joi, 23 iulie 2009

Ilegalitatea si poluarea ,intoxicarea sau vicierea
Fabricile de diplome functioneaza de foarte mult timp Oradea, Iasi etc. si acum si la Bucuresti.
Produsele acestor fabricii- universitati sunt mult mai toxice si mai periculoase decat produsele alimentare , a "cartofilor sau rosiilor (vorba lui Vanghele)", a jucariilor si a masinilor ,deoarece ele viciaza o societate la nivelul ei cel mai inalt,al intelectului, fapt pe care Vanghele si altii nu il inteleg.
Marian Oprisan se ingrijeste de investitile din educatia privata, deoarece pentru dansul banii sunt mai importanti ,ei fac pe om ,nu omul este cel care face banii. Trebuie sa cunoasca expresia lui Cicero"inteligenta fara caracter nu poate nimic, in timp ce caracterul fara inteligenta face mult"
Mircea Geoana nu vrea penalizarea posesorilor de diplome ilegale, fara sa spuna cine trebuie penalizat . daca un producator de automobile constata ca pe piata snt masini cu defectiuni, le retrage de pe piata, in grija lui fata de client. Aici clientul este intreaga societate care este pusa fata in fata cu persoane cu astfel de defectiuni in formarea profesionala. si grija fata de societate obliga la anularea (retragerea din circuit) a respectivelor diplome. Sigur cu aceasta ocazie ,in afara de aceasta ilegalitate, trebuie sa se ancheteze daca nu exista si latele, cum ar fi acreditarea cadrelor didactice etc.
Cei trei corifei ai PSD-ului , mantionati mai sus considera in continuare ca fiind un gest pripit gestul d-nei Andronescu? Considera ca trebuie o rezolvare politica a acestei probleme de legalitate, de moralitate ,de etica? De fapt in afara de politicianism si cumul de voturi de valoare indoielnica ce se vre prin solutia politica?
Cele spuse de senatorul PDL fost ministru al educatiei...,in sensul ca universitatile private cu probleme, fabricile de diplome, de fapt au controlat Parlamentul si pe cei care au lucrat la legile privind calitatea in invatamant. Ca ministru a simtit lobbyul facut de aceste universitati asupra parlamentarilor,in conditiile in care foarte multi dintre acestia predau acolo si au ajuns cadre didactice peste noapte..Parlamentarii respectivi au lasat portite si paranteze deschise in legile care le-ar fi impiedecat activitatea.La aparitia legii in 2006, 5-6 universitati nu au vrut sa se supuna controlului d caltate a ARACIS, deoarece in lege nu se prevad sanctiuni pentru nesupunere fata de lege.
Cele expimate de fostul ministru pot fi tot atatea subiecte de ancheta ,de comisii parlamentare., afirmatiile sustinand spusele anterior de presedintele Basescu cum ca "legile se initiaza si se definitiveaza conform grupurilor de interese.
Graba plecarii spre Turkmenistan sau ce altceva l-a facut pe presedinte sa uite cele afirmate anterior si sa deschida un conflict intre universitatile de stat si cele private? O astfel de atitudine poate costa foarte multe voturi ce trebuiau sa vina din zona studentilor cu diplome muncite conform legii si din partea acelor cadre didactice care isi merita numele de profesori.
Oare presedintele a uitat proverbul romanesc" mai aproape imi este camasa decat haina" sau " decat sa planga mama mai bine sa planga maicata"
Daca presedintele a uitat, electoratul nu uita si va vota pe cel si cei care vor asigura sanctionarea acelor parlamentari care promoveaza legi ce favorizeaza grupuri de interese.
Sa comparam si sa apreciem, asemanarea si gravitatea faptului ca noua persoane sunt judecate pentru vicierea instalatiilor electrice din Transilvania prin substituirea de produse de calitate cu produse contrafacute , precum si atitudinea celor mai proaspeti medaliati cu aur,bronz si argint la olimpiada de matematica de la Bremen,care afirma ministrului calitatea slaba a invatamantului romanesc si intentia de a pleca in strainatate pentru studii la universitati de prestigiu.
www.orizontluminos.blogspot.com

Un comentariu:

Unknown spunea...

daca fostul ministru al educatiei, nnumit de PD-L, a putut sa faca astfel de declaratii.. inseamna ca realitatea e putin diferita de cea pe care vrea Basescu sa o induca poporului in momentul asta. Inseamna ca schimbarea era la indemana pedelistilor acum multa vreme, dar interesele i-au indemnat sa nu mai faca nimic. Si atunci.. nu cumva toate atacurile asupra Androneascai sunt doar o alta modalitate de "spalare pe maini" cu care Basescu ne-a obisnuit deja??