sâmbătă, 15 mai 2010

APEL CATRE LIDERII SINDICALI,
1. In aceasta saptamana la Radio actualitati , doi europarlamentari - Adrian Severin si un membru UDMR - au prezentat opiniile lor.
Cu aceasta ocazie AS a spus o vorba mare, in sensul ca "reducerile de salarii si de pensii, cu 25 % respectiv 15 % sunt de fapt un " impozit pe munca"
2. Astazi 15 mai a.c. tot la Radio actualitati , la stiri, s-a spus ca liderii sindicali se vor prezenta luni la CES cu propunerea ca salariile sa fie " impozitate " progresiv, adica de la 16 % pentru salariile inferioare si cu 45 % pentru salariile mari .
3. Premierul Boc a afirmat anterior ca va aplica o cota ( impozit ?) de 90 % pe salariile NESIMTITE care depasesc 3 mii lei.
Daca vorbim de o crestere a cotei de " impozitare pe munca " ,ceeace mi se pare mai corect si legal fata de " reducere" , sa intelegem, ca liderii sindicali propun ca :
1~ SALARIILE NESIMTITE aduse la nivelul celor stabilite prin legea unica de salarizare, sa fie impozitate progresiv cu max.45 % ?
2~ SALARIILE NESIMTITE , la cuantumul lor actual, sa fie impozitate cu max. 45 %;?
3~ SALARIILE NESIMTITE , dupa diminuare ( majorarea la 90 % a impozitului pentru cuantumul care depaseste 3 mii lei ),sa suporte, pentru cuantumul de pana la 3 mii lei, o impunere progresiva de max.41 % 16% + 25% )?
A sustine varianta 2 inseamna ca de fapt toata tevatura cu iesirile in strada este facuta pentru protejarea SALARIILOR NESIMTITE;
Cea mai fiabila si constitutionala este varianta 3,deoarece varianta 1
poate fi atacata ca neconstitutionala.
De altfel varianta 3 este comparabila cu modul deja practicat la pensii,unde cuantumul ce depaseste 1 mie de lei se impoziteaza cu16 % , cota care poate sa fie progresiva pana la 90 % pentru pensiile ce depasesc 3 mii lei .
www.orizontluminos. blogspot.com

Niciun comentariu: