miercuri, 3 februarie 2010

Pensii speciale . Dece ?
Nu este cazul sa se mentina EXCEPTII de la prncipiul contributivitatii.
Daca pana acum bugetul de stat a suportat contributia sociala a MILITARILOR, A CELOR DIN POLITIE si alte categorii, aceste grupe de salariati nu sunt cu nimic lipsiti prin recalcularea pensiilor cu respectarea principiului contributivitatii. Ceeace iese in evidenta este faptul ca salariile acestora au fost de fapt mai mari cu valoarea acestor contributii.
Actuala lege sa prevada ca in viitor contributiile acestor categorii de salariati sa fie incluse in salarii, in grila de salarizare unica. , asa cum se procedeaza cu toti salariatii.
In acest fel se elimina exceptiile , se evita disputa de discriminare declansata de alte categorii ( diplomati, magistrati ), Legea devina o lege fara probleme.
Conditiile diferite de munca ale unora sau altora se rezolva in cadrul legii salarizarii unice, deoarece salariul este cel legat de munca( cantitate, calitate, risc etc) in timp ce pensia este legata de contributie.
In toata lumea se accepta ca legile sunt perfectibile. Dece la noi, in cazuri speciale se considera ca legile sunt imbatabile, de nemodificat; Slava Domnului cate legii nu au fost declarate neconstitutionale. in Romania.
Mai mult. In Polonia , s-a promovat o lege care reduce cu 50 %pensiile fostilor membri ai securitatii, DECE SA NU SE PROCEDEZE in acelas mod si la noi ?
Prin astfel de rezolvari vom reusi si noi sa evitam greutatile pe care polonezii au reusit sa le evite.
www.orizontluminos.blogspot.com

Niciun comentariu: