marți, 25 mai 2010

CINE TRADEAZA ?
BNS transmite un mesaj prin care afirma ca a fost tradata de patronate cauza solidaritatii sociale, a pacii sociale. GRESIT.
Greseala porneste din foarte multe considerente:
!.~ Nu apreciezi ca tradator partenerul care are o alta parere decat a ta , mai ales in contextul in care vorbesti de inclinarea spre dialog.
2.~ Nu ai dreptul sa vorbesti de solidaritate sociala in conditiile in care ai tacut :-cand a fost falimentat BRCE in guvernarea PSD; -cand au fost pagubiti de catre FNI pensionari si salariati de buna credinta: cand guvernul PSD (2001-2004) a blocat legea 19/2000 pentru calcularea pensiilor pe baza a cinci principii (contributivitatii,etc) -cand guvernarea PSD ( guvernul Nastase) a viciat bugetul statului cu legi prin care acorda pensiile NERUSINATE si salarile NERUSINATE; - cand guvernul PNL sub presiunea facuta de sustinerea PSD a dus mai departe politica pensiilor si salariilor NERUSINATE; - cand PSD a promovat legea majorarii salariilor profesorilor cu 50% in anul electoral 2008 ( legea Andronescu), in conditiile in care declinul economic era evident si pentru guvernul PNL; - in conditiile in care sectorul privat face eforturi pentru a mentine economia si a realiza reluarea dezvoltarii, angajatii PATRONULUI STAT se discrimineaza pozitiv pe seama celorlati.
3.~ Nu ai iesit in strada pentru a sprijini guvernul PDL in actiunea de promovare a legiilor prin care atat pensiile, cat si salariile NERUSINATE sa fie desfintate
4.~ Cand susti ca activitatea sindicala nu trebuyie sa fie viciata de politic, dece nu v-ati abtinut sa mergeti la PSD pentru coordonare si solidaritate
5.~ Daca tot vorbim de competenta in politica ,organizare si economie, de ce nu se tine seama de parerea specialistilor in economie - guvernatorul BNR, consilieri economici, academicieni- lasand la o parte subiectivismele, sentimentele si resentimentele politice, sindicale sau profesionale.
6.~ Daca in Spania, Italia, Anglia , Portugalia etc. guvernele duc politici de reducere a cheltuielilor bugetare, ce considerente dau dreptul sa apreciem ca nepotrivita adoptarea de astfel de masuri in Romania.
7.~ Situatia Greciei este o lectie pentru respectivele tari, indiferent de ideologia guvernarii, deoarece politicul trebuie sa taca in astfel de situatii.
8.~ Miscarile de strada, prin manipularea oamenilor neinformati si necompetenti pentru astfel de situatii, este o tradare a intereselor generale, fapt care poate fi considerat la randul lui ca o TRADARE a interesului national. Guvernatorul BNR a spus-o clar ca prin neluarea acestor masuri de reducere a cheltuielilor, putem provoca criza care ar insemna reluarea inflatiei cu devalorizarea monedei si reducerea pentru intreaga populatie a puterii de cumparare
9.~ Functionarea unei societati nu este un sistem de ecuatii cu doua necunoscute:.Nepriceperea a facut sa nu se ia in calcul timpul si increderea, astfel ca , ce se va intampla peste 2-3 ani si retinerea investitorilor straini si autohtoni, lipseste cu desavarsire., deoarece depaseste capacitatea de gandire a maselor manipulate., incapabile sa resolve sisteme de ecuatii cu mai multe necunoscute.
10.~ Liderii , respectiv elitele, specialistii au obligatia de a lamuri si conduce masele ,nu sa se explice ca sunt numai reprezentantii nemultumirii acestora.
11.~ Producerea inflatiei , va permite sa vorbim de vinovatii , de tradatorii unei natiuni. In momentul in care d-l Liviu Apostoiu ca porta voce si cu porta-voce ,indeamna la rasturnarea guvernului, trebuia sa se gandeasca daca acesta este momentul in care sa se produca o criza politica de guvernare, criza evitata de toate tarile aflate in situatie similara;( Grecia, Spania, Italia, Portugalia ) cu exceptia Angliei unde ciclul electoral a condus la noi alegeri.Pe cine serveste astfel de indemnuri belicoase ?
12.~ Destabilizarea situatiei politice , sociale si economice va atrage raspunderea asupra conducerilor sindicale, a organizatiilor sindicale si a miscarii sindicale, ca factor disctructiv al societatii in intregul ei.
CUI FOLOSESTE O GREVA GENERALA ?
Socialului NU, economicului NU, guvernarii NU .
Un politic iresponsabil este singurul beneficiar.
www. orizontluminos.blogspot.com

Niciun comentariu: