marți, 2 februarie 2010

Pensiile " NESIMTITE",in discutie
Pensiile speciale numite popular si guvernamental ca fiind nesimtite,
incalca pricipiul CONTRIBUTIVITATII.
Reglementarile in vigoare ,referitor la aceste pensii, prevad ca bugetul de stat suporta, in sensul ca se ia de la bugetul de stat, suma reprezentand diferenta intre pensia rezultata prin respectarea principiului contributivitatii si cea rezultata conf. prevederilor din legile speciale.
Cum pensia este retributia platita din bugetul asigurarilor sociale , iar de la buget se platesc salarii, indemnizatii si sporuri la salarii, inseamna ca suma care merge de la bugetul de stat pentru a acoperii quantumul pensiilor speciale, schimba de natura si devine fie un fel de salariu fara munca ,fie o indemnizatie fara munca, fie sporuri fara munca fie orice altceva fara munca, in orice caz nu pensie.
INTREBAREA :
~ ne gasim in fata unei deturnari a banilor publici?
~ banii publici in loc sa mearga la salarii, indemnizatii, sporuri ,la partea activa a populatiei, merg la partea pasiva ,la pensii: ?
~ acesti bani sunt deturnati de la fondul de salarii, respectiv se reduc salariile sau se reduc locurile de munca?
~ se reduc investitiile, respectiv alte locuri de munca?
Diferenta intre salariu si pensie este si aceea ca salariul reprezinta o parte a valorii muncii depuse, respectiv cantitatea, calitatea, periculozitatea muncii, aspecte care se rezolva prin legea salarizarii unice, conf. careia fiecare sa primeasca dupa merit, nu ne intereseaza, in timp ce pensia are echivalent in munca prestat in trecut si in contributiile facute la fondul asigurarilor sociale.,platite corespunzator salariilor primite
Va intereseaza locurile de munca, va intereseaza salariile, va intereseaza atunci trebuie sa aratati interes pentru eliminarea pensiilor speciale, deoarece acolo sunt BANII DUMNEAVOASTRA.
Bugetul de stat sustine pensile speciale ( de serviciu) ale celor 200 de mii de pensionari nerusinati, cu 800 de milioane lei noi, ceeace inseamna 4000 lei / an/pensionar sau cca. 330 lei /luna /pensionar , respectiv pensii minime pentru 200 mii de persoane. Totodata inseamna fond de salarii pentru 50 mii de persoane cu salariu de 1220 lei / luna ., sau pentru totatatea locuri de munca .
Iata un obiectiv serios al sindicatelor in lupta lor de solidaritate sociala.
www.orizontluminos.blogspot.com

Niciun comentariu: