principiul solidaritatii social..
Domnilor deputati, sunteti responsabili in fata celor care v-au trimes in parlament, multi dintre ei pensionari sau viitori pensionari.Nu aduceti Romania alaturi de Grecia, Spanai (tari unde social demoratii sunt la putere) si alte state care sunt la limita colapsului economic.
PSD si in special guvernarea Nastase in perioada 2004 – 2004 sunt responsabili de promovarea pensiilor NESIMTITE, a platit si va mai plati pentru aceasta discriminare produsa in societatea romaneasca..
Cu simpatie,
www.orizontluminos.blogspot.com

Niciun comentariu: