luni, 6 iulie 2009

Stimate doamne si domni,
Va urmaresc cu placere emisiunile.
Cum perfectiunea este greu de atins ,pana acolo sunt rezonabile u nele deficiente.
De expl. ~lipseste deseori acordul intre numeral si substantiv;deseori se exprima "doisprezece "in loc de" douasprezece";
~ se foloseste sintagma "marea majoritate" cu toate ca ,in lipsa unei mici majoritati, exista numai o singura "majoritate"
~se exagereaza cu folosirea conjunctiei "si" intre cuvinte,fara sa fie cazul unei cacofonii.
~se foloseste ,la inceputul unei expunerii, a sintagmei "deci" ,cu toate ca aceasta vrea sa exprime finalizarea unei exprimari,tragerea unei concluzii
Am dat numai aceste cazuri,insa sunt numeroase, greu de enumerat si mai ales de a face o lista exaustiva a acestora. Daca vorbitorii s-ar auzi, respectiv ar asculta ceeace exprima, multe din erori ar fi de evitat.
In alta ordine de idei,sugerez un proiect - emisiune ,care sa se adreseze romanilor emigrati, solicitand acestora sa exprime cum vad schimbate conditiile de viata in localitatile din care au emigrat, in baza realitatii existente in noile conditii de trai, astfel ca intoarcerea acasa sa nu mai constituie un soc,o intoarcere in timp,sa se constituie in continuitatea cotidiana oferita de emigrare.
Imi face placere sa cunosc opinia d-voastra privind cele exprimate mai sus.

Niciun comentariu: