sâmbătă, 28 iunie 2008

Mesajul 538,
Romania este pusa in situatia de a asista la moartea cetatenilor ei prin plecarea din tara a celor peste 4000 de medici, ca o consecinta a salariilor mizere pe care le primesc.
Romania se gaseste in criza pe piata fortei de munca , ca urmare a migrarii a 2 milioane de romani in Italia si Spania.
Ministrul Sanatatii si ministrul Muncii si Soldaritatii Sociale cauta solutii., ultimul se pare ca a gasit o solutie prin activareafortei de munca din mediul rural si prelungirea vietii active respectiv majorarea varstei de pensionare.
In conditiile in care avem un parlament de chiulangii platiti cu indemnizatii mult peste salariul mediu, avem parlamentari care isi fac legi in interes propriu, avem parlamentari mult peste numarul posibil de asigurat cu cadre corespunzatoare si in raport cu numarul de alegatori, avem parlamentari care incalca Constitutia tarii prin incalcarea separarrii puterilor in Stat, care din interese de grup in loc de exercitarea unui control reciproc al puterilor in Stat , exista un sprijin reciproc al acestora, ROMANIA poate asista la moartea democratiei .Transformarea juristilor si a alesilor in judecatori este bomboana pe coliva democratiei.
Solutia pentru toate cele aratate ste sa aducem medicii si emigrantii in tara prin oferta unor salarii incurajatoare si scoaterea la inaintare a parlamentarilor prin INCURAJAREA SI INITIEREA MIGRARII acestora. Asa vom salva vietile romanilor, vom rezolva criza fortei de munca , parlamentarii vor contribui la balanta economica prin aport de valuta si vom realiza o crestere a clasei politice si a spiritului democratic. Cu cat mai epede cu atat mai bine. Asteptam cu incredere alegerile parlamentare din toamna.Asa sa ne ajute Dumnezeu
OFERTA !
Schimb trei parlamentari cu un medic. Schimb un parlamentar cu trei muncitori calificati
www.orizontluminos.blogspot.com

Mesajul 539,
Pietele alimentare vor trebui reorganizate pe principii de societati comerciale.
Aprovizionarea cu produse se face azi de intermediari sau producatori care stabilesc volumul de marfa fara legatura de pcapacitatea pietei de a absorbi, respectiv de consumul zilnic realizat in piata. Pe scurt nu functioneaza legea cererii si ofertei, oferta ramanand uneori sub cerere si atunci cresc preturile sau peste cerere si atunci avem la consum produse depreciate ,in special in zilele toride de vara. Oricum o dai consumatorul nu are conditii europene de aprovizionare.
Solutiile se gasesc pe pietele europene si trebuie preluate de urgenta., pentru a aproviziona pietele corespunzator volumului de produse existen t la producatori , productia sa fie incurajata prin subventiile de stat pentru a realiza plus de oferta pe piata cu consecinta imediata a reducerii preturilor pe durata unei zile astfel ca produsele sa se vanda in ziua in care au fost aduse, adica zilnic consumatorul sa se aprovizioneze cu produse proaspete , productia legumicola sa fie stimulata prin o cerere la nivelul unui consum eficient pentru consumator.
Asa putem trai mai bine fara sa consumam resurse financiare.
www.orizontluminos.blogspot.com

Mesajul 540,
Pasarela buclucasa,untest al indolentei, al neam prostiei si al incompetentei yehnice,
Un sofer indolent nu stie ca circula cu bena camionului in pozitie ridicata si acroseaza tot ce intalneste; noroc ca prima pasarela a reusit sa smulga bena din articulatii si sa o arnce pe sosea; altfel imbecilul ar fi curata soseauua de pasarele si de podurile transverse soselei.
Oameni de televiziune si in oarecare masuar din restul mass-mediei , se deslantuie sa faca aprecieri necugetate ca doar nu se pricep la de toate, dar mesaria bat-o vina este sa vorbeasca si cand trebuie si cand nu trebuie. Proverbele romanesti ,adica filozofia poporului de multe ori sfudat, spune „ ca daca taceai filozof ramaneai „ sau „tacerea este de aur iar vorbire de argint”, sau „ mult vorbesti, ai multe sanse sa spui prostii”; asa se intampla deseori in mass-media.
Gresala este ca specialistii din institutiile statului nu fac sa taca presa „atunci cand nimic nu au a spune”. Sa vorbeasca numai cand stiu ce spun., altfel risacam sa parem ceeace nu suntem ca popor, adica inapoiati cu mintea , stiinta si tehnica.
Pentru laure aminte aflati ca elementele de constructii se dimensioneaza , nu se realizeaza intamplator, dupa o schema standard a incarcarilor, atentie incarcari(sarcini) permanente, accidentale (vantul etc) si extraordinare (cutremure) in orice caz nu la sarcini rezultate din eroare umana. Constructiile se dimensioneaza economicos, datorita repetabilitatii lor si durata de viata poate fi provizorie de 2- 3 ani sai definitive cu durata de peste 50 de ani, vezi contructiile antichitatii.
Necunoscatorii pot considera ca se pot juca cu natura sarcinilor ,cu valoarea lor sau cu schemele de incarcare. Nimic mai fals.
Cine nu se pricepe sa taca, sa lase specialistii sa vorbeasca. ; sa taca Grigore Cartianu, Stelian Tanase, Mircea Dinescu si altii.
Aici avem deaface cu o eroare umana si trebuie tratata ca atare;
Facand comisii peste comisii raiscam sa devenim de rasul lumiii sau sa nu
De retinut este faptul ca exista un aport facut de Curtea de Conturi care stabileste ca sunt lucrari platite si neexecutate care s=au transformat in profit necuvenit si care au impedecat efectuarea receptiei finale. Aici tebuie sa intre pe fir procuratura sa vada unde s-au dus bani –in comisioane sau in dividente?
www.orizontluminos.blogspot.com

Niciun comentariu: