duminică, 30 mai 2010

D-na Claudia Petcu si d-l Marius Petcu,
Ca lideri sindicali v-ati exprimat pentru amanarea legii pensiilor, pentru a se continua discutiile cu pensionarii.
INTREBARE 1.~ Ce atitudine ati avut cand guvernarea PSD in perioada 2001 - 2004 a blocat intrarea in vigoare a legii pensiilor nr. 19 /2000, singura lege care stabilea pensiile cu respectarea a cel putin 5 principii, printre care cel al contributivitatii, asezand pensiile potrivit salariilor si contributiilor la asigurarile sociale platite in perioada activa.?
2.~ Ce atitudine ati avut atunci cand guvernarea PSD in perioada 2001 -2004 a promovat legile speciale privind salariile si pensiile de serviciu, asa bine zis, NESIMTITE, deoarece se facea prin incalcarea legii nr. 19/2000, legea de baza in domeniu.
3.~ Ale cui interese aparati prin amanarea promovarii noii legi a pensiilor ,care vine sa elimine aceste aberatii, promovate cu aroganta si cinism fata de majoritatea pensionarilor, inclusiv cei din sanatate. Nu cumva aparati interesele judecatorilor, procurorilor, militarilor, diplomatilor etc. adica a celor cu pensii NESIMTITE , din nou alaturi de PSD.,uitand de interesele sindicalistilor din sanatate?
Domnilor, daca ati lucrat vreodata un material scris, atunci trebuie sa stiti ca cei responsabili fac un proiect ( concept) al materialului si numai dupa aceea stau la discutii cu cei interesati. Altfel ,in cadrul discutiilor prealabile,interesele divergente ale partilor nu vor duce niciodata la finalizarea materialului.In democratie , cei afectati nefavorabil , au posibilitatea sa isi exprime nemultumirea in cadrul alegerilor parlamentare., asa cum au facut-o pensionarii in 2004 prin sanctionarea PSD-ului O spun din experienta celor 40 de ani de activitate. in unitati centrale ale statului.
www.orizontluminos.blogspot.com

Niciun comentariu: