miercuri, 15 iulie 2009

CATRE CONSILIUL SUPERIOR AL MAGISTRATURII si toti romanii de buna credinta APEL,
CATRE TOATE ORGANIZATIILE SINDICALE, ONG,ORGANIZATILE PENSIONARILOR SI SOCIETATEA CIVILA,

Este momentul constituirii unui COMITET DE SPRIJINIRE A MINISTRULUI PREDOIU, in disputa pe car e este obligat sa o duca cu BUGETARII DIN JUSTITIE.
Respectivii bugetari si-au tras in2003 legea nr. 303 lege SPECIALA pentru salarizare,(.art. 74 alin (2) )din lege, pentru acordare de asigurare pentru riisc profesional ( art. 78 alin.(1) ), concedii de studii de specialitate platite (art. 79 alin (2) ), drepturi speciale pentru cresterea copilului (art. 79 alin (4) ), pentru gratutitea in perioada activa si la pensie a intregii familii la asistenta medicala,medicamente si proteze (art.79 alin (5) , drepturi locative pe tot parcursul vietii (art. 79 alin(7) ) ,perioada redusa la 25 pentru pensionare si cuantum al pensiei de 80% din media VENITURILOR BRUTE realizate in ultimele 12 LUNI (art.82 alin(1) ),, ADAOS DE 1 % pentru fiecare an de serviciu peste perioada obligatorie de 25 de ani (art.82 alin (3), pentru cumulul pensiei cu alte venituri realizate,.
Sporuri se pot constitui numai orele suplimentare si vechimea in munca, deoarece acestea nu se pot cuantifica si include in fisa postului
Comparativ cu drepturile bugetarilor apartinand puterii executive ( medici si personal auxiliar din sanatate, profesori din sistemul de invatamant, ingineri din serviciile tehnice), drepturile TRASE de bugetarii din justitie nu trebuie sa le permita sa se considere TRASI DE URECHI, sau MARIONETE ,din contra .
Asa stand lucrurile PROTESTELE SI REVENDICARILE sunt imorale , ilegale prin incalcarea art. 90 alin (1) care obliga sa se abtina de la orice acte sau fapte de natura sa compromita demnitatea lor in profesie si in societate.,
Art. 99 alin (b) care stabileste ca fiind ABATERE DISCIPLINARA interventiile pentru solutionarea unor cereri , pretinderea sau acceptarea rezolvarii intereselor personale sau ale membrilor familiilor,altfel decat in limita cadrului legal REGLEMENTAT PENTRU TOTI CETATENII.
In conditiile in care chiar legea stabileste ca fiind ABATERE DISCIPLINARA interventiiile pentru solutionarea ,pretinderea sau acceptarea de avantaje ,refuzate sau lipsite celorlalti, sa constituie subiectul unor proteste si revendicari , face sa ne gandim daca coruptia este in afara justitiei sau in justitie, sa facem apel la sociologi si psihiatrii care sa explice astfel de atitudini.
Iata dece apelul cere constituirea unui COMITET pentru sprijinirea ministrului justitiei, angajat sa apere interesul tuturor VERSUS ABATERII DISCIPLINARE
Gasim justitia care sa judece ABATERILE BUGETARILOR DIN JUSTITIA ROMANA ?
JUSTITIABILII ROMANI AU VORBIT CAND TREBUIAU SA TACA !






CEL CE NU A GRESIT NICIODATA SA ARUNCE PRIMUL CU PIATRA,
Parodiind expresia biblica putem afirma “Cei ce au gresit vreodata sa nu arunce cu piatra.”
In conditiile in care actiunile in interes propriu desfasurate de bugetarii justitiei, sunt ABATERI DISCIPLINARE conf. art. 99 alin (b) din legea nr. 303/ 2004, mai au dreptul acestia sa judece si sa condamne partile in multiplele cause judecate ? Raspunsul imediat este ca NU.
A. In conditiile in care bugetarii justitiei nu raspund patrimonial penrtu prejudiciile cauzate prin erorile judiciare, conf.art.96 alin (1) cum mai are dreptul acestia sa judece sis a condamne prejudiciile facute din eroare profesionala de catre bugetarii executivului? Cazul concret retinut este cel al dr. CIOMU condamnat la daune morale in valoare de 500 mii euro (impreuna cu ministerul sanatatii) pentru malpraxis (eroare profesionala).
B. In conditiile in care bugetarii justitiei protesteaza si solicita sporuri de risc ,de confidentialitate ,etc aferente postului si care determina nivelul de salarizare, iar unele cum este confidentialitatea este obligatie de serviciu mentionata explicit in art. 99 alin (d) , bugetarii Curtii de Apel Cluj anuleaza contractul colectiv de munca inclusiv sporurile de fidelitate,mobilitate,relatii cu publicul etc.,
C. In conditiile in care bugetarii justitiei au tras in lege (art. 96 alin (8) ca Statul pierde posibilitatea de a se indrepta cu actiune de despagubire impotriva judecatorilor sau procurorilor ,care cu rea credinta sau grava neglijenta au savarsit eroarea judiciara , daca s-a depasit TERMENUL de prescriere de UN AN, in timp ce pentru erorile facute de bugetarii executivului este de trei ani; Pentru a se asigura mai bine au prevazut ca Statul se poate indrepta cu actiune numai dupa ce va patrimonial a fost acoperit de stat in temeiul unei hotarari irevocabile. . In acest fel , pentru milioanele de Euro cu care Statul Roman a fost penalizat de catre CEDO privind erorile judiciare facute de bugetarii din justitie, acesta s-a putut indrepta cu actiune de despagubire impotriva judecatorilor si procurorilor. In foarte putine cazuri. Aceasta protectie pe care si-au asigurat-o , nu impiedeca pe bugetarii din justitie sa judece sis a condamne pe ceilalti bugetari din executive sau salariati ai sectorului privat , pentru daune aduse alte parti.
Ca si concluzie solicit ca in conf. art.101 din lege nr.303/2004, sectiile Consiliului Superior al Magistraturii sa aplice sanctiunile disciplinare, in conditiile legii ,respectiv a art. 97 alin (1) care da dreptul oricarei persoane sa sesizeze CSM privind abateri disciplinare, art. 99 alin (b) care stabileste ca este abatere diciplinara interventiile pentru solutionarea unor cereri,pretinderea sau acceptarea rezolvarii intereselor personale sau ale membrilor familiei, altfel decat IN LIMITA CADRULUI LEGAL REGLEMENTAT PENTRU TOTI CETATENII, precum si a art. 100 care stabileste sanctiunile disciplinare care se pot aplica..

Niciun comentariu: