joi, 23 iulie 2009

Deputatul Sergiu Andon versus realitate,
La o emisiune radio difuzata in ziua de 23 iulie a.c deputatul Andone la varsta senectutii, arata ca nu vrea sau nu vede realitatea.
Intai considera fara motivare ca raportul Comieisi Europene dat publicitatii nu reprezinta realitatile romanesti. In parte are dreptate deoarece aceste realitati sunt mult mai negre decat sunt retinute in Raport. Ne bucuram ca acesta nu arata cum ca realitatea romaneasca nu prea difera de cea din Bulgaria. cand vorbim de coruptie si justitie.
Poate ca Raportul ar fi trebuit sa ceara, ca si in Bulgaria ,ca :oficialii de nivel inalt sa fie demisi imediat ce sunt formulate suspiciuni de coruptie,lasand deoparte prezumtia de nevinovatie in conditiile in care concluziile procedurilor juridice dureaza prea mult si sunt lipsite de fermitate ; sa se construiasca potrivit interesului national,o agenda europeana sustinuta de expertiza si ajutorul activ al institutiilor europene; sa se adopte de catre fortele politice a unui pact de toleranta zero fata de coruptie; sa se anuleze imunitatea parlamentarilor in fata justitiei.
In problema este parlamentul o frana ,d-l deputat afirma cu convingere ca nu este o frana , fara sa aiva in vedere ca procentul redus al prezentei la sedinte, si cel al interventiilor parlamentarilor la dezbateri, precum si procentul mare al lipsei de forum si al plecarilor ostentative sunt tot atatea moduri de a exprima franarea procesului legislativ. Codurile civil si penal pe care guvernul le-a luat pe propria raspundere deabea in luna iunie cu toate ca ele trebuiau finalizate mult mai inainte, tot ca urmare a franarii parlamentului prin discutii prelungite si sterile de procedura.
Ce sa mai zicem de aportul adus de functionarii auxiliari ai senatului care tin in sertarele lor “dosarul Mihailescu “ ,dupa ce parlamentarii si-au dat acordul asupra inceperii urmaririi penale ,fara ca presedintele senatului sa aiva timpul necesar si intentia sa puna in miscare structurilel care blocheaza . In aceeasi masura se exprima blocajul in nepromovarea proiectului de modificare a legii Curtii Constitutionale ca urmare a nefunctionarii majoritatii de la putere (PSD face opozitie la o astfel de reglementare)
Orbirea ratiunii de catre interesele economice sau politice face ca realitatea sa fie vazuta altfel de politicieni cu experienta profesionala.
www.orizontluminos.blogspot.com

Niciun comentariu: